Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belastingdienst ziet recordaantal van ruim 1,2 miljoen aangiften

Belastingdienst ziet recordaantal van ruim 1,2 miljoen aangiften

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst heeft sinds dinsdag ruim 1,2 miljoen aangiften binnengekregen. Volgens een woordvoerster is dat een recordaantal: niet eerder kwamen er in de eerste dagen zo veel aangiften binnen over het afgelopen belastingjaar.

Sinds dinsdag kunnen Nederlanders hun belastingaangifte doen. De aangiftewebsite van de Belastingdienst was vanwege grote drukte niet altijd bereikbaar voor bezoekers. Volgens een woordvoerster was op die momenten de maximale capaciteit van het aantal gebruikers bereikt. "We hebben een limiet ingebouwd om te voorkomen dat zich grote verstoringen voordoen", aldus de Belastingdienst, die ook aangeeft dat er vooralsnog geen storingen zijn geweest.

Sinds woensdag is het rustiger en is de maximumcapaciteit niet meer bereikt, aldus de Belastingdienst. "We verwachten eigenlijk dat het nu gestaag doorzet." Een verklaring voor het recordaantal aangiftes heeft de woordvoerster niet. Vorig jaar waren er in de eerste dagen van maart grote technische problemen bij de Belastingdienst. De aangiftetermijn werd toen uiteindelijk met een week verlengd.

Dit jaar hebben meer dan 8 miljoen mensen een aangiftebrief ontvangen. Zij zijn verplicht om aangifte te doen. Het gaat om 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers.

Meer uit Binnenland

Kantoorpand Amsterdam wordt opvangplek voor 650 vluchtelingen

AMSTERDAM (ANP) - Een kantoorgebouw in Amsterdam-West wordt een opvangplek voor maximaal 650 vluchtelingen. Dat meldt de gemeente dinsdag. Het gaat om het Einsteingebouw aan de Kabelweg in Sloterdijk.

29 minuten geleden
Rutte: aanslag op dam in Oekraïne is oorlogsmisdaad

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte gaat er "absoluut" van uit dat de Russen achter het opblazen van een stuwdam in het zuiden van Oekraïne zitten. "Dit is een schending van het humanitair oorlogsrecht, die zich rechtstreeks richt tegen de burgerlijke, civiele infrastructuur." Daarmee is het "echt een oorlogsmisdaad", zei Rutte voor aanvang van het Kamerdebat over de gaswinning in Groningen.

37 minuten geleden
Brand in grote varkensstal in Groningse Beerta

BEERTA (ANP) - In een grote varkensstal in het Groningse dorp Beerta woedt dinsdagmiddag een zeer grote brand. De brandweer is bezig de varkens uit de stal te halen. Een veearts is ter plekke om gewonde varkens te behandelen. Om hoeveel varkens het precies gaat, en hoeveel er gewond zijn, is niet duidelijk.

50 minuten geleden
Tegenstanders nieuwe kerncentrales houden protestactie op fiets

BORSELE (ANP) - Tegenstanders van het plan om twee nieuwe kerncentrales in het Zeeuwse Borsele te bouwen, houden op zaterdag 1 juli een fietstocht in de gemeente Borsele en omgeving. De fietstocht begint om 13.00 uur en wordt aan het eind van de middag afgesloten met een korte protestactie op de dijk bij de huidige kerncentrale.

58 minuten geleden
Buitenlandse Zaken kampt met problemen bij visumaanvragen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken kampt met technische problemen in het visumsysteem. Daardoor duurt de behandeling van een aanvraag voor een visum voor kort verblijf voor Nederland langer dan normaal, aldus een woordvoerder.

1 uur geleden
Voldoende personeel strandtenten voor warm weekend

DEN HAAG (ANP) - Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

1 uur geleden
Arnhem en netbeheerder proberen afsluiting energie te voorkomen

ARNHEM (ANP) - Arnhemse huishoudens die afgesloten dreigen te worden van energie, krijgen in het vervolg zowel van de gemeente als van netbeheerder Liander een brief waarin hulp wordt aangeboden. Liander heeft een speciaal team klaarstaan om te helpen bij problemen met de energierekening. De gemeente heeft teams die kunnen helpen bij alle eventuele schulden, inclusief de energienota. De gemeente en de netbeheerder vinden dat niemand letterlijk en figuurlijk in kou mag komen te staan, laat de gemeente weten.

1 uur geleden