Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Beleggers kijken naar nieuwjaarstoespraken'

'Beleggers kijken naar nieuwjaarstoespraken'

AMSTERDAM (ANP) - De beursweek rondom de jaarwisseling staat deels in teken van de nieuwjaarstoespraken van wereldleiders, die daarin mogelijk nog iets nieuws vertellen dat de markt in beweging kan zetten. Zo spreken de Chinese president Xi Jinping en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hun volk toe. Ook komen er verspreid over de door oud en nieuw onderbroken week nog diverse macro-economische cijfers naar buiten.

Op dinsdag 31 december zijn veel beurzen, waaronder die in Amsterdam, maar een halve dag open. In Frankfurt wordt die dag zelfs helemaal niet gehandeld. In New York is dan wel sprake van een normale handelsdag, al zal het handelsvolume er wel lager liggen omdat veel beleggers al oudjaar aan het vieren zijn. Op woensdag blijven de meeste beurzen wereldwijd een dag dicht in verband met nieuwjaarsdag.

Beleggers kunnen begin van de week nog cijfers over de winkelverkopen in Duitsland, het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten en het producentenvertrouwen in Nederland verwerken. In de eerste dagen van het nieuwe jaar gaat de aandacht waarschijnlijk uit naar diverse inkoopmanagersindexen over de stand van de industrie en inflatie-updates uit diverse landen. Aan het bedrijvenfront blijft het waarschijnlijk rustig. In Nederland staan er donderdag nog wel omzetcijfers van groothandelsbedrijf Sligro op de agenda.

Behoorlijke winst

De AEX-index in Amsterdam lijkt het jaar met een behoorlijke winst af te sluiten, ondanks de handelsoorlog en alle onzekerheid rondom de brexit. De hoofdindex aan het Damrak staat met een stand van 611,01 punten inmiddels ruim boven de 487,88 punten waarmee 2018 werd afgerond.

De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan, en Wall Street eindigde een week waarin de belangrijkste graadmeters nieuwe records neerzetten, gemengd rond de slotstanden van een dag eerder. De handel verliep rustig en de aandacht ging zo vlak na de kerst vooral uit naar ontwikkelingen in de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten. Peking liet weten nauw in contact te staan met de VS over het ondertekenen van de recent overeengekomen handelsovereenkomst.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Amazon zoekt naar coronatesten om personeel werkend te houden'

SEATTLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse webwinkelreus Amazon is hard op zoek naar coronatesten om zijn personeel aan het werk te kunnen houden. Volgens een intern document voert de onderneming daarover gesprekken met twee Amerikaanse testmakers.

5 minuten geleden
'Vergadering OPEC en bondgenoten uitgesteld'

DUBAI (ANP) - Landen van het oliekartel OPEC en bondgenoten stellen hun vergadering per videoverbinding uit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De digitale vergadering over productieverlagingen zou maandag plaatsvinden, maar wordt waarschijnlijk verschoven naar 8 of 9 april om partijen meer tijd te geven voor onderhandelingen.

2 uur geleden
Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Verenigde Staten zal door de coronacrisis ook deze week in de miljoenen lopen. In doorsnee verwachten economen gepeild door Bloomberg dat 5 miljoen Amerikanen een steunaanvraag doen.

3 uur geleden
Eigenaar HEMA vraagt schuldeisers om water bij de wijn

AMSTERDAM (ANP) - De eigenaar van HEMA, investeringsmaatschappij Ramphastos, vraagt schuldeisers van de winkelketen genoegen te nemen met minder dan het openstaande schuldbedrag. In ruil daarvoor wil het investeringsfonds van miljardair Marcel Boekhoorn zelf vers kapitaal steken in het bedrijf.

3 uur geleden
Staat lijdt nederlaag in slepende zaak rond SNS Reaal

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal. Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiƫle concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

5 uur geleden
'Familiebedrijf Trump ontslaat honderden werknemers'

WASHINGTON (ANP) - De Trump Organization, het familiebedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zo'n 1500 medewerkers ontslagen of met verlof gestuurd te midden van de coronacrisis. Dat meldt The Washington Post.

9 uur geleden
'Opgenomen Zoom-gesprekken makkelijk te vinden'

WASHINGTON (ANP) - Videogesprekken die met de videodienst Zoom zijn gemaakt en zijn opgenomen, zijn gemakkelijk door iedereen te vinden op internet. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post. Veel videogesprekken worden zonder toestemming daarvoor onbeveiligd op internet opgeslagen. Zoom geeft die bestanden altijd een naam die op dezelfde manier is opgebouwd. Daardoor zijn bestandsnamen makkelijk te raden en de bestanden eenvoudig te vinden.

15 uur geleden