Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggersclub eist ruim 11,5 miljoen euro van BinckBank

Beleggersclub eist ruim 11,5 miljoen euro van BinckBank

AMSTERDAM (ANP) - De beleggersclub Fibonacci eist ruim 11,5 miljoen euro van BinckBank, zo blijkt uit een brief die de club heeft gestuurd aan het bestuur van de broker. Het gaat om een schikkingsvoorstel in een zaak waarbij BinckBank eerder de beleggingsportefeuille van Fibonacci liquideerde.

BinckBank deed dit op 26 januari 2015, omdat de broker onder meer vond dat de club zijn leden misleidde met te positieve verwachtingen. In 2015 oordeelde de rechter dat Fibonacci weliswaar een afwijkende manier had om resultaten te berekenen, maar dat niet vast stond dat de club zijn leden heeft misleid. Er volgden meerdere keren hoger beroepen en vorig jaar werd uiteindelijk cassatie ingesteld.

"Ons aanbod om tot een schikking te komen is slechts ingegeven door de wens tot een snelle oplossing te komen en deze onverkwikkelijke affaire achter ons te kunnen laten", stellen de investeerders. Het 'schikkingsaanbod' staat open tot 15 september, laten ze verder weten. Ook stellen ze dat als BinckBank het aanbod naast zich neer legt, de broker na een schadeprocedure meer kwijt zal zijn.

De eisers zeggen dat BinckBank destijds ongeveer 16.000 optiecontracten liquideerde in een tijdsbestek van twee uur. Het zou gaan om "gedurende zes jaar zorgvuldig opgebouwde en gemanagede posities". BinckBank, nu onderdeel van de Deense bank Saxo, was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Financieel

Ticketmaster-moeder Live Nation zakt op beurs na aanklachtgerucht

NEW YORK (ANP) - Live Nation Entertainment stond dinsdag tussen de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het moederbedrijf van kaartverkoper Ticketmaster heeft de aandacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat volgens zakenkrant The Wall Street Journal van plan is het bedrijf aan te klagen. Zo zou Ticketmaster naar verluidt zijn marktpositie misbruiken om concurrentie te ondermijnen. Het aandeel verloor 7,6 procent.

3 uur geleden
Fed-baas Powell hint op langer handhaven hoge rente om inflatie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De recente inflatiecijfers bieden nog onvoldoende vertrouwen voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Volgens Fed-president Jerome Powell kan een verlaging daardoor waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Want als de prijsdruk aanhoudt, kan de Amerikaanse centrale bank de rente stabiel houden "zolang als nodig is", zei Powell tijdens een paneldiscussie in Washington.

5 uur geleden
Vakbond dreigt met vierdaagse staking grenspolitie op Heathrow

LONDEN (ANP) - Honderden medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen vanaf 29 april vier dagen lang het werk neer te leggen op de Londense luchthaven Heathrow. Volgens vakbond PCS zijn zij het niet eens met veranderingen in hun roosters, waardoor onder meer zo'n 250 werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen.

5 uur geleden
Boeren betogen in Brussel tegen mestbeperking en dreigen met meer

BRUSSEL (ANP) - Honderden Nederlandse boeren hebben in Brussel actie gevoerd tegen mestregels die de komende tijd strenger worden. Ze kwamen ditmaal niet met de tractor, maar met de bus. Het protest verliep ordelijk.

7 uur geleden
Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties 'beter dan verwacht'

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportartikelenmerk Adidas verwacht dit jaar meer winst te boeken als gevolg van "beter dan verwachte prestaties" in het eerste kwartaal. In plaats van een operationele winst van rond de 500 miljoen euro, verwacht het Duitse bedrijf nu een winst van rond de 700 miljoen euro te kunnen boeken.

7 uur geleden
Frans luxebedrijf LVMH ziet omzet minder hard groeien

PARIJS (ANP) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy, zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar minder sterk groeien. Dit kwam doordat rijke consumenten hun uitgaven aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac terugschroefden.

7 uur geleden
Verkoopgolf op negatief Damrak, ArcelorMittal zakt 7 procent

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenkoersen op het Damrak gingen dinsdag over een breed front omlaag, vooral door groeiende zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op de aanval van Iran. ArcelorMittal kreeg een koersverlies van 6,9 procent te verwerken nadat Deutsche Bank het staalconcern van zijn kooplijst had gehaald.

8 uur geleden