Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belastingdienst ziet recordaantal van ruim 1,2 miljoen aangiften

Belastingdienst ziet recordaantal van ruim 1,2 miljoen aangiften

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst heeft sinds dinsdag ruim 1,2 miljoen aangiften binnengekregen. Volgens een woordvoerster is dat een recordaantal: niet eerder kwamen er in de eerste dagen zo veel aangiften binnen over het afgelopen belastingjaar.

Sinds dinsdag kunnen Nederlanders hun belastingaangifte doen. De aangiftewebsite van de Belastingdienst was vanwege grote drukte niet altijd bereikbaar voor bezoekers. Volgens een woordvoerster was op die momenten de maximale capaciteit van het aantal gebruikers bereikt. "We hebben een limiet ingebouwd om te voorkomen dat zich grote verstoringen voordoen", aldus de Belastingdienst, die ook aangeeft dat er vooralsnog geen storingen zijn geweest.

Sinds woensdag is het rustiger en is de maximumcapaciteit niet meer bereikt, aldus de Belastingdienst. "We verwachten eigenlijk dat het nu gestaag doorzet." Een verklaring voor het recordaantal aangiftes heeft de woordvoerster niet. Vorig jaar waren er in de eerste dagen van maart grote technische problemen bij de Belastingdienst. De aangiftetermijn werd toen uiteindelijk met een week verlengd.

Dit jaar hebben meer dan 8 miljoen mensen een aangiftebrief ontvangen. Zij zijn verplicht om aangifte te doen. Het gaat om 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers.

Meer uit Binnenland

Minderjarigen aangevallen in Heenvliet, twee personen aangehouden

HEENVLIET (ANP) - In het Zuid-Hollandse Heenvliet (gemeente Nissewaard) zijn zaterdagavond laat twee minderjarigen aangevallen. Een 15-jarige jongen uit Heenvliet raakte bij de aanval lichtgewond. Hij is in een ambulance onderzocht.

1 uur geleden
Tien gewonden door val stellage, niemand in levensgevaar

GEESTEREN (ANP) - Door de val van een stellage op voetbalsupporters in het Overijsselse Geesteren zijn in totaal tien mensen gewond geraakt, meldt de brandweer Twente. Zaterdagavond viel een groot spandoek dat aan een hijskraan hing op publiek dat klaarstond voor een oefenduel tussen FC Twente en Stevo.

5 uur geleden
Gewonden door val stellage op voetbalpubliek bij oefenduel Twente

GEESTEREN (ANP) - In het Overijsselse Geesteren zijn zaterdagavond meerdere mensen gewond geraakt nadat een stellage op hen terecht was gekomen, meldt de brandweer Twente. Het ongeluk gebeurde op het voetbalveld van de club Stevo. Een groot spandoek dat aan een hijskraan hing kwam voorafgaand aan het oefenduel tegen FC Twente naar beneden.

8 uur geleden
Geen explosieven in verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker

BOERAKKER (ANP) - Het verdachte pakketje dat zaterdag aan het begin van de middag werd aangetroffen op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker bevat geen explosieven. Dat meldt de politie na onderzoek.

12 uur geleden
Vijf verdachten Mallorca-zaak in cassatie om schadevergoeding

DEN HAAG (ANP) - Vijf van de zeven verdachten uit de Mallorca-zaak, waarin de dood van Carlo Heuvelman (27) centraal stond, gaan in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. Ze zijn het niet eens met de schadevergoeding die ze moeten betalen. Advocaat Anis Boumanjal, de advocaat van Sanil B., bevestigt berichtgeving hierover door RTL Boulevard.

13 uur geleden
Verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker, weg deels afgezet

BOERAKKER (ANP) - Op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker is zaterdag aan het begin van de middag een verdacht pakketje gevonden. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door RTV Noord. De omgeving is afgezet en de politie doet onderzoek. De A7 is voor het onderzoek deels afgesloten, meldt een woordvoerder.

13 uur geleden
Na het weekend volop zon en temperaturen tot 30 graden verwacht

HOUTEN (ANP) - Na een wisselvallige periode wordt het de komende dagen warm, zoals gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. Volgens weerbureau Weeronline loopt de temperatuur zondag mogelijk op tot 24 graden. Halverwege de week kan het zelfs 30 graden worden.

14 uur geleden