Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers opgelucht over update slaapapneuapparaten Philips

Beleggers opgelucht over update slaapapneuapparaten Philips

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologiebedrijf Philips hoorde donderdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden opgelucht op het nieuws van het bedrijf dat uit eerste testresultaten is gebleken dat de langetermijngevolgen voor de gezondheid van gebruikers van zijn slaapapneuapparaten klein zijn. De stemming op de Europese aandelenmarkten was over de gehele linie positief. Op de financiële markten zijn de zorgen over de economische impact van de maatregelen tegen de omikronvariant weer wat afgenomen.

Philips werd 2,2 procent meer waard. Het bedrijf liet de eerste generatie van zijn slaapapneuapparaten testen. Begin dit jaar maakte Philips bekend de apparaten te gaan terugroepen. De apparaten bevatten een isolatieschuim dat bleek te kunnen afbrokkelen wat gevaarlijk kan zijn voor de patiënten. Philips heeft nog geen resultaten over de gevolgen van afbrokkelend isolatieschuim of over de materialen die in nieuwere generaties van de apparaten gebruikt werden. Voor de hele terugroepactie heeft het bedrijf 500 miljoen euro gereserveerd.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot uiteindelijk 1,3 procent hoger op 792,30 punten. Philips was niet de grootste stijger. Prosus profiteerde van de aankondiging van internetconcern Tencent, waarin de investeerder een groot belang heeft, om een groot deel van zijn aandelen in het Chinese e-commercebedrijf JD.com als dividend uit te keren. Het aandeel won bijna 5 procent.

Aegon

Aegon (plus 4,6 procent) liet verder weten dat de verkoop van zijn Oost-Europese en Turkse activiteiten aan Vienna Insurance Group (VIG) eindelijk kan doorgaan. De deal werd lang tegengehouden door Hongarije.

Bij de kleinere bedrijven verloor Pharming bijna 5 procent. Het biotechnologiebedrijf verlengde zijn samenwerking met de Franse farmaceut Sanofi met vijf jaar. De MidKap, de graadmeter voor de middelgrote fondsen, klom 0,8 procent tot 1054,94 punten.

Flutter Entertainment

De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot circa 1 procent. In Londen trok Flutter Entertainment de aandacht. Het Ierse gokbedrijf neemt zijn Italiaanse branchegenoot Sisal over voor omgerekend 1,9 miljard euro en dat werd op de Britse beurs beloond met een plus van meer dan 2 procent.

De euro was 1,1315 dollar waard, tegen 1,1325 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte bijna 1 procent meer op 73,39 dollar. Brentolie werd dik 1 procent duurder op 76,04 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

2 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

2 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

3 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

4 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

6 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

8 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

9 uur geleden