Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belastingzorgen voor beleggers zetten beurzen New York lager

Belastingzorgen voor beleggers zetten beurzen New York lager

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben donderdag een tik gekregen van nieuws over mogelijke belastingverhogingen voor rijke particulieren. De Amerikaanse president Joe Biden zou het toptarief voor de belastingen op vermogenswinsten bijna willen verdubbelen. Dat betekent onder andere dat beleggers meer aan de fiscus moeten afdragen over de winsten die ze boeken met de verkoop van aandelen.

Persbureau Bloomberg meldde de plannen voor de belastingverhogingen op basis van ingewijden. Het huidige tarief van 20 procent vermogenswinstbelasting voor mensen met een inkomen boven de 1 miljoen dollar zou kunnen stijgen tot bijna 40 procent.

De belangrijkste graadmeters, die de handelssessie toch al kwakkelend begonnen, reageerden met een duikeling op het nieuws. De Dow-Jonesindex eindigde 0,9 procent lager op 33.815,90 punten. De brede S&P 500 verloor eveneens 0,9 procent tot 4.134,98 punten en techbeurs Nasdaq zakte met hetzelfde percentage tot 13.818,41 punten.

Kwartaalrapporten

Beleggers kregen ook een keur aan kwartaalrapporten van grote bedrijven te verwerken. AT&T won ruim 4 procent. Het bedrijf kreeg er in de eerste drie maanden van het jaar meer mobiele abonnees bij dan verwacht. Ook het aantal klanten voor zijn streamingdienst HBO Max nam verder toe. AT&T gaat met HBO Max de strijd aan met Netflix en Disney+. Netflix daalde een fractie, na een dag eerder ook al flink te zijn gedaald door sterk tegenvallende cijfers over de aanwas van nieuwe klanten in het eerste kwartaal.

Southwest Airlines zag een eerdere winst verdampen en sloot 1,6 procent lager. De maatschappij zag de omzet in de afgelopen periode sterk dalen door de aanhoudende malaise in de luchtvaart door de coronapandemie, waardoor veel minder wordt gevlogen. Southwest zei wel dat de boekingen aantrekken dankzij de vaccinaties. Branchegenoot American Airlines opende eveneens de boeken en daalde 4,5 procent.

Nieuwe uitkeringsaanvragen

Verder werd bekend dat het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen in de VS tot het laagste niveau sinds het begin van de coronacrisis is gedaald. Vorige week vroegen 547.000 mensen om een uitkering, 39.000 minder dan in de voorgaande week.

De euro was 1,2015 dollar waard, tegenover 1,2018 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent in waarde tot 61,63 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 65,56 dollar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Uitspraak over klacht Ryanair over staatssteun KLM

LUXEMBURG (ANP) - Het Gerecht van de Europese Unie doet uitspraak over een klacht van luchtvaartmaatschappij Ryanair over 3,4 miljard euro staatssteun voor KLM vanwege de coronacrisis vorig jaar. De Ierse budgetvlieger eist dat de rechter het goedkeuringsbesluit van de Europese Commissie vernietigt.

1 uur geleden
Vakbond CNV: 1 op 5 werkenden krijgt geen vakantiegeld

UTRECHT (ANP) - Bijna één op de vijf werkenden krijgt dit jaar geen vakantiegeld. Dat meldt vakbond CNV op basis van onderzoek van Maurice de Hond onder een naar eigen zeggen representatieve groep van 3500 werkenden.

1 uur geleden
Supermarktconcern Walmart wint op lager Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Supermarktconcern Walmart was dinsdag een winnaar op een roodgekleurd Wall Street dankzij sterke kwartaalcijfers. Ook andere grote Amerikaanse winkelbedrijven kwamen met resultaten zoals doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisonderneming Macy's.

6 uur geleden
'President Biden stelt besluit over zwarte lijst China uit'

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden neemt twee weken later dan gepland een besluit over de zwarte lijst van Chinese bedrijven waar Amerikaanse ondernemingen niet in mogen investeren. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Financiën op de website. Investeerders hebben daarmee twee weken langer de tijd om stukken te kopen of verkopen. Eerder was de deadline nog gesteld op 27 mei.

7 uur geleden
'Zwitserse bank UBS schrapt banen'

ZÜRICH (ANP) - De Zwitserse bank UBS is begonnen met het schrappen van banen bij zijn grootste divisies met als doel de komende drie jaar een miljard dollar aan kosten te besparen. Dat zeggen ingewijden bij de grootste bank van Zwitserland tegen persbureau Bloomberg.

8 uur geleden
Air France-KLM voert eerste langeafstandsvlucht uit met bakolie

PARIJS (ANP/RTR) - Air France-KLM heeft zijn eerste langeafstandsvlucht de lucht in gestuurd met zogeheten SAF. Dat is een duurzame vliegtuigbrandstof die door het Franse olie- en gasconcern Total is gemaakt uit gebruikte bakolie.

8 uur geleden
Booking.com verliest concurrentiezaak in Duitsland

KARLSRUHE (ANP/AFP) - Hotels in Duitsland die gebruikmaken van boekingswebsite Booking.com mogen op hun eigen website kamers tegen goedkopere prijzen aanbieden. Het boekingsplatform wilde dat via speciale clausules voorkomen, maar het Duitse hooggerechtshof heeft bepaald dat het toch mag. Daarmee blijft een eerdere uitspraak van de Duitse concurrentiewaakhond in stand. Volgens de toezichthouder was de uitsluitpraktijk van Booking.com in strijd met de concurrentiewet.

9 uur geleden