Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Belastingdienst ondanks negatief nieuws populair als werkgever'

'Belastingdienst ondanks negatief nieuws populair als werkgever'

DEN HAAG (ANP) - Ondanks het negatieve nieuws rond de toeslagenaffaire is de Belastingdienst in trek als werkgever. Vorig jaar solliciteerden er bijna 50.000 mensen bij de Belastingdienst, een kwart meer dan in 2019. Die groei doet zich al een aantal jaren voor: in 2017 meldden zich nog zo’n 15.000 sollicitanten bij de Belastingdienst.

Sollicitanten zeggen dat de aantrekkingskracht ligt in de maatschappelijke relevantie van het werk, de inhoud van de functie, de verantwoordelijkheid die je al vroeg in je carrière kan krijgen en de ontwikkelmogelijkheden. Ook geldt de Belastingdienst als een solide werkgever. "Maar we zien ook dat sommige mensen juist vanwege de publiciteit extra gemotiveerd zijn om bij ons te gaan werken, om zo bij te dragen aan het verbeteren van de Belastingdienst", zegt Monique van de Bospoort, hoofd Instroom bij de Belastingdienst. In de toeslagenaffaire zijn duizenden ouders vals beschuldigd in een ontspoorde jacht op fraude met de kinderopvangtoeslag. Zij moesten enorme bedragen terugbetalen, waardoor velen in diepe financiële problemen kwamen.

Omdat de Belastingdienst meer mensen nodig heeft, steeg het aantal vacante plekken bij de Belastingdienst ook. Die stijging was echter minder sterk dan die van het aantal sollicitaties. Zo nam het aantal vacante posities in 2020 met 5 procent toe, tegenover de groei van het aantal sollicitanten van zo’n 25 procent. In 2019 waren er gemiddeld 11 sollicitanten per vacante positie, in 2020 was dat opgelopen tot 13.

Van de Bospoort: "Gelukkig verloopt de werving goed en krijgen we veel reacties op onze vacatures. Maandelijks zo’n 4000 sollicitaties is gigantisch, daar zijn we ook enorm blij mee, maar daarmee zijn we er niet. We willen klaar zijn voor de toekomst en ook nieuwe mensen voor schaarse functies blijven binnenhalen. Belangrijkste reden is dat we meer capaciteit nodig hebben voor het uitvoeren van onze taken. Zo proberen we het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken om hun belastingen te regelen. Daarmee dragen wij bij aan een financieel gezond Nederland."

Meer uit Binnenland

Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

1 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

1 uur geleden
Ook provincie Gelderland heeft coalitieakkoord

ARNHEM (ANP) - Na Limburg heeft ook de provincie Gelderland een nieuwe coalitie. De BoerBurgerBeweging (BBB), VVD, CDA, ChristenUnie en SGP laten zaterdag weten dat ze een coalitieakkoord hebben bereikt. De vijf partijen bezetten samen 30 van de 55 zetels in Provinciale Staten. Het akkoord wordt woensdag gepresenteerd.

3 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

4 uur geleden
Luchtkwaliteit onvoldoende tot slecht door hitte en pollen

WAGENINGEN (ANP) - Het nationale Luchtmeetnet verwacht dat de luchtkwaliteit de komende dagen vanaf het middaguur onvoldoende tot slecht zal zijn door de hoge temperaturen, vooral in het midden en zuiden van het land. Hitte zorgt voor snel oplopende ozonconcentraties in de lucht. Aangezien het ook nog volop pollenseizoen is, stijgt de kans op luchtwegklachten en neemt het risico op hart- en vaatklachten toe.

4 uur geleden
BBB bereidt zich voor op gemeenteraadsverkiezingen in 2026

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging (BBB) gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2026. Het BBB-bestuur heeft dat besloten tijdens een digitale ledenvergadering waarin veel interesse naar voren kwam over deelname aan lokale verkiezingen, meldt voorzitter Erik Stegink van de partij van Caroline van der Plas.

5 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

5 uur geleden