Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers reageren positief op cijfers uit China en VS

Beleggers reageren positief op cijfers uit China en VS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. Een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart zorgde voor opluchting bij beleggers. Wel liep het enthousiasme hierover in de loop van de dag wat terug. Tegen het einde van de sessie steeg het sentiment weer wat na meevallende macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.

De AEX-index in Amsterdam sloot 1,6 procent hoger op 483,44 punten. De MidKap dikte 4 procent aan tot 666,10 punten. Parijs, Frankfurt en Londen kregen er tot 1,9 procent bij.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen aan het Damrak was ArcelorMittal met een plus van 8,6 procent. De staalreus gaat zijn productie tijdelijk terugschroeven in lijn met de gedaalde vraag door de coronacrisis. Shell won 7,6 procent. Het olie- en gasbedrijf ziet voorlopig aanzienlijke onzekerheid op de oliemarkt door de coronacrisis en de prijzenoorlog. Shell maakte ook bekend een kredietlijn te hebben getekend van 12 miljard dollar.

AkzoNobel

AkzoNobel (min 2,9 procent) eindigde bij de verliezers. Het verfconcern schrapte zijn vooruitzichten en neemt langer de tijd om zijn herstructureringsprogramma af te ronden. De grootste min was evenwel voor ING. De bank leverde 4,2 procent in.

In de MidKap steeg winkelvastgoedbedrijf WDP bijna 12 procent na een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux. BAM zakte ruim 1 procent. De bouwer gaat kosten besparen en laat zijn verwachtingen los. Ook zet BAM het mes in het dividendvoorstel. Navigatiedienstverlener TomTom (plus 2,4 procent) schrapt eveneens zijn verwachtingen en schort zijn aandeleninkoopprogramma op.

Euronext

Euronext klom ruim 1 procent. De beursuitbater heeft besloten toch geen bod te doen op de beurs in Madrid. Fastned steeg bijna 11 procent op de lokale markt. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's zag de dagelijkse afzet met 70 procent dalen ten opzichte van februari door de coronapandemie.

Elders in Europa trok HelloFresh de aandacht, met een koerswinst van dik 13 procent in Frankfurt. De maaltijdbezorger doet goede zaken vanwege de virusuitbraak en stelt dat de kwartaalwinst aanzienlijk hoger zal uitvallen dan verwacht.

De euro was 1,1002 dollar waard, tegen 1,1029 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,1 procent meer op 20,70 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 22,79 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Duizenden woningen zijn te bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningverkopers openen zaterdag hun deuren voor potentiële kopers tijdens de Open Huizen Dag. Daar komen waarschijnlijk tienduizenden bezoekers op af. Makelaarsorganisatie NVM kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers deze editie worden verwacht of hoeveel huizen opengaan. Volgens huizenwebsite Funda doen meer dan 9000 woningen mee. De NVM meldt dat er nog steeds aanmeldingen kunnen binnenkomen.

36 minuten geleden
Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

5 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

6 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

6 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

9 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

9 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

10 uur geleden