Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Beleggersvertrouwen bijna weer positief'

'Beleggersvertrouwen bijna weer positief'

AMSTERDAM (ANP) - Het vertrouwen van Nederlandse beleggers is in juni opnieuw verder omhoog gegaan. Toch zijn beleggers nog net negatief gestemd, meldt ING in zijn maandelijkse BeleggersBarometer.

De graadmeter waarmee ING het vertrouwen meet kwam uit op een stand van 98 van een stand van 83 in mei. Alles onder een stand van 100 geeft een negatieve stemming weer, alles erboven een positieve.

Beleggers zagen de waarde van hun eigen beleggingsportefeuille weer stijgen en denken dat dit de komende maanden voortzet. Ook de economische situatie in Nederland zien ze de komende maanden verder verbeteren.

Deze maand toonden beleggers zich nog wel wat voorzichtig. Bijna de helft handelde niet. Een kwart kocht meer aandelen dan dat ze verkochten. De komende maanden verwacht de helft van de ondervraagde beleggers extra aandelen te gaan kopen. Ze hinken echter op twee gedachten over waar ze hun geld in willen steken. Een fors deel wil investeren in bedrijven die door de coronavirus klappen hebben gekregen, terwijl een ander deel juist aandelen van ondernemingen wil kopen die nieuwe kansen hebben gekregen. Hoofd van het ING Investment Office Bob Homan herkent dat beeld ook terug van de beurs. "De ene dag springen de achterblijvers eruit en de volgende dag als er toch weer wat corona-angst in de markt komt, zijn het juist de it-aandelen die het meest profiteren van bijvoorbeeld thuiswerken en online winkelen."

Meer uit Financieel

OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

42 minuten geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

1 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

14 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

16 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

16 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

17 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

18 uur geleden