Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belastingdienst riskeert dwangsom in zaak kinderopvangtoeslag

Belastingdienst riskeert dwangsom in zaak kinderopvangtoeslag

DEN BOSCH (ANP) - De Belastingdienst moet van de rechtbank in Den Bosch opschieten in een slepende kwestie over het herbeoordelen van kinderopvangtoeslag. Een man uit Reusel wacht al twee jaar op herbeoordeling. De rechtbank besloot donderdag dat de fiscus nu binnen twee weken een besluit moet nemen, anders volgt een dwangsom van 100 euro per dag. De dwangsom kan oplopen tot 15.000 euro.

Net als duizenden andere ouders moest de man uit Reusel de volledige kinderopvangtoeslag terugbetalen. Veel ouders raakten hierdoor in de schulden en liepen tegen bijkomende problemen op. In december 2020 besloot de overheid die ouders sneller en ruimer te compenseren met 30.000 euro als voorschot op de nog vast te stellen compensatie.

De man deed in december 2020 een verzoek tot herbeoordeling van de kinderopvangtoeslag, en ontving het voorschot. In de wet is vastgelegd dat de Belastingdienst vervolgens binnen een jaar de exacte hoogte van de compensatie moet vaststellen en terugbetalen, maar die termijn is ruimschoots verstreken en ook de extra termijnen zijn voorbij.

De Belastingdienst moet 54.000 aanvragen herbeoordelen en dat kost tijd om het zorgvuldig te doen. De Belastingdienst zegt twaalf weken nodig te hebben en moet de zaken van ouders die een procedure bij de rechter starten voorrang geven. Ouders die niet naar de rechter stappen, zouden dus nog langer moeten wachten, voerde de fiscus aan.

Meer uit Binnenland

Turkse Nederlanders zamelen massaal hulpgoederen in

DEN HAAG (ANP) - Bij de Turks Islamitische Culturele Stichting Den Haag komen mensen massaal spullen brengen voor de getroffenen van de zware aardbevingen in Turkije. Voorzitter Tashin Çetinkaya verwacht de komende dagen zeven vrachtwagens vol met onder meer dekens en kleding naar het rampgebied te kunnen sturen.

31 minuten geleden
BuZa: zes Nederlanders als vermist opgegeven in aardbevingsgebied

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders zijn door hun naasten bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als vermist opgegeven in Turkije, dat maandag is getroffen door zware aardbevingen. "We maken ons ernstig zorgen over hun situatie en doen wat we kunnen om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor hun familie en vrienden", meldt het ministerie.

47 minuten geleden
Save the Children: 1,8 miljoen euro noodhulp slachtoffers beving

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Save the Children maakt 2 miljoen dollar (ruim 1,8 miljoen euro) vrij uit haar internationale noodhulpfonds om de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen. In Turkije is een team opgericht dat "nauw zal samenwerken met de overheid en andere aanwezige hulporganisaties".

1 uur geleden
Bijna 1,2 miljoen euro op Giro 7244 voor slachtoffers beving

DEN HAAG (ANP) - Op Giro 7244 is tot nu toe bijna 1,2 miljoen euro gedoneerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië, meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. Meer dan 4300 mensen hebben de ramp niet overleefd, vele mensen zijn gewond en er ligt nog een onbekend aantal slachtoffers onder het puin. De hulporganisatie heeft Giro 7244 maandag geopend.

3 uur geleden
Arriva: treinen Vechtdallijnen en noorden rijden ondanks staking

GRONINGEN (ANP) - De treinen van Arriva in Friesland en Groningen en de treinen van Arriva op de Vechtdallijnen in het oosten rijden ondanks de staking wel, meldt de vervoerder dinsdagochtend. "De bestaande dienstregeling wordt gewoon opgestart." Wel wordt reizigers geadviseerd om goed de reisplanner in de gaten te houden.

4 uur geleden
Rechter velt oordeel in hoger beroep zaak Volt-Gündoğan

DEN HAAG (ANP) - De rechter doet dinsdagochtend schriftelijk uitspraak in hoger beroep in de zaak tussen Volt en voormalig Volt-Kamerlid Nilüfer Gündoğan. Daarmee komt vooralsnog een einde aan het langslepende conflict tussen beide partijen.

7 uur geleden
Advocaten Haagse oud-wethouders De Mos en Guernaoui aan het woord

ROTTERDAM (ANP) - Vorige week kwamen de aanklagers met hun strafeis tegen de Haagse oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui, en op dinsdag is het de beurt aan hun advocaten. Zij houden dan hun pleidooien. Daarin vragen ze de rechters vermoedelijk om hun cliënten vrij te spreken. De Mos en Guernaoui zeggen gedurende het hele proces dat ze vinden dat ze onschuldig zijn.

7 uur geleden