Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleggers enthousiast over sterke resultaten Deutsche Bank

Beleggers enthousiast over sterke resultaten Deutsche Bank

AMSTERDAM (ANP) - Deutsche Bank was woensdag de grote winnaar op de Europese beurzen na sterke kwartaalresultaten van de grootste bank van Duitsland. Beleggers zetten het aandeel op de beurs in Frankfurt bijna 11 procent hoger. In het kielzog ging ook de koers van andere financiële bedrijven omhoog. Zo hoorden verzekeraars Aegon en NN Group bij de sterkste stijgers in de Amsterdamse AEX-index.

Deutsche Bank behaalde de hoogste kwartaalwinst in zeven jaar. Het financiële concern deed vooral goede zaken met het adviseren bij fusies en beursgangen en bij de handel in aandelen en obligaties. Daarnaast hoefde de bank veel minder geld opzij te zetten voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald, nu de economie flink aan het herstellen is.

Ook de resultaten van de Britse bank Lloyds werden goed ontvangen. Dat aandeel won in Londen 3,5 procent. Verder viel Delivery Hero duidelijk in de smaak. De Duitse maaltijdbezorger zag het aantal bestellingen in het eerste kwartaal bijna verdubbelen dankzij de lockdowns in veel landen. Dat werd door beleggers beloond met een koerswinst van dik 9 procent.

De belangrijkste beursgraadmeters in Europa lieten geen hele grote bewegingen zien. Beleggers namen weinig risico in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag naar buiten komt. Ook werd uitgekeken naar de kwartaalupdates van iPhonemaker Apple en socialemediabedrijf Facebook, die na de slotbel op Wall Street worden vrijgegeven. De AEX op Beursplein 5 sloot 0,1 procent in de min op 711,84 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 1045,36 punten. Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 0,5 procent.

Bij de hoofdfondsen in Amsterdam was olie- en gasproducent Shell, die donderdag met cijfers komt, de grootste stijger. Het aandeel won 2 procent, geholpen door de oplopende olieprijzen. Chemicaliëndistributeur IMCD sloot de rij met een verlies van 1,7 procent. In de MidKap ging Fugro aan kop met een plus van 6,4 procent. De bodemonderzoeker heeft een opdracht gekregen van het Noorse energieconcern Equinor voor onderzoek langs de Canadese kust. Grootste daler was biotechnoloog Galapagos met een verlies van 1,6 procent.

De euro noteerde op 1,2096 dollar tegen 1,2059 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 2,5 procent in prijs tot 64,51 dollar. Brentolie werd 2,1 procent duurder op 67,80 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ook ASR geraakt door uitspraken gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - ASR heeft woensdagochtend zo'n 7 procent aan beurswaarde verloren na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. De precieze inhoud van die uitspraak is onbekend. Maar de verzekeraar schrijft op zijn website dat het de zaak betreft van vereniging Woekerpolis.nl over drie beleggingsverzekeringen van Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam.

9 minuten geleden
Handel aandeel NN kort stilgelegd na koersklap om 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - De handel in het aandeel NN op de beurs in Amsterdam is woensdagochtend tijdelijk stilgelegd. De koers van de verzekeraar daalde in korte tijd 14 procent als reactie op een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag over beleggingsverzekeringen die NN jarenlang aanbood.

1 uur geleden
Aandeel Onward wint op Damrak na melding succes bij dwarslaesie

AMSTERDAM (ANP) - Het Eindhovense medisch-technologisch bedrijf Onward Medical is woensdagochtend op de aandelenbeurs in Brussel omhoog geschoten. Het bedrijf werkt aan technologie die mensen met een dwarslaesie weer moet helpen bewegen en meldde een succes. De algehele stemming op de beurs was voorzichtig positief.

2 uur geleden
Warme septemberdagen zitten najaarsverkoop H&M dwars

STOCKHOLM (ANP) - Modewinkelconcern H&M heeft last van het warme septemberweer in grote delen van Europa. Door de vaak zomerse temperaturen kopen klanten minder kleding uit de najaarscollectie, wat heeft bijgedragen aan een daling van de verkoopcijfers.

2 uur geleden
Aandacht voor NN en Onward Medical op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN en medisch-technologisch bedrijf Onward Medical weten woensdag de aandacht op zich gericht bij het begin van de handel op de aandelenbeurs in Amsterdam. NN kreeg een tegenvaller te verwerken bij het gerechtshof Den Haag, dat oordeelde dat de verzekeraar jarenlang te veel kosten in rekening heeft gebracht bij klanten met een beleggingsverzekering. Onward Medical meldde juist een succes bij de ontwikkeling van zijn technologie om mensen met een dwarslaesie te helpen.

3 uur geleden
Hornbach ziet vraag naar klusspullen aantrekken na nat voorjaar

NIEUWEGEIN (ANP) - Hornbach zag de vraag naar zijn klus- en tuinproducten in het afgelopen kwartaal aantrekken. De Duitse doe-het-zelfketen zag de verkoop eerder nog teruglopen door het koude en natte voorjaar. Maar het weer werd daarna beter, wat volgens Hornbach uiteindelijk voor een inhaalslag heeft gezorgd. Wel houdt het bedrijf voor de rest van het jaar rekening met verslechterde economische vooruitzichten binnen Europa.

3 uur geleden
Bloomberg: oprichter wankel vastgoedconcern Evergrande zit vast

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Oprichter Hui Ka Yan van het financieel wankele Chinese vastgoedconcern Evergrande is onder politiesurveillance geplaatst, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het is niet direct duidelijk waarom Hui onder deze vorm van huisarrest is geplaatst. De voormalige voorzitter van Evergrande zou de plek waar hij vastzit niet mogen verlaten en niet mogen praten of contact leggen met anderen zonder toestemming.

3 uur geleden