
Beleggersvereniging Fibonacci eist 51 miljoen van BinckBank
DEN HAAG (ANP) - Beleggersvereniging Fibonacci eist een schadevergoeding van 51 miljoen euro van handelsplatform BinckBank. Dat had begin 2015 de gehele portefeuille van Fibonacci geliquideerd zonder overleg. Volgens BinckBank misleidde Fibonacci zijn leden en was er sprake van een pyramidespel. Maar de beleggersvereniging won sindsdien alle rechtszaken over de kwestie, tot aan de Hoge Raad aan toe.
Met de schadeclaim wil Fibonacci nu een einde aan de kwestie maken. Daarvoor is weer een juridische procedure nodig omdat de rechter nog geen uitspraak deed over de hoogte van de geleden schade.
Op het moment van de liquidatie had Fibonacci 16.000 optiecontracten in bezit en 7,1 miljoen euro aan saldo bij BinckBank. Dat verdween grotendeels en Fibonacci begroot de geleden schade op dat moment en de sindsdien verschuldigde wettelijke rente op 12 miljoen euro. Maar Fibonacci zegt dat als BinckBank de vereniging had door laten gaan met beleggen, dat die posities in de afgelopen acht jaar 51 miljoen euro waarde hadden opgeleverd. Dat is dus het bedrag waar de vereniging eigenlijk recht op meent te hebben.
BinckBank werd in 2019 overgenomen door het Deense Saxo Bank.
Meer uit Financieel
DEN HAAG (ANP) - Recyclingbedrijven zijn niet gered met vrijwillige afspraken, vindt de Koninklijke Nederlandse vereniging voor afval- en reinigingsdiensten (NVRD). Een woordvoerder noemt de afspraak van een reeks bedrijven om jaarlijks 115.000 ton gerecycled plastic in te kopen "een mooie geste" die de recyclers niet genoeg zekerheid geeft om investeringen te doen.
19 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - Een groep bedrijven heeft afgesproken om jaarlijks minstens 115.000 ton gerecycled plastic in te kopen. Dat is de belangrijkste uitkomst van de 'plastictafel' waaraan brancheorganisaties, enkele natuurorganisaties en drie ministeries de afgelopen weken overlegden over de kringloopeconomie. Onder meer Coca-Cola, Unilever, Kraft Heinz en Nestlé staan op de lijst met bedrijven.
23 minuten geledenBOXTEL (ANP) - Vleesverwerker Vion heeft vorig jaar opnieuw afgesloten met een verlies. Het bedrijf uit Boxtel maakte veel kosten voor een reorganisatie waarbij het zich voor een groot deel terugtrekt uit Duitsland. Daarnaast kampten de slachthuizen van Vion met hogere inkoopprijzen voor dieren, terwijl de concurrentie toenam vanuit landen waar goedkoper gewerkt kan worden.
23 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - Criminelen maken op grote schaal gebruik van schijnbedrijven en katvangers om het financiële stelsel te misbruiken, concludeert de Financial Intelligence Unit (FIU) na onderzoek. "Achter ogenschijnlijk legale bedrijfsstructuren gaan complexe witwaspraktijken, belastingfraude en zelfs financiering van terrorisme schuil."
32 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - Energieproducenten hadden het afgelopen halfjaar vaker te maken met negatieve stroomprijzen, meldt Energieopwek.nl. Daarbij moeten ze zelf betalen om stroom kwijt te kunnen. Het aantal zonnepanelen en windmolens in Nederland is gegroeid en ze leverden door de felle zon en harde wind vaak meer elektriciteit op dan op dat moment nodig was.
1 uur geledenVELSEN-NOORD (ANP) - Tata Steel Nederland heeft zijn raad van bestuur ingekrompen van vijf naar vier functies. De stap maakt deel uit van een bredere reorganisatie. De staalfabrikant kondigde dat "transformatieprogramma" in april aan en zei daarbij ook veel banen te schrappen om winstgevender te worden.
3 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is woensdag licht hoger geopend, na de kleine min een dag eerder. Beleggers blijven de ontwikkelingen rond het handelsbeleid van de Amerikaanse president Donald Trump volgen. Hij zei dinsdagavond niet na te denken over een mogelijke verlenging van de pauze die hij heeft ingesteld op hogere importheffingen voor tientallen handelspartners.
4 uur geleden