Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers schudden zorgen na waarschuwing Microsoft van zich af

Beleggers schudden zorgen na waarschuwing Microsoft van zich af

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan. Na de openingsbel sloeg de schrik nog toe doordat softwareconcern Microsoft zijn winst- en omzetverwachtingen naar beneden bijstelde, maar die ebde uiteindelijk weg. Beleggers verwerkten verder nieuwe cijfers over de Amerikaanse banenmarkt.

Het aandeel Microsoft eindigde uiteindelijk 0,8 procent hoger, waarmee een eerder verlies volledig werd weggewerkt. De sombere vooruitzichten van het bedrijf achter onder meer Windows, Xbox en Azure waren vooral het gevolg van ongunstige wisselkoerseffecten nu de dollar relatief duur is.

Loonstrookverwerker ADP meldde een lagere toename van het aantal banen in het Amerikaanse bedrijfsleven dan economen in doorsnee hadden voorspeld. Mogelijk dat dit op de aandelenbeurzen de vrees wegnam voor stevigere renteverhogingen door de Federal Reserve. De vicevoorzitter van de Fed, Lael Brainard, zei op haar beurt geen pauze in de renteverhogingen te verwachten in september.

Ford omhoog

De Dow-Jonesindex eindigde 1,3 procent hoger op 33.248,28 punten. De brede S&P 500 won 1,8 procent tot 4176,82 punten en techbeurs Nasdaq steeg 2,7 procent tot 12.316,90 punten.

Autofabrikant Ford maakte bekend 3,7 miljard dollar te investeren in fabrieken in het Midden-Westen van de Verenigde Staten. Het extra geld, dat 6200 banen moet opleveren, is bedoeld om meer elektrische auto's te kunnen produceren. Het aandeel Ford werd 2,5 procent meer waard.

Flinke winst Chewy

Bij de bedrijven op Wall Street was onder meer de onlineverkoper van voeding en accessoires voor huisdieren Chewy (plus 24 procent) een opvallende stijger dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. PVH, het moederbedrijf van kledingmerken Calvin Klein en Tommy Hilfiger, opende eveneens de boeken over de afgelopen periode en werd beloond met een koersstijging van 1,9 procent. Technologieconcern Hewlett-Packard Enterprise kwam met tegenvallende prestaties en prognoses en leverde ruim 5 procent in.

De oliemarkt staat ook in de belangstelling. Oliegroep OPEC+ heeft volgens ingewijden besloten de olieproductie in juli en augustus met een veel grotere stap te vergroten dan in de afgelopen maanden gebeurde. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg desondanks met 1,8 procent tot 117,34 dollar. Brentolie won 1,6 procent tot 118,13 dollar per vat.

De euro was 1,0750 dollar waard, tegenover 1,0736 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

7 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

10 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

12 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

12 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

13 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

14 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

15 uur geleden