Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers op Wall Street nemen adempauze

Beleggers op Wall Street nemen adempauze

NEW YORK (ANP/RTR) - De aandelenbeurzen in New York hebben woensdag bij de start van de handelsdag kleine stijgingen laten zien. Na vijf sessies met overwegend winst op rij namen beurshandelaren wat gas terug. Videostreamingdienst Netflix werd lager gezet na een kwartaalupdate, terwijl beleggers ook uitkijken naar de cijfers van Tesla. De maker van elektrische auto's opent na het slot van de handel op Wall Street de boeken.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel een fractie hoger op 34.472 punten. De breed samengestelde S&P 500 dikte 0,1 procent aan tot 4526 punten. Ook techbeurs Nasdaq steeg 0,1 procent, tot 15.150 punten.

Netflix haalde in het afgelopen kwartaal 4,4 miljoen abonnees binnen, veel meer dan het bedrijf zelf had voorzien. Onder meer de wereldwijde hitserie Squid Game droeg daaraan bij. Voor het lopende kwartaal voorspelt Netflix dat een sterke reeks series en films die het bedrijf gaat uitbrengen zorgt voor een verdere aanwas van abonnees. Desondanks daalde het aandeel Netflix 3,2 procent, mede door winstnemingen.

Facebook

Facebook steeg 0,6 procent. Het socialemediabedrijf zou zijn naam willen veranderen. Daarmee zou de associatie met het sociale netwerk Facebook moeten worden afgezwakt. Verder kreeg Facebook in het Verenigd Koninkrijk een boete van omgerekend bijna 60 miljoen euro omdat het zich niet aan de regels van een onderzoek naar de overname van filmpjesdienst Giphy houdt.

Telecombedrijf Verizon (plus 1,4 procent) behaalde in het derde kwartaal meer winst dan verwacht, mede door de opbrengst uit de verkoop van zijn mediatak. De omzet viel analisten juist wat tegen. United Airlines verraste met sterker dan voorziene resultaten. De luchtvaartmaatschappij liet weten dat het herstel van de coronacrisis wat vertraging heeft opgelopen, maar dat de vraag naar luchtreizen nu weer verder aantrekt. Het aandeel daalde 0,3 procent.

Novavax

Vaccinproducent Novavax tuimelde haast 18 procent. De nieuwssite Politico berichtte dat het Amerikaanse bedrijf moeite heeft om aan te tonen dat het een coronavaccin kan fabriceren dat aan de kwaliteitseisen van toezichthouders voldoet. De problemen zouden ernstiger zijn dan tot nu toe gemeld.

De euro was 1,1643 dollar waard, tegen 1,1631 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 82,12 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 84,30 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Spelletjes en knutselcadeaus dit jaar populair met Sinterklaas

DEN HAAG (ANP) - Bord- en gezelschapsspelletjes maar ook knutselspeelgoed zijn dit jaar erg in trek als sinterklaascadeau. Dat laten speelgoedverkopers zoals Lobbes.nl, webwinkel bol.com, budgetketen Action, drogisterij- en speelgoedverkoper Kruidvat en onlinewarenhuis Wehkamp weten. Consumenten lijken erop in te spelen meer thuis te moeten zitten, nu restaurants en culturele instellingen de komende tijd al om 17.00 uur moeten sluiten.

29 minuten geleden
Coronavrees drukt stemming beurzen, Heineken sterkste daler AEX

AMSTERDAM (ANP) - Het sentiment op de Europese beurzen was dinsdag negatief. Vooral de zorgen over de nieuwe Omikron-coronavariant, waartegen de huidige vaccins mogelijk minder goed werken, zorgde voor een bedrukte stemming. Zo ging de olieprijs hard onderuit, mogelijk voorsorterend op een mindere vraag. Bierbrouwer Heineken was de sterkste daler in de AEX-index in Amsterdam met een verlies van bijna 6 procent.

36 minuten geleden
Instemmende reacties in Kamer op sluiting Onyx-centrale

DEN HAAG (ANP) - De sluiting van de Onyx-kolencentrale in Rotterdam met behulp van een overheidssubsidie van ruim 200 miljoen euro krijgt overwegend instemmende reacties vanuit de Tweede Kamer. Wel zijn er bij verschillende partijen zorgen om werknemers van de elektriciteitscentrale op de Maasvlakte.

57 minuten geleden
Sanering Vestia afgerond, lening van overheid omgezet in gift

ROTTERDAM (ANP) - Met het omzetten van een miljoenenlening van de overheid in een gift is de sanering van woningcorporatie Vestia afgerond. Het nog altijd noodlijdende Vestia kon de lening van 694 miljoen euro niet terugbetalen en voldoet nog altijd niet aan de voorwaarden en verplichtingen uit het saneringsbesluit van 2012. Daarom wordt de corporatie opgeknipt in drieën, werd al eerder bekendgemaakt.

1 uur geleden
Brenninkmeijer schrikt van aantijgingen tegen EU-Rekenkamer

BRUSSEL (ANP) - De voorzitter van de Europese Rekenkamer legt dinsdag een verklaring af in de begrotingscommissie van het Europees Parlement wegens beschuldigingen over gesjoemel met EU-geld door hemzelf en ander personeel van de EU-instelling in Luxemburg. Volgens het Nederlandse lid Alex Brenninkmeijer doen de aantijgingen "geen recht aan het eigen controlerend mechanisme" van de instantie die de EU-uitgaven controleert. "Wij leggen verantwoording af en zijn aanspreekbaar."

1 uur geleden
Onyx-kolencentrale Rotterdam sluit versneld

ROTTERDAM (ANP) - De Onyx-kolencentrale in Rotterdam gaat op korte termijn dicht om Nederland te helpen bij het halen van de klimaatdoelen. Demissionair staatssecretaris Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Economische Zaken en Klimaat) maakte dinsdag bekend dat de eigenaar van de centrale maximaal 212,5 miljoen euro krijgt voor het eerder sluiten en ontmantelen van de installatie. Zodra aan alle voorwaarden is voldaan kan de centrale binnen twee maanden stoppen. De ontmanteling van de centrale duurt maximaal drie jaar.

2 uur geleden
Wall Street daalt door zorgen over Omikron-variant

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn de dinsdagsessie met verlies begonnen. De zorgen over de Omikron-variant staken de kop op nadat topman Stéphane Bancel van de Amerikaanse farmaceut en vaccinmaker Moderna had laten weten dat de huidige vaccins waarschijnlijk minder effectief zijn tegen de nieuwe coronavariant. Ook duurt het volgens hem maanden om een nieuw vaccin te produceren.

2 uur geleden