Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL werd vrijdag kort na de opening van de Amsterdamse beurs licht hoger gezet op een overwegend groen Damrak. Daarmee lijkt het erop dat beleggers zich niet van de wijs laten brengen door het nieuwe oordeel van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). De beroepsrechter stelde donderdag dat de fusie van het postbedrijf met Sandd niet had mogen worden goedgekeurd door het kabinet. PostNL zegt dat de uitspraak geen gevolgen heeft voor de samenvoeging.

Het ministerie van Economische Zaken spreekt van een ingrijpende uitspraak. Over het samengaan van de twee postbedrijven wordt al lang een juridische strijd gevoerd. Enkele kleinere bedrijven vreesden voor hogere prijzen voor de diensten van PostNL en maakten bezwaar. De zaak is opmerkelijk omdat PostNL en Sandd al meer dan twee jaar één bedrijf zijn. PostNL stelde eerder dat de fusie niet meer kan worden teruggedraaid. Het aandeel verloor 0,3 procent.

De AEX-index stond kort na het begin van de handelsdag 0,3 procent hoger op 705,66 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 1021,73 punten. Air France-KLM was daar net als een dag eerder de grootste daler, met een min van 2,7 procent. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,4 procent. De beurs in Londen blijft dicht.

Boskalis

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis zakte 0,3 procent. De onderneming vindt het bod dat investeerder HAL op het bedrijf uitbracht eigenlijk te laag. De onderneming heeft geprobeerd in overleg met HAL tot een hoger bod te komen maar dat lukte niet. Boskalis legt het bod met een neutraal advies voor aan de aandeelhouders.

Roestvrijstaalmaker Aperam won 4,5 procent. Volgens financieel persbureau Bloomberg onderzoekt het bedrijf, dat een afsplitsing is van ArcelorMittal, een fusie met de Spaanse branchegenoot Acerinox.

Delivery Hero

Het Duitse Delivery Hero (min 0,3 procent) dreigt zijn notering in de DAX-hoofdindex van de beurs in Frankfurt na twee jaar te verliezen. Dat kan een nieuwe klap zijn voor de maaltijdbezorger, die sindsdien al meer dan 80 procent van zijn beurswaarde is kwijtgeraakt. Delivery Hero kampt ook met een zwakkere vraag omdat consumenten minder bestellen omdat coronalockdownmaatregelen zijn opgeheven. Beiersdorf (plus 0,5 procent), het bedrijf achter onder meer verzorgingsmerk Nivea, krijgt waarschijnlijk zijn plek terug in de DAX.

De euro was 1,0748 dollar waard, tegen 1,0750 dollar bij het slot van de handel op Wall Street een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 116,73 dollar. Brentolie daalde een fractie in prijs naar 117,56 dollar per vat.

Meer uit Financieel

HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

19 minuten geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

37 minuten geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

1 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

1 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

2 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

2 uur geleden
Bonden akkoord met Schiphol over verlenging urentoeslag in 2024

SCHIPHOL (ANP) - Schoonmakers en beveiligers op Schiphol blijven ook volgend jaar recht houden op een toeslag, heeft de luchthaven afgesproken met vakbonden. Deze bedraagt tot 1 september 1,40 euro per uur. Daarna gaat het tot het einde van 2024 om 70 eurocent per uur. "Met behoud van de toeslag slaan we twee vliegen in één klap: werknemers kunnen hun dagelijkse boodschappen blijven betalen en Schiphol prijst zichzelf niet uit de markt als werkplek", stelt FNV-bestuurder Jaap de Bie.

2 uur geleden