Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers schrikken van stap terug operationeel topvrouw Facebook

Beleggers schrikken van stap terug operationeel topvrouw Facebook

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, was woensdag een stevige verliezer op Wall Street vanwege het terugtreden van operationeel topvrouw Sheryl Sandberg. De 52-jarige Amerikaanse stond al jaren bekend als een van de drijvende krachten achter het zakelijke succes van het socialemediaconcern. Beleggers zetten het aandeel Meta na het nieuws over haar beslissing bijna 3 procent lager.

Sandberg kwam in 2008 bij Facebook en werd alom beschouwd als het zakelijke genie achter de onderneming die vorig jaar goed was voor bijna 120 miljard dollar aan omzet. Naast topman Mark Zuckerberg was ze ook het belangrijkste gezicht van het bedrijf. Ze heeft Facebook vaak publiekelijk verdedigd toen het bedrijf veel kritiek over zich heen kreeg, omdat het te weinig zou doen om haatzaaien, racisme en nepnieuws te bestrijden. Naar eigen zeggen wil Sandberg meer tijd vrijmaken voor werk voor haar filantropische stichting. Ze gaat niet helemaal weg bij Meta, ze blijft na haar stap terug later dit jaar nog wel een zetel houden in het bestuur.

De belangrijkste beursgraadmeters in New York gingen eveneens omlaag na een reeks nieuwe macro-economische cijfers. Ook werd gereageerd op uitlatingen van topman Jamie Dimon van de grote bank JPMorgan Chase. Hij waarschuwde beleggers om zich voor te bereiden op onrust op de financiële markten, nu de Federal Reserve bezig is met het opvoeren van de rente en Rusland oorlog blijft voeren in Oekraïne.

Salesforce

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent lager op 32.813,23 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,8 procent tot 4101,23 punten en techbeurs Nasdaq speelde 0,7 procent kwijt op 11.994,46 punten.

Softwarebedrijf Salesforce (plus 9,9 procent) was wel erg in trek bij beleggers. De onderneming, die bedrijfssoftware maakt, kwam met solide kwartaalresultaten en verhoogde zijn winstverwachting voor heel dit jaar. Salesforce zei daarbij weinig te merken van de economische onzekerheid.

Warner Bros. Discovery

Ook Warner Bros. Discovery wist de aandacht op zich gericht. De Britse marktwaakhond gaat de samenvoeging van de sportuitzendingen van het Britse telecombedrijf BT met de streamingdiensten van Warner Bros. Discovery nader onderzoeken. Het mediabedrijf, dat eigenaar is van onder meer HBO, Discovery Channel en Eurosport, leverde meer dan 4 procent in.

De euro was 1,0650 dollar waard, tegen 1,0639 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 114,78 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 115,80 dollar per vat.

Meer uit Financieel

IT-concern Atos bereikt overeenkomst met meerderheid schuldeisers

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-concern Atos heeft een overeenkomst bereikt met een meerderheid van zijn schuldeisers. De deal zorgt ervoor dat de schuldeisers na de herstructurering van het bedrijf de controle over Atos in handen krijgen. Schuldeisers die de overeenkomst nog niet hebben getekend, hebben tot 22 juli de tijd om dit te doen.

7 minuten geleden
Onderzoek: Koreaanse cultuur goed voor miljardenexport

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Consumenten wereldwijd hebben een groeiende interesse in de Zuid-Koreaanse cultuur. Zij geven daardoor steeds meer uit aan zaken als etenswaren, cosmetica, popmuziek en series uit Zuid-Korea. De populaire video-app TikTok en adviesbureau Kantar verwachten op basis van onderzoek dat de exportwaarde van deze producten tegen 2030 bijna verdubbelt tot 143 miljard dollar.

35 minuten geleden
Geplaagd IT-bedrijf Centric van Gerard Sanderink verkocht

GOUDA (ANP) - IT-bedrijf Centric van de omstreden zakenman Gerard Sanderink wordt overgenomen door een consortium van Nederlandse ondernemers. Dat meldt het bedrijf maandagochtend. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

54 minuten geleden
TomTom zakt op Damrak na omzetwaarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 5 procent.

1 uur geleden
Bronnen: moeder Google praat met Wiz over grootste overname ooit

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet is in gesprek om cybersecurity-start-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

1 uur geleden
Bitcoin verder omhoog door hoop overwinning Trump

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is maandag verder gestegen tot 63.000 dollar. De bekendste en grootste cryptomunt ter wereld steeg zondag al tot boven de 60.000 dollar, na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Trump, die namens de Republikeinen kandidaat is voor de presidentsverkiezingen, staat bekend als een voorstander van cryptovaluta. Marktanalisten denken dat de aanslag de kans vergroot dat Trump de verkiezingen in november wint.

1 uur geleden
Aandacht voor aanslag op Trump en cijfers TomTom op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar de aanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Marktanalisten denken dat de aanslag de kans vergroot dat Trump de verkiezingen in november wint. Ze verwachten onder Trump een strenger handelsbeleid, minder regelgeving en soepelere klimaatregels.

2 uur geleden