Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Beleggers blijven ontwikkelingen coronavirus volgen'

'Beleggers blijven ontwikkelingen coronavirus volgen'

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers blijven deze week vooral de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus volgen. Met name het sterk stijgende aantal nieuwe coronabesmettingen in de Verenigde Staten houdt de gemoederen op de beurzen bezig. Daarnaast buigen de financiële markten zich deze week over verschillende macro-economische cijfers.

In de Amerikaanse staten Texas en Florida neemt het aantal coronabesmettingen in recordtempo toe. Dit weekend werd Onafhankelijkheidsdag gevierd in de VS en de vraag is nu of dit leidt tot een versnelling van de besmettingen in het land. President Donald Trump zei dat er voor het einde van dit jaar een vaccin klaar zal zijn tegen het coronavirus. Vrijdag waren de beurzen in New York dicht in aanloop naar Independence Day op zaterdag.

Op macro-economisch gebied worden onder meer gegevens gemeld over de Duitse en Franse industrie en de winkelverkopen in de eurozone. Uit de VS komt informatie over bijvoorbeeld de dienstensector en de wekelijkse uitkeringsaanvragen. Vorige week kwam nog een beter dan verwacht banenrapport uit de VS naar buiten.

Rustig

Aan het kwartaalcijferfront is het nog vrij rustig. Het cijferseizoen op de aandelenbeurzen gaat binnenkort weer losbarsten. Er zal bij die resultaten vooral worden gekeken naar de impact van de coronacrisis op de prestaties en verwachtingen van bedrijven.

Vrijdag nabeurs bevestigde Air France ruim 7600 banen te gaan schrappen om de coronacrisis te doorstaan. Dergelijke aantallen circuleerden al. De Franse tak van luchtvaartcombinatie Air France-KLM snijdt daarbij vooral hard in het personeelsbestand van zijn regionale vliegmaatschappij HOP!

Oplossing

Verder denkt Shell dat het vertrek van het hoofdkantoor uit Nederland een van de oplossingen is om een einde te maken aan de dubbele aandelenstructuur waarmee het olie- en gasconcern te maken heeft. In een interview met Het Financieele Dagblad zei topman Ben van Beurden dat die optie wordt opengehouden. Hij benadrukt dat er geen concrete plannen zijn om het Nederlandse hoofdkantoor te schrappen.

De AEX-index in Amsterdam eindigde vrijdag 0,4 procent lager op 568,63 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 766,96 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 1,3 procent. Op Wall Street waren donderdag kleine plussen te zien in aanloop naar het lange weekend.

Meer uit Financieel

Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

46 minuten geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

59 minuten geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

2 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

2 uur geleden
ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR zag de vraag naar vakanties in het buitenland ook in februari toenemen, na een recordaantal boekingen in januari. Nederlanders lijken nog wel wat terughoudend met het boeken van vakanties naar Turkije, waarvan de ANVR denkt dat dit komt door de catastrofale aardbevingen in het land.

3 uur geleden
Techinvesteerder Prosus koploper in verder herstellende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Prosus was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die een verder herstel liet zien. Ook de banken en verzekeraars lieten stevige koerswinsten zien. Nu de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen, zijn beleggers vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

3 uur geleden
Verlies CZ ruim verdrievoudigd door beleggingen en inzet reserves

TILBURG (ANP) - Zorgverzekeraar CZ heeft het verlies vorig jaar meer dan verdrievoudigd, vooral als gevolg van slechte beleggingsresultaten. Ook moest het concern veel geld uit zijn reserves halen om de zorgpremies betaalbaar te houden.

3 uur geleden