Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers Europa terug na paasweekend, rustige opening verwacht

Beleggers Europa terug na paasweekend, rustige opening verwacht

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Europese aandelenmarkten keren dinsdag terug van een lang paasweekend, want op Goede Vrijdag en tweede paasdag waren de beurzen in Europa gesloten. De openingsindicatoren wijzen op kleine koersbewegingen voor de Europese hoofdgraadmeters aan het begin van de handelsdag. Vorige week donderdag sloot de Amsterdamse AEX-index nog op een recordniveau van 881,78 punten.

Handelaren in Europa kunnen nu ook reageren op een belangrijk cijfer over de Amerikaanse inflatie dat vrijdag naar buiten kwam. De zogeheten Core PCE is in februari licht gedaald. De Federal Reserve beschouwt deze kerninflatie als de belangrijkste graadmeter voor de prijsontwikkeling. Het cijfer, waarin de schommelende brandstof- en voedselprijzen niet zijn meegenomen, koelde af ten opzichte van een jaar eerder tot 2,8 procent.

Bij de bedrijven in Amsterdam kan betalingsverwerker Adyen in beweging komen door een adviesverhoging van beleggingsadviseur Evercore ISI. Chiptoeleverancier Besi kreeg een verhoging van het beleggingsadvies van de Britse bank Barclays.

Emulgatoractiviteiten

Speciaalchemieconcern Corbion maakte bekend de verkoop van zijn emulgatoractiviteiten in de Verenigde Staten aan de Amerikaanse investeerder Kingswood voor 362 miljoen dollar te hebben afgerond. Emulgatoren zijn stoffen die helpen bij het mengen van stoffen die moeilijk mengbaar zijn. De verkoop van het bedrijfsonderdeel werd in januari aangekondigd en moet MidKapper Corbion helpen de balans te versterken.

NX Filtration maakte bekend een nieuwe opdracht te hebben van het Canadese Delco Water voor zijn waterzuiveringstechnologie. Er werden geen financiële details gemeld over de opdracht.

De euro was dinsdagochtend 1,0794 dollar waard. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 84,15 dollar en Brentolie werd ook 0,5 procent duurder, op 87,85 dollar per vat.

Meer uit Financieel

VanMoof komt door bankroet gedupeerde klanten tegemoet met korting

AMSTERDAM (ANP) - VanMoof geeft kortingscodes weg aan klanten die door het eerdere faillissement van de fietsenmaker nooit hun bestelde elektrische fiets hebben ontvangen. Het gaat om een wereldwijde actie, heeft VanMoof maandag aangekondigd. De korting van 1000 euro kunnen klanten gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe VanMoof-fiets.

1 uur geleden
Samsung blijft koploper op wereldwijde smartphonemarkt

SINGAPORE (ANP) - Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft in het tweede kwartaal zijn koppositie op de wereldwijde smartphonemarkt behouden, meldt onderzoeksbureau Canalys. De Amerikaanse iPhone-maker Apple bleef op de tweede plaats. Het Chinese Xiaomi volgde op de voet en kende afgelopen kwartaal de sterkste groei van de top vijf smartphonefabrikanten in de wereld.

1 uur geleden
IT-concern Atos bereikt overeenkomst met meerderheid schuldeisers

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-concern Atos heeft een overeenkomst bereikt met een meerderheid van zijn schuldeisers. De deal zorgt ervoor dat de schuldeisers na de herstructurering van het bedrijf de controle over Atos in handen krijgen. Schuldeisers die de overeenkomst nog niet hebben getekend, hebben tot 22 juli de tijd om dit te doen.

2 uur geleden
Onderzoek: Koreaanse cultuur goed voor miljardenexport

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Consumenten wereldwijd hebben een groeiende interesse in de Zuid-Koreaanse cultuur. Zij geven daardoor steeds meer uit aan zaken als etenswaren, cosmetica, popmuziek en series uit Zuid-Korea. De populaire video-app TikTok en adviesbureau Kantar verwachten op basis van onderzoek dat de exportwaarde van deze producten tegen 2030 bijna verdubbelt tot 143 miljard dollar.

2 uur geleden
Geplaagd IT-bedrijf Centric van Gerard Sanderink verkocht

GOUDA (ANP) - IT-bedrijf Centric van de omstreden zakenman Gerard Sanderink wordt overgenomen door een consortium van Nederlandse ondernemers. Topman Peter Wakkie van Centric verwacht dat het bedrijf met de overeenkomst "definitief in rustiger vaarwater" komt.

3 uur geleden
TomTom zakt op Damrak na omzetwaarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 5 procent.

3 uur geleden
Bronnen: moeder Google praat met Wiz over grootste overname ooit

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet is in gesprek om cybersecurity-start-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

3 uur geleden