Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers reageren behoudend op nieuwe aankondigingen Apple

Beleggers reageren behoudend op nieuwe aankondigingen Apple

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Apple is maandag met een kleine winst gesloten op Wall Street. Daarmee is door beleggers behoudend, maar positief gereageerd op een reeks aankondigingen die het technologieconcern heeft gedaan op de Apple Worldwide Developers Conference. Nieuws over de Chinese taxidienst Didi Global kon duidelijk op meer enthousiasme rekenen van beleggers, terwijl Twitter lager werd gezet wegens een dreigement van Elon Musk.

Apple (plus 0,5 procent) komt onder meer met een vernieuwd toegangsscherm voor de iPhone in zijn nieuwe besturingssysteem iOS 16, zo is bekendgemaakt. Ook heeft het Amerikaanse bedrijf een nieuwe snellere chip getoond voor Apple-producten, genaamd M2. En Apple heeft een vernieuwde MacBook Air en een nieuwe MacBook Pro aangekondigd, waarin deze nieuwe chip is verwerkt.

Didi Global werd op zijn beurt meer dan 24 procent meer waard. Beleggers reageerden verheugd op een bericht van zakenkrant The Wall Street Journal dat de Chinese autoriteiten deze week hun onderzoek naar de taxidienst zullen afronden. De concurrent van Uber werd er onder meer van verdacht illegaal persoonsgegevens van gebruikers te verzamelen en concurrentieregels te schenden.

Twitter

Twitter zakte uiteindelijk 1,5 procent. Musk heeft geklaagd dat Twitter de afspraken rond de overname van het socialemediabedrijf schendt door hem niet bepaalde informatie te verstrekken over spam en nepaccounts. Daarbij benadrukt de bekende zakenman ook nog altijd het recht te hebben om van de overname van Twitter af te zien. De berichtendienst zelf gaat er niettemin nog altijd van uit dat de deal gewoon doorgaat, heeft het bedrijf gezegd in een reactie. Ook stelde Twitter zich aan alle gemaakte afspraken te houden en de nodige informatie met Musk te delen.

De algehele stemming op de aandelenbeurzen in New York was uiteindelijk licht positief na de flinke verliesbeurt op vrijdag. Naast het Europese rentebesluit op donderdag gaat de aandacht van beleggers deze week vooral uit naar de Amerikaanse inflatiecijfers, die pas aan het einde van de week naar buiten komen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 32.915,78 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 4121,43 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 0,4 procent bij op 12.061,37 punten.

De euro was daarnaast 1,0694 dollar waard, tegen 1,0688 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 118,68 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 119,67 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Onderzoek: meeste Duitsers zien AI niet als gevaar voor baan

STUTTGART (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers is niet bang dat hun baan in gevaar komt omdat ze volledig worden vervangen door kunstmatige intelligentie. Dat meldt advies- en accountantsbureau E&Y op basis van onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat 67 procent van de ondervraagden geen angst heeft dat ze worden vervangen door machines of technologie.

5 minuten geleden
Aandacht voor techbedrijven op Damrak door rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de techbedrijven. Door de hernieuwde rentezorgen komt de techsector mogelijk onder druk te staan. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk toch nog niet klaar is met het verhogen van de rente laaide weer op na een onverwachte renteverhoging van de Canadese centrale bank. Hogere rentetarieven zijn met name slecht voor de waarderingen van snelgroeiende techbedrijven. De Amerikaanse techbeurs Nasdaq sloot daardoor woensdag al ruim 1 procent lager.

1 uur geleden
CNV en studentenbond willen verplichte vergoeding voor stage

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV en studentenorganisatie Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) willen dat studenten die stage lopen verplicht een vergoeding moeten krijgen. Dat is nu nog lang niet altijd het geval, terwijl studenten door de stage vaak geen bijbaantje meer kunnen aanhouden en er dus qua geld op achteruit gaan. Ook willen CNV en ISO dat de stagevergoeding voor studenten op het mbo, hbo en de universiteit gelijk wordt getrokken. Ze zijn een petitie gestart.

1 uur geleden
Hernieuwde rentezorgen zetten Aziatische beurzen lager

TOKIO (ANP) - De belangrijkste Aziatische aandelenbeurzen gingen donderdag omlaag. Een onverwachte renteverhoging van de Canadese centrale bank voedde de vrees dat mogelijk ook de Amerikaanse Federal Reserve nog niet klaar is met het verhogen van de rente in de strijd tegen de inflatie. Eerder deze week schroefde de Australische centrale bank de rente ook al op, terwijl economen hadden gerekend op een ongewijzigde rente.

2 uur geleden
Arriva wil trein tussen Groningen en Parijs laten rijden

GRONINGEN (ANP) - Arriva wil dagelijks een trein tussen Groningen en Parijs laten rijden. Arriva, de grootste concurrent van de NS op het spoor, heeft bij toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) een aanvraag ingediend om deze treinen vanaf juni 2026 te laten rijden.

2 uur geleden
Grootbanken: Nederlandse economie groeit dit jaar minder hard

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse economie groeit dit jaar met 0,6 procent en volgend jaar met 0,9 procent. Dat verwacht de Rabobank, nadat het eerste kwartaal van 2023 een verrassende krimp noteerde door de afzwakkende wereldhandel. Economen van ABN AMRO zijn ook minder positief geworden en rekenen op 0,7 procent groei dit jaar en 1 procent in 2024.

7 uur geleden
Nederlanders flink bezorgder over financiële situatie

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn het afgelopen jaar flink bezorgder geworden over hun financiën. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de zorgen voor het eerst sinds 2013 zag toenemen. Vooral de zorgen onder jongeren en alleenstaande ouders zijn relatief groot.

9 uur geleden