Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers in Azië reageren enthousiast op renteverlagingen China

Beleggers in Azië reageren enthousiast op renteverlagingen China

TOKIO (ANP/RTR) - De aandelenbeurzen in Azië zijn vrijdag over een breed front omhoog gegaan. Beleggers reageerden enthousiast op een reeks renteverlagingen door Chinese banken. Met die stap, die werd gecommuniceerd door de Chinese centrale bank, willen ze de vraag naar hypotheken en andere leningen stimuleren nu China het economisch moeilijk heeft door de aanhoudende coronalockdowns.

De belangrijkste beursgraadmeter in Hongkong steeg tussentijds meer dan 2 procent. Ook in Shanghai, Shenzhen en Seoul waren met plussen tot 1,9 procent stevige koerswinsten te zien. De toonaangevende Nikkei-index in Tokio werd door beleggers 1,3 procent hoger gezet en eindigde op 26.739,03 punten. Daar reageerde de markt ook op het bericht dat de Japanse inflatie flink is toegenomen.

Eerder deze week bleek nog uit cijfers dat de Chinese economie flink te lijden heeft onder de lockdowns om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo geven consumenten duidelijk minder uit, zakt de industriële productie in en nam de werkloosheid toe. Daarbij neemt de vrees toe dat de op een na grootste economie van de wereld in het tweede kwartaal van dit jaar zou kunnen krimpen.

Een in Azië gespecialiseerde econoom van de firma Union Bancaire Privée wijst erop dat de Chinese renteverlagingen zeker niet voldoende zullen zijn om alle economische tegenwind voor het tweede kwartaal weg te nemen. Maar het is volgens hem wel "een stap in de goede richting", zeker omdat het in de verwachting ligt dat er binnen niet al te lange tijd ook versoepelingen van het coronabeleid aangekondigd zullen worden.

Meer uit Financieel

Rentes op staatsobligaties uit VS en Europa hard omhoog

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De rentes op staatsobligaties uit de Verenigde Staten en Europa zijn de afgelopen dagen hard gestegen. Op de obligatiemarkt is onrust ontstaan door de angst voor een nog hogere rente in de VS en zorgen over een economische recessie.

41 minuten geleden
Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

2 uur geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

3 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

3 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

4 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

4 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

4 uur geleden