Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Beleggingsondernemingen moeten risico's beter belichten'

AMSTERDAM (ANP) - Beleggingsondernemingen moeten de mogelijke risico's die aan hun producten kleven duidelijker maken in reclame-uitingen. Daarop wijst de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM), die opmerkt dat de risico's soms moeilijk te vinden zijn of helemaal worden verzwegen. De toezichthouder heeft de afgelopen tijd verschillende bedrijven daarop aangesproken.

Nederlandse consumenten zijn de afgelopen jaren vaker gaan beleggen en daardoor maken beleggingsbedrijven zoals brokers ook meer reclame. Door de verplichting om naast de voordelen ook de risico's van een beleggingsproduct te vermelden kunnen consumenten een betere keuze maken, stelt de AFM.

Dat gebeurt dus lang niet altijd. Vaak is de tekst waarin de risico's worden weergegeven zo klein dat die moeilijk leesbaar is, terwijl de voordelen in een veel groter lettertype wordt vermeld. Ook moeten de risico's goed vindbaar zijn op bijvoorbeeld een website en in hetzelfde scherm als de voordelen worden getoond.

Meer uit Financieel

AI-bedrijf Nvidia fors meer waard op beurs na sterke resultaten

NEW YORK (ANP) - Chipconcern Nvidia is donderdag zo'n 200 miljard dollar meer waard geworden op de beurs in New York. Beleggers reageren enthousiast op de resultaten van de belangrijkste speler ter wereld op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI).

7 minuten geleden
Ruim 2 miljard dollar verlies voor Vietnamese automaker VinFast

HANOI (ANP/BLOOMBERG) - De Vietnamese producent van elektrische auto's VinFast, die eerder ook in Nederland werd geĆÆntroduceerd met veel bombarie, heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van meer dan 2 miljard dollar (1,9 miljard euro). Dat is bijna 15 procent meer dan een jaar eerder.

12 minuten geleden
Golf aan stakingen komende week in streekvervoer Duitsland

BERLIJN (ANP) - Reizen met het openbaar vervoer in Duitsland dreigt volgende week lastiger te worden. Vakbond Verdi roept personeel van streekvervoerbedrijven in bijna alle deelstaten op om het werk neer te leggen.

37 minuten geleden
ECB lijdt door hoge rentes eerste jaarverlies sinds 2004

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in 2023 het eerste jaarverlies geleden sinds 2004. Door de sterk gestegen rentes is de centrale bank voor de eurozone veel meer geld kwijt aan banken die hun overtollige deposito's bij de ECB stallen. Tegelijkertijd leveren eerder opgekochte obligaties van Europese overheden amper iets op.

1 uur geleden
Staking personeel Eiffeltoren gaat vierde dag in

PARIJS (ANP/DPA) - De staking van het personeel van de Eiffeltoren gaat zijn vierde dag in. Tientallen werknemers voeren sinds maandag actie omdat ze vinden dat het stadsbestuur van Parijs de toeristische attractie verwaarloost.

1 uur geleden
Volkswagen roept in VS 261.000 auto's terug om defect brandstofpomp

NEW YORK (ANP/RTR) - Autoconcern Volkswagen moet in de Verenigde Staten meer dan 261.000 auto's terugroepen door problemen met de pomp in de brandstoftank, maakte de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) bekend.

1 uur geleden
KLM schrapt donderdag 64 vluchten Schiphol door storm Louis

SCHIPHOL (ANP) - KLM schrapt donderdag 64 Europese vluchten van en naar Schiphol omdat harde windstoten worden verwacht, meldt de luchtvaartmaatschappij. Nederland krijgt aan het einde van de dag te maken met storm Louis, die volgens Weeronline vanaf de middag zorgt voor harde wind, stevige buien en zware windstoten in het westen van het land.

2 uur geleden