Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers gerustgesteld door Powell en steunaanvragen

Beleggers gerustgesteld door Powell en steunaanvragen

NEW YORK (ANP) - Beleggers die zich de afgelopen dagen zorgen maakten over de oplopende rentes op obligaties, lijken door de tweedaagse hoorzitting van Federal Reserve-voorman Jerome Powell in het Amerikaanse Congres weer wat gerustgesteld. Ook gunstiger dan verwachte cijfers over de aanvragen voor een werkloosheidsuitkeringen en goed nieuws over het vaccin van Johnson & Johnson hadden een kalmerend effect.

De Amerikaanse beurzen daalden wel, maar veel minder hard dan eerder in de week. De Dow-Jonesindex daalde 0,2 procent tot 31.913 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,2 procent omlaag tot 3916 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 13.550 punten.

Johnson & Johnson (J&J) werd 0,5 procent hoger gezet, nadat het aandeel woensdag ook al hoger was gesloten. De Amerikaanse FDA oordeelde deze week dat het coronavaccin van het bedrijf effectief en veilig is en naar verwachting wordt nu later deze week het middel via een noodgoedkeuring toegelaten op de Amerikaanse markt.

Moderna

Ook Moderna (plus 9 procent) steeg nadat het bedrijf had bekendgemaakt zijn coronavaccin door te gaan ontwikkelen voor nieuwe varianten. Moderna verwacht verder dit jaar 18,4 miljard dollar aan omzet te halen.

Chipmaker Nvidia daalde 3 procent ondanks dat het bedrijf een recordomzet boekte dankzij de grote vraag naar chips voor spelcomputers en laptops. Winkelketen Best Buy opende ook de boeken en daar hadden analisten meer verwacht van de winst en de omzet. Het aandeel ging 3 procent omlaag.

GameStop

Gameswinkeleten GameStop steeg ruim 23 procent nadat een dag eerder de prijs was verdubbeld. Op de fora op Reddit werd weer veel over GameStop gepraat en gespeculeerd dat er nog altijd veel shortsellers in het bedrijf investeren. Dat zijn speculanten die geld willen verdienen aan een koersdaling. De eerdere prijsstijging van GameStop eerder dit jaar had ook te maken met het dwarszitten van die speculanten. Ook bioscoopketen AMC, een andere favoriet van de Reddit-beleggers steeg, maar met een bescheiden 3 procent.

Pizzaketens Papa John's en Domino's slaagden er niet in hun groei uit de coronaperiode voort te zetten. Papa John's werd haast 11 procent lager gezet, Domino's daalde 6,7 procent.

Meer uit Financieel

's Werelds grootste lng-exporteur Qatar voert gaswinning op

DOHA (ANP/RTR) - QatarEnergy voert de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) verder op. Het Qatarese staatsbedrijf is van plan 16 miljoen ton lng per jaar extra te winnen uit een groot gasveld in de Perzische Golf.

56 minuten geleden
Chinese drankenmiljardair Zong Qinghou (79) overleden

HANGZHOU (ANP/AFP) - Zong Qinghou, de voormalig rijkste man van China, is overleden. Hij stierf zondagochtend op 79-jarige leeftijd nadat "behandeling voor een aandoening niet bleek aan te slaan", meldt zijn bedrijf op het sociale medium Weibo. Zong was de oprichter van het drankenconglomeraat Wahaha. Chinese media meldden eerder al dat hij ziek was, zonder te specificeren waar hij aan leed.

2 uur geleden
Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

13 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

18 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

20 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

20 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

21 uur geleden