Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belastingdienst krijgt 10,3 miljoen aangiften binnen, een record

Belastingdienst krijgt 10,3 miljoen aangiften binnen, een record

DEN HAAG (ANP) - Een recordaantal mensen en organisaties heeft in maart en april belastingaangifte gedaan over 2023. De Belastingdienst ontving er in totaal 10,3 miljoen. Particulieren en ondernemers konden tot en met dinsdag aangifte doen.

In de eerste twee dagen dat aangifte doen mogelijk was, kreeg de Belastingdienst 1,1 miljoen aangiften binnen. Ook dit aantal was volgens de overheidsinstantie nog nooit zo hoog. "De belastingaangiften kwamen dit jaar vlot en zonder noemenswaardige problemen binnen", stelt Heleen Bisschoff-Moonen, directeur Particulieren bij de Belastingdienst.

Meer mensen en organisaties moeten dit jaar aangifte doen dan vorig jaar. Het gaat om ongeveer 7,3 miljoen particulieren en 1,9 miljoen ondernemers. Het aantal ontvangen aangiften is hoger omdat ook mensen belastingaangifte doen die dat niet verplicht zijn. Ruim 3,1 miljoen mensen vroegen uitstel aan.

Hulpmogelijkheden

De Belastingdienst ontving vorig jaar maart en april ruim 9,8 miljoen aangiften over 2022, meer dan het jaar ervoor. Nederlanders maakten vorig jaar april massaal gebruik van de laatste dag om een aangifte te versturen.

Verder maakten mensen meer dan 41.000 afspraken voor hulp bij hun aangifte, ongeveer 8000 meer dan vorig jaar. Dit komt doordat de Belastingdienst de verschillende hulpmogelijkheden dit jaar beter onder de aandacht bracht. Zo konden mensen gratis bellen of vragen stellen via sociale media. Ook reed de Belastingdienstbus dit jaar door Nederland om mensen te helpen.

Mensen die voor 1 april aangifte deden, krijgen voor 1 juli te horen hoeveel geld ze terugkrijgen of moeten betalen. Volgens de Belastingdienst zijn de eerste aanslagen al op 25 april verstuurd. De dienst streeft ernaar iedereen die na 1 april aangifte heeft gedaan, binnen drie maanden te informeren.

Meer uit Financieel

Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van het WEF treedt af

DAVOS (ANP/BLOOMBERG) - Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd.

34 minuten geleden
Animatiestudio Pixar schrapt veel banen om kosten te besparen

EMERYVILLE (ANP/BLOOMBERG) - Pixar Animation Studios, bekend van succesvolle animatiefilms als Toy Story en Finding Nemo, gaat ongeveer 175 banen schrappen, ofwel circa 14 procent van het totale personeelsbestand. Moederbedrijf Walt Disney is bezig met forse kostenbesparingen en ook Pixar ontkomt daar niet aan.

1 uur geleden
Kleine min voor AEX, laadpalenmaker Alfen keldert na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een kleine min de handel uitgegaan. Bij de bedrijven op het Damrak was de producent van laadpalen en systemen voor het elektriciteitsnet Alfen een opvallende daler na bekendmaking van cijfers die negatief werden ontvangen door beleggers.

2 uur geleden
Stellantis haalt Italiaanse vlag van Poolse Fiats

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Stellantis verwijdert de Italiaanse vlag van de achterbumpers van in Polen in elkaar gezette Fiat 600's. De Italiaanse autoriteiten hebben de autofabrikant herhaaldelijk beschuldigd van misleiding over de herkomst van de in het buitenland geproduceerde auto's.

3 uur geleden
Alliander en Saxion maken robothond die gaslekken kan opsporen

APELDOORN (ANP) - Netwerkbedrijf Alliander, het moederbedrijf van netbeheerder Liander, en Hogeschool Saxion hebben een robothond ontwikkeld die gaslekken onder de grond kan opsporen. Bedrijven als Alliander moeten van de EU vaker gasleidingen gaan inspecteren, maar kampen met een steeds groter personeelstekort.

3 uur geleden
Activistische aandeelhouder teleurgesteld in grote Shell-beleggers

LONDEN (ANP) - Mark van Baal, oprichter van de klimaatactivistische beleggersclub Follow This, is teleurgesteld in grote beleggers die niet voor zijn voorstel op de aandeelhoudersvergadering van Shell hebben gestemd. Enkele van 's werelds grootste beleggers, zoals het Noorse staatsinvesteringsfonds en BlackRock, zeggen daarmee volgens hem ten onrechte achter het klimaatakkoord van Parijs te staan.

3 uur geleden
Eerste nieuwe Europese AI-regels over halfjaar van kracht

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe EU-regels voor kunstmatige intelligentie (AI) gaan dit jaar niet meer in. De verboden op de gevaarlijkste toepassingen worden begin 2025 van kracht, denkt een woordvoerder van de raad van EU-ministers, die de regels dinsdag definitief bekrachtigde.

4 uur geleden