Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belastingkorting op elektrische auto's langzamer afgeschaft

Belastingkorting op elektrische auto's langzamer afgeschaft

DEN HAAG (ANP) - De korting op de motorrijtuigenbelasting voor volledig elektrische auto's wordt langzamer afgebouwd dan eerder de bedoeling was. Dat stelt het demissionaire kabinet voor in de voorjaarsnota, bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws.

Bezitters van elektrische auto's hoeven dan volgend jaar nog steeds geen wegenbelasting te betalen. Het oorspronkelijke plan was dat ze dan al 25 procent aan wegenbelasting zouden gaan betalen waarna het voordeel een jaar later helemaal zou verdwijnen. Dat wil het kabinet over een paar jaar gaan uitsmeren.

In de nieuwe plannen staat dat eigenaren van volledig elektrische auto's in 2026 60 procent wegenbelasting gaan betalen. Dat percentage stijgt dan in 2029 naar 65 procent en in 2031 verdwijnt het voordeel dan helemaal. Om het plan te bekostigen verdwijnt vanaf volgend jaar de korting op de wegenbelasting voor hybride auto's die zowel op brandstof als elektrisch kunnen rijden. Voor deze wagens betalen eigenaren nu nog maar de helft aan wegenbelasting.

De verkoop van elektrische auto's is steeds gestimuleerd om de uitstoot van CO2 te verminderen. Maar omdat ze geen wegenbelasting betalen dalen de inkomsten van de overheid. Daarom besloot het kabinet een eind te maken aan het voordeel. Omdat elektrische auto's zwaarder zijn, moet er meer wegenbelasting over worden betaald.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

21 uur geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

21 uur geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

21 uur geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

21 uur geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

21 uur geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

22 uur geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

22 uur geleden