Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belg Abdi profiteerde van 'thuisvoordeel' in marathon Rotterdam

Belg Abdi profiteerde van 'thuisvoordeel' in marathon Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Belgische atleet Bashir Abdi liet zich meeslepen door het publiek in de marathon van Rotterdam. "Voor mij is dit mijn thuiswedstrijd en ik heb volop geprofiteerd van het thuisvoordeel", zei de 32-jarige Abdi na zijn sterke zege in 2.03.36 bij de NOS. Hij liep daarmee een Europees record op de klassieke afstand van 42,195 kilometer.

"Ik ging een paar keer in de wedstrijd dood, maar telkens weer schreeuwden mensen langs de kant mijn naam. Dat was zo motiverend, ik kreeg er kippenvel van", aldus de Belg, die elf weken geleden naar het brons liep in de olympische marathon. Hij liet zich daar, in het Japanse Sapporo, opzwepen door zijn Nederlandse trainingsmaatje Abdi Nageeye, die het zilver veroverde.

"Ik had liever wat langer de tijd gehad voor deze marathon, maar het kon niet anders. In Rotterdam is mijn carrière op de marathon begonnen en ik wilde heel graag dat Europees record in handen krijgen. De conditie bleek goed, mijn lichaam is gezond en ik heb er goed aan gedaan mij in alle rust voor te bereiden in de Franse Pyreneeën", zei de Belg.

Abdi moest tijdens de race toezien dat de Keniaan Marius Kipserem na 25 kilometer al versnelde en ervandoor ging. "Dat was een beetje overmoedig, dat bleek wel. Ik had het niet eens in de gaten, want ik was op dat moment druk bezig met het aanpakken van mijn drinkbidon. Ineens was er dat gaatje, maar ik wist ook dat ik niet moest forceren. Ik ben heel verstandig teruggekomen in de race en koos na 36 kilometer het juiste moment voor mijn versnelling. De omstandigheden waren ook in mijn voordeel, ik denk dat het ideaal weer was voor de marathon."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Tennisbond WTA mijdt China om censuur rond situatie Peng Shuai

BEIJING (ANP) - Tennisbond WTA schrapt de komende toernooien in China en Hongkong. Het bestuur, met voorzitter Steve Simon, heeft dat besloten omdat de Chinezen geen verbetering tonen in de situatie rond speelster Peng Shuai.

3 uur geleden
Viaplay neemt Olav Mol niet mee als commentator Formule 1

AMSTERDAM (ANP) - Olav Mol is niet langer kandidaat om ook vanaf 2022 het commentaar bij de Formule 1-wedstrijden te verzorgen. Streamingdienst Viaplay heeft woensdag onthuld dat het in zee gaat met twee nieuwe commentatoren, namelijk Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. De komst van het duo betekent een voorlopig einde aan de 30-jarige loopbaan van Mol als commentator bij de Grands Prix in de Formule 1.

3 uur geleden
Kamer wil schaatsstadion Thialf met miljoen euro te hulp schieten

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat het demissionaire kabinet eenmalig 1 miljoen euro vrijmaakt voor Thialf in Heerenveen. Daarmee zou het schaatsstadion in elk geval dit seizoen open kunnen blijven zodat de schaatsers zich er kunnen voorbereiden op de Olympische Winterspelen in Beijing begin volgend jaar.

5 uur geleden
Rusland mag volgend jaar weer met meer atleten meedoen

MONTE CARLO (ANP) - In 2022 mogen bij internationale atletiektoernooien meer Russische sporters meedoen dan nu het geval is. Wereldatletiekbond World Athletics meldde woensdag dat het aantal toegestane Russische atleten dat deelneemt onder neutrale vlag wordt verhoogd van tien naar twintig.

5 uur geleden
Vier golfers testen positief op corona in Johannesburg

JOHANNESBURG (ANP) - Vier golfers hebben positief getest op corona, voorafgaand aan de Zuid-Afrika Open in Johannesburg. Onder hen bevindt zich Darren Fichardt, die het evenement al meerdere keren won. Volgens lokale media zijn Teaghan Gauche, Dylan Mostert en Siyanda Mwandla de andere spelers die zijn besmet.

6 uur geleden
Britse tennisster Konta beëindigt carrière

LONDEN (ANP) - De Britse tennisster Johanna Konta (30) heeft haar carrière beëindigd. Ze is de voormalig nummer 4 van de wereld.

11 uur geleden
Wielrenner Nieve terug waar hij ooit begon

MADRID (ANP) - De Spaanse wielrenner Mikel Nieve rijdt volgend jaar bij de ploeg Caja Rural-Seguros. Daarmee keert de 37-jarige Bask terug bij de ploeg waarvoor hij als amateur uitkwam tot hij in 2008 zijn eerste profcontract tekende. Nieve reed dit jaar voor BikeExchange.

11 uur geleden