Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belangstelling voor ING op Amsterdamse beurs

Belangstelling voor ING op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs zijn de ogen vrijdag gericht op de bankensector. ING kondigde aan aandeelhouders te belonen door voor 1,7 miljard aan eigen aandelen in te kopen. Wegens de coronacrisis werden dit soort acties lange tijd aan banden gelegd, maar vanaf deze maand gelden de beperkingen niet langer voor financieel gezonde banken. Mogelijk bewegen ook andere banken op de aankondiging van ING.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een lager begin van de handelsdag. Ook andere Europese beurzen lijken met verliezen te beginnen. De belangrijkste beursgraadmeters in New York eindigden donderdag al met zware verliezen, waardoor Wall Street zijn slechtste maand sinds maart 2020 kende. Ook in Azië werden forse verliezen geleden.

Wat meespeelt is de afbouw van stimuleringsmaatregelen voor de economie door een aantal centrale banken. Onder meer de Amerikaanse centrale bank liet weten dat het moment om daarmee te beginnen bijna is aangebroken, waarop de rentes begonnen te stijgen. Mogelijk zijn er ook zorgen over het Amerikaanse schuldenplafond, het maximale bedrag dat de overheid in de Verenigde Staten mag lenen. Zonder ophoging van die limiet kan het land binnenkort niet meer bijlenen, met repercussies voor de wereldeconomie.

Randstad

Ook verwerken beleggers een tegenvallend cijfer over de winkelverkopen in Duitsland. Winkeliers verkochten in augustus 1,1 procent meer dan in de voorgaande maand, wat minder is dan verwacht. De beurzen zijn ook gespitst op nieuwe cijfers van marktonderzoeker Markit over de industrie in Europa.

Op het Damrak is er ook aandacht voor Randstad. Het uitzendconcern koopt voor 112 miljoen euro het Amerikaanse adviesbureau Cella, dat gespecialiseerd is in de creatieve en digitale branches.

Donderdag verloren de Europese beurzen terrein door Duitse inflatiecijfers. De AEX sloot met een min van 0,5 procent op 771,94 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 1065,73 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden tot 0,7 procent in en de FTSE-index in Londen verloor 0,3 procent.

Meer uit Financieel

Beleggers Wall Street niet onder de indruk van VR-bril Apple

NEW YORK (ANP) - Apple is maandag lager gezet op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Het techbedrijf begon de dag nog stevig hoger en flirtte met een beurswaarde van 3 biljoen dollar. Investeerders waren hoopvol dat de verwachte virtualrealitybril van Apple zou zorgen voor een flinke nieuwe inkomstenstroom. Maar toen bekend werd dat de Apple-bril pas begin volgend jaar beschikbaar komt en veel duurder wordt dan VR-brillen van Facebook-moeder Meta sloeg het sentiment om. Uiteindelijk daalde Apple 0,8 procent.

6 uur geleden
Waakhond VS klaagt cryptobeurs Binance en oprichter aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft cryptobeurs Binance en oprichter Changpeng Zhao aangeklaagd. Die zouden verkeerd zijn omgesprongen met de inleg van klanten, investeerders en toezichthouders hebben misleid en de regels rondom effecten hebben overtreden. SEC-voorzitter Gary Gensler stelt dat consumenten hun "zuurverdiende bezittingen" niet "via of bij deze onwettelijke platformen" zouden moeten onderbrengen.

7 uur geleden
Apple komt met mixed-realitybril, nieuwe software en computers

CUPERTINO (ANP) - Apple heeft zoals verwacht een mixed-realitybril aangekondigd. De Apple Vision Pro kan computerbeelden over de realiteit heen leggen (augmented reality of AR) door middel van camera's die de wereld om je heen tonen, maar kan ook voor virtual reality (VR) gebruikt worden. De aankondiging kwam aan het eind van de jaarlijkse presentatie tijdens ontwikkelaarsconferentie WorldWide Developer Conference (WWDC). Daarvoor gebruikte Apple-topman Tim Cook de legendarische spreuk 'One More Thing', die zijn voorganger Steve Jobs bijvoorbeeld gebruikte bij de introductie van de iPhone.

8 uur geleden
EU verlengt importbeperkingen voor Oekraïens graan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie wil de importbeperkingen voor graan en andere landbouwproducten uit Oekraïne verlengen. Oost-Europese boeren kunnen de hervatting van de import van de goedkope waar van Oekraïense concurrenten nog niet aan, meent de Europese Commissie.

8 uur geleden
Schiphol test tilrobot om personeel in bagagehal te helpen

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol test een nieuwe robot die in de bagagehal koffers kan tillen en daarmee het werk voor het personeel kan verlichten. Ook wordt een robot getest die koffers opzij kan schuiven naar de bagageband. De luchthaven kondigt aan nog een aantal andere tilhulpen en volledig geautomatiseerde systemen te willen testen.

10 uur geleden
Streamingdienst Viaplay keldert na winstalarm, UMG daalt mee

AMSTERDAM (ANP) - De Zweedse videostreamingdienst Viaplay is maandag keihard gekelderd op de beurs in Stockholm. De dienst, in Nederland vooral bekend als de plek waar de Formule 1-races van Max Verstappen en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League te zien zijn, verlaagde zijn verwachtingen voor dit jaar en trok de prognoses voor de langere termijn in. Ook stapte de topman op.

11 uur geleden
Lagarde: inflatie nog steeds te hoog, meer renteverhogingen nodig

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Consumenten en bedrijven hoeven voorlopig nog niet te verwachten dat de Europese Centrale Bank (ECB) stopt met het verhogen van de rente. Volgens president Christine Lagarde zijn er nog geen tekenen dat de hoge inflatie, zoals het duurder worden van voedsel, zijn piek heeft bereikt. Dat is wel nodig voordat de ECB gaat stoppen met zijn maatregelen om de inflatie in te dammen.

11 uur geleden