Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belastingvoordeel stuwt resultaat Citrix Systems

Belastingvoordeel stuwt resultaat Citrix Systems

FORT LAUDERDALE (ANP/BLOOMBERG) - Softwareconcern Citrix Systems heeft de laatste drie maanden van 2019 meer winst gemaakt. De onderneming, die onder vuur ligt vanwege een mogelijk datalek, profiteerde onder meer van een belastingvoordeel.

Citrix sloot het slotkwartaal van vorig jaar af met een winst van 207,1 miljoen dollar. Dat betekende op jaarbasis een stijging van het resultaat met 25 procent. De onderneming genoot een belastingvoordeel van 31,2 miljoen dollar, waar het voordeel een jaar eerder beperkt bleef tot 21,9 miljoen dollar.

De omzet van het softwarebedrijf nam met 1 procent toe tot 809,8 miljoen dollar. Daarmee wist de onderneming de verwachtingen van de marktkenners te overtreffen. De operationele kosten stegen met 4 procent.

In december ontdekte Citrix dat er een groot gat in de beveiliging zat. Door het gat zouden kwaadwillenden bij gevoelige gegevens kunnen komen. Vele tientallen organisaties hebben de afgelopen dagen uit voorzorg hun Citrix-netwerk uitgeschakeld. De onderneming repte in de handelsupdate met geen woord over het gebeuren. Ook tijdens een conference call met analisten kwam de zaak niet aan bod.

Meer uit Financieel

Legoland zet streep door nieuw pretpark in België

CHARLEROI (ANP/BELGA) - Legoland gaat toch geen nieuw pretpark bouwen in België. Dit bevestigt de Waalse minister van Economie Willy Borsus. Legoland-eigenaar Merlin Entertainments kondigde vorig jaar aan een nieuw park te bouwen in de stad Charleroi in Wallonië, maar ziet daar nu vanaf omdat het bedrijf zich wil focussen op de huidige activiteiten.

9 minuten geleden
Baas Duitse centrale bank: bankenonrust onvergelijkbaar met 2008

EDINBURGH (ANP/BLOOMBERG) - De onrust rond de bankensector van de afgelopen weken is niet te vergelijken met 2008, toen een wereldwijde financiële crisis uitbrak. Dat zei de baas van de Duitse centrale bank Joachim Nagel, die verwees naar de nieuwe regels waar banken aan moeten voldoen voor hun stabiliteit. Hij deed zijn uitspraken op dezelfde dag dat Deutsche Bank hard onderuit ging op de aandelenbeurs.

11 minuten geleden
Duitsers naarstig op zoek naar alternatief vervoer om staking

MÜNCHEN (ANP) - Inwoners van Duitsland zijn naarstig op zoek naar alternatief vervoer, nu er op maandag een landelijke staking is aangekondigd in verschillende vervoerssectoren. Duitsers zoeken online aanzienlijk meer naar onder meer huurauto’s en reizen met langeafstandsbussen, meldt persbureau DPA op basis van een rondgang bij verschillende aanbieders.

29 minuten geleden
De Hypotheekshop: onrust rond banken maakt hypotheek goedkoper

AMSTERDAM (ANP) - De onrust rond omgevallen banken in de VS en de redding van Credit Suisse in Zwitserland levert huizenzoekers een voordeel op. De rentes op hypotheken zijn daardoor opvallend snel gedaald, merkt De Hypotheekshop. Volgens de organisatie voor hypotheekadviseurs ging het afgelopen week om een van de sterkste dalingen van de afgelopen negentien jaar.

32 minuten geleden
Vliegvelden Bremen, Hamburg en Stuttgart maandag plat

BREMEN (ANP) - Door de landelijke staking maandag in Duitsland zijn alle vluchten van en naar Bremen en Stuttgart geschrapt, en ook alle vluchten uit Hamburg. Daardoor vervallen ook vluchten van en naar Schiphol. In Keulen gaan mogelijk ook vluchten niet door.

55 minuten geleden
VS onderzoeken UBS en Credit Suisse vanwege hulp aan Russen

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - De Zwitserse banken UBS en Credit Suisse behoren tot de banken die door het Amerikaanse ministerie van Justitie onder de loep worden genomen vanwege mogelijk hulp aan Russische oligarchen bij het omzeilen van westerse sancties. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

1 uur geleden
Haven van Rotterdam: geen schepen uit Hamburg verwacht om staking

ROTTERDAM (ANP) - De haven van Rotterdam verwacht niet dat schepen zullen uitwijken naar de Rotterdamse haven als er maandag in de haven van Hamburg wordt gestaakt. Dat laat een woordvoerder van het havenbedrijf weten. In Hamburg leggen havenmedewerkers het werk neer, waardoor grote schepen de haven niet in of uit kunnen varen.

2 uur geleden