Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers zetten Spotify flink hoger op Wall Street

Beleggers zetten Spotify flink hoger op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify was dinsdag een grote winnaar op Wall Street. Beleggers kregen een hele stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken. Spotify sprong eruit met een sterk kwartaalbericht. Op de Amerikaanse beurzen was verder aandacht voor Tesla, dat na de slotbel met zijn financiƫle cijfers naar buiten komt.

Spotify werd zo'n 12 procent hoger gezet. De muziekstreamingdienst zag het aantal gebruikers en betalende abonnees stijgen in het eerste kwartaal. Het Zweedse bedrijf met beursnotering in New York verwacht dat het aantal abonnees in het huidige kwartaal verder zal stijgen en hoopt dit jaar voor het eerst winstgevend te zijn.

Tesla kampt al langer met tegenvallende verkopen, mede door felle concurrentie in China. Topman Elon Musk heeft daarom onlangs een ontslagronde aangekondigd waarbij meer dan 10 procent van de ruim 140.000 banen wereldwijd verdwijnt. Er komen steeds meer details naar buiten. Zo werd dinsdag bekend dat er bijna 2700 banen verloren gaan bij de fabriek in Austin, Texas. Het aandeel Tesla, dat dit jaar al met ruim 40 procent is gezakt, klom bijna 2 procent.

Net als maandag was de algehele stemming op Wall Street positief. De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent hoger op 38.503,69 punten en de breder samengestelde S&P 500-index won 1,2 procent op 5070,55 punten. Techgraadmeter Nasdaq ging 1,6 procent omhoog tot 15.696,64 punten.

Maar er waren ook bedrijven, waarvan de resultaten niet zo goed werden ontvangen. PepsiCo verloor bijna 3 procent. De frisdrank- en snackproducent, bekend van merken als Pepsi, 7Up, Lay's en Quaker, boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht, mede dankzij prijsverhogingen. De winstverwachting voor het hele jaar viel echter iets tegen.

Luchtvaartmaatschappij JetBlue Airways kelderde daarnaast bijna 19 procent na een verlaging van de omzetverwachting voor het hele jaar.

General Motors (GM) behoorde wel tot de winnaars. De grote Amerikaanse autofabrikant boekte afgelopen kwartaal veel meer winst dan verwacht. Dankzij de sterke verkopen van pick-ups en SUV's op de thuismarkt schroefde GM zijn winstverwachting voor het hele jaar op. Het aandeel werd ruim 4 procent hoger gezet.

UPS steeg verder dik 2 procent. De pakketbezorger zag de omzet en winst in het eerste kwartaal minder sterk dalen dan gevreesd.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

7 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

8 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

8 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

8 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

8 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

8 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

9 uur geleden