Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Belangrijke dag' voor volledig Brits Unilever

'Belangrijke dag' voor volledig Brits Unilever

LONDEN (ANP) - Aandelen van was- en levensmiddelenconcern Unilever zullen maandag voor het eerst als volledig Brits bedrijf op de beurzen in Londen, Amsterdam en New York worden verhandeld. Dit weekend werd de juridische verhuizing van het concern afgerond. Volgens Unilever-voorzitter Nils Andersen is maandag een "belangrijke dag" voor het Britse bedrijf.

Andersen bedankte in een verklaring nog maar eens de aandeelhouders van Unilever die de juridische verhuizing mogelijk hebben gemaakt. Door het versimpelen van de structuur is Unilever naar eigen zeggen onder meer beter in staat om strategische wijzigingen in de portfolio door te voeren.

Het bedrijf benadrukte dat er geen wijzigingen aangebracht zullen worden in de activiteiten en locaties. Ook is geen sprake van ingrepen in het personeelsbestand in zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland.

Rotterdam is en blijft de thuishaven van Unilevers Foods & Refreshment-divisie. De onderdelen Home Care en Beauty & Personal Care blijven gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Thuiswerkers verwachten niet terug te keren naar kantoor'

HOUTEN (ANP) - Zo'n vier op de tien Nederlanders werkt op dit moment thuis. Ongeveer de helft daarvan doet dat minimaal vier dagen in de week. Het overgrote merendeel daarvan, ongeveer driekwart, denkt ook als de coronapandemie voorbij is voltijds of vrijwel voltijds thuis te blijven werken, meldt marktonderzoeker Telecompaper, die 1250 werknemers ondervroeg.

6 minuten geleden
Grootaandeelhouder América Móvil vergroot belang in KPN

DEN HAAG (ANP) - De Mexicaanse telecomonderneming América Móvil heeft zijn belang in KPN uitgebreid. De Mexicanen, die een paar jaar terug vergeefs een poging deden om het telecomconcern in zijn geheel over te nemen, hebben nu ruim een vijfde van de aandelen in handen. Dat was bij een vorige melding in de registers van toezichthouder AFM nog iets meer dan 16 procent.

16 minuten geleden
Winkelvastgoedfonds Unibail grote winnaar in rode AEX

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was woensdag een opvallende winnaar op het Damrak. Het aandeel van de investeerder in winkelvastgoed is sinds de koersdip een week geleden met een stevige opmars bezig. Ook de resultaten van telecomconcern KPN vielen in de smaak bij beleggers. De Poolse aanbieder van pakketkluisjes InPost beleefde daarnaast een succesvol debuut op de Amsterdamse beurs.

18 minuten geleden
Eurolanden tekenen nieuw verdrag noodfonds ESM

BRUSSEL (ANP) - De negentien eurolanden hebben een nieuw verdrag over het ESM, het permanente noodfonds voor eurolanden in financiële problemen, ondertekend. De verdragswijziging is nodig zodat het fonds vanaf 2022 kan worden ingezet als vangnet voor probleembanken in de eurozone.

54 minuten geleden
KPN wint in rode AEX, nieuwkomer InPost schiet omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak werden de resultaten van telecomconcern KPN woensdag goed ontvangen. Beleggers verwelkomden ook nieuwkomer InPost met een forse koersstijging. Op de Europese beurzen werd verder vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag naar buiten komt. Ook zijn de ogen gericht op de technologiesector. Grote Amerikaanse techbedrijven als Apple, Facebook en Tesla openen na de slotbel op Wall Street de boeken.

2 uur geleden
KPN voelt coronacrisis op zakelijke markt

ROTTERDAM (ANP) - KPN had afgelopen jaar op de zakelijke markt last van de coronacrisis. Bedrijven waren door de omstandigheden terughoudender met uitgaven voor telecomdiensten. Maar daar staat tegenover dat er volgens het telecombedrijf in het loop van het jaar wel "bemoedigende ontwikkelingen" waren te zien op de markt voor consumenten.

3 uur geleden
RTL zag advertentiemarkt eind 2020 aantrekken

LUXEMBURG (ANP) - RTL Group, het moederbedrijf van onder meer een aantal Nederlandse tv-zenders, heeft vorig jaar financieel beter gepresteerd dan eerder voorzien. Dat kwam vooral door hogere reclame-inkomsten voor televisie in de laatste maanden van het jaar. Mediaconcerns hadden in de eerste maanden na de uitbraak van de coronapandemie nog te kampen met fors gedaalde uitgaven van adverteerders.

3 uur geleden