Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers kijken naar techbedrijven Apple en Facebook

Beleggers kijken naar techbedrijven Apple en Facebook

AMSTERDAM (ANP) - iPhonemaker Apple en socialemediabedrijf Facebook geven woensdag een update over hun prestaties in de voorbije periode. Na een recordkwartaal wordt bij Apple een fors lagere omzet en winst verwacht in wat traditioneel het zwakste kwartaal van het jaar is bij het bedrijf. Bij Facebook kijken beleggers vooral naar het aantal gebruikers en of de markt voor onlineadvertenties zijn herstel heeft doorgezet.

Apple behaalde in het feestdagenkwartaal van 2020 de hoogste omzet ooit. Jaarlijks valt de omzet in de maanden na die periode terug. Daar komt nog bij dat het bedrijf in de afgelopen maanden geen nieuwe producten in de markt zette. Dat gebeurde pas vorige week.

Toen kondigde Apple ook aan dat een update voor zijn mobiele besturingssysteem iOS beschikbaar komt. Daarin moeten apps die informatie van gebruikers verzamelen daar expliciet toestemming voor vragen en onder meer Facebook waarschuwde eerder dat dit omzet kan kosten. Het socialemediabedrijf is voor het merendeel van zijn omzet afhankelijk van advertenties en kan adverteerders heel precieze doelgroepen laten benaderen als het meer van gebruikers weet. De advertentiemarkt herstelde de afgelopen tijd juist goed na een dip vroeg in de coronacrisis.

Meer uit Financieel

Ryanair schrapt 400 vluchten om staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP) - Ryanair heeft vierhonderd vluchten geannuleerd vanwege stakingen door luchtverkeersleiders in Frankrijk. De meeste van deze vluchten gingen naar of kwamen uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op Twitter.

38 minuten geleden
Expert: materialentekort bedreigt waterstofproductie Europa

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Een tekort aan grondstoffen en materialen die nodig zijn voor de productie van waterstof moet op korte termijn worden aangepakt. Anders kan het ertoe leiden dat waterstof in Europa te duur wordt om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie, zegt onderzoekscentrum ZSW.

55 minuten geleden
Deezer ontwikkelt technologie om AI-nummers te onderscheiden

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse muziekstreamingdienst Deezer werkt aan technologie waarmee liedjes die zijn gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) geïdentificeerd kunnen worden. Met de technologie hoopt het platform ervoor te zorgen dat het streamen van muziek in de toekomst "transparant en eerlijk" blijft.

1 uur geleden
Japan herziet plannen chipindustrie, wil verkoop verdrievoudigen

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan wil dat chipfabrikanten in het land hun verkoop tegen 2030 hebben verdrievoudigd. Daarvoor wil het land flink investeren in de binnenlandse industrie, is te lezen in een aangepaste versie van de Japanse chipstrategie. Uiteindelijk moet de omzet aan het einde van het decennium jaarlijks ruim 15 biljoen yen bedragen, omgerekend bijna 101 miljard euro.

1 uur geleden
780 miljoen weggehaald bij cryptobeurs Binance na aanklacht SEC

SINGAPORE (ANP) - Beleggers hebben de afgelopen 24 uur omgerekend 780 miljoen dollar (729 miljoen euro) weggehaald bij het handelsplatform voor cryptomunten Binance. Dat meldt analysebureau Nansen op basis van eigen berekeningen. De uitstroom volgt op de aanklacht van de Amerikaanse beurswaakhond SEC tegen Binance en oprichter Changpeng Zhao.

1 uur geleden
Shell en Randstad onderaan in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell en uitzender Randstad stonden dinsdag onderaan in de AEX-index op het Damrak, die ook een verlies liet zien. Shell had last van de lagere olieprijzen, die weer terugvielen na de opleving die volgde op het besluit van Saudi-Arabië om de eigen olieproductie in juli te verlagen. Randstad kampte met een negatief rapport van Oddo BHF. Daarin werd het koersdoel verlaagd en het verkoopadvies herhaald.

1 uur geleden
Onderzoek naar ING België na klacht over inzien e-mails

BRUSSEL (ANP) - Belgische autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar de Belgische afdeling van ING. Het onderzoek volgt op een klacht van een vakbond, die de bank ervan beschuldigt e-mailverkeer van zo'n 2000 werknemers te hebben ingekeken.

2 uur geleden