Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Bekir E. wilde in cel journalisten bedreigen'

'Bekir E. wilde in cel journalisten bedreigen'

AMSTERDAM (ANP) - De verdachte van de moord op de 16-jarige Rotterdamse scholiere Hümeyra, Bekir E., heeft vanuit zijn cel plannen beraamd om de misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Peter R. de Vries te bedreigen. Dat blijkt uit een afgeluisterd telefoongesprek dat hij vanuit de penitentiaire inrichting voerde met zijn broer, melden de twee journalisten in De Telegraaf.

Van den Heuvel kreeg pas over het voorval te horen toen hij er zelf naar vroeg. "Ik vind het vreemd dat ik hier nooit over ben ingelicht."

E. zou in het telefoongesprek onder meer hebben gezegd dat hij Van den Heuvel wilde bedreigen, "want die kankerlijer heeft slecht over mij gepraat. En als klap op de vuurpijl gaan we die hazenlip van een Peter R. de Vries bedreigen".

Tegen E. werd twee weken geleden twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor de moord op Hümeyra. De uitspraak in die zaak is op 13 december. Voor de bedreigingen is E. inmiddels intern bestraft en op een speciale afdeling voor problematische gedetineerden geplaatst, zegt De Vries.

Meer uit Binnenland

Koningspaar naar Frankrijk voor herdenking D-Day

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan begin volgende maand naar Frankrijk voor de internationale herdenking van D-Day. Ook minister-president Mark Rutte en minister van Defensie Kajsa Ollongren zijn erbij, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

1 uur geleden
ANWB: drukste avondspits van het jaar, ruim 1100 kilometer file

DEN HAAG (ANP) - De avondspits is onder meer door forse regenval dinsdag de drukste van het jaar, meldt een woordvoerder van de ANWB. Iets voor 17.30 uur stond er ruim 1100 kilometer file in het land.

1 uur geleden
Felle buien veroorzaken grote verkeersdrukte in deel van het land

DEN HAAG (ANP) - Het is op de Nederlandse wegen veel drukker dan normaal, meldt de ANWB. Gemiddeld staat er rond 16.45 uur zo'n 450 kilometer, nu is dat ruim 800 kilometer.

1 uur geleden
OM vervolgt Raisa Blommestijn voor groepsbelediging en smaad

DEN HAAG (ANP) - Het OM vervolgt Raisa Blommestijn voor groepsbelediging en smaad om verschillende berichten op X, voorheen Twitter, vorig jaar. Volgens het OM, dat Blommestijn niet bij naam noemt, liet ze zich beledigend uit over mensen met een zwarte huidskleur.

2 uur geleden
Weer conducteur bedreigd, verdachte aangehouden

WEERT/UTRECHT (ANP) - De NS heeft dinsdag aangifte gedaan van bedreiging van een conductrice. Dat heeft een woordvoerder van de spoorvervoerder gemeld. Het incident gebeurde in de trein van Eindhoven naar Weert toen een man de bril van een conductrice van haar hoofd trok en op de grond gooide. Zij had hem vlak daarvoor om zijn vervoersbewijs gevraagd, en dat had hij niet. Desondanks reisde hij eersteklas. Agenten hebben de man rond 13.30 uur in Weert uit de trein gehaald en naar het cellencomplex in Roermond gebracht, liet een woordvoerder van de politie weten.

2 uur geleden
OM verdenkt ex-partner van moord Leidse vrouw

LEIDEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie verdenkt een 37-jarige man uit Leiden van moord op zijn 30-jarige ex-vrouw. Het OM onderzoekt ook de mogelijkheid van zelfdoding, maar de officier zei dinsdag tijdens de eerste inleidende zitting in de zaak daar geen aanwijzingen voor te hebben. De rechtbank in Den Haag besloot dat de man vast moet blijven.

2 uur geleden
Man (19) opgepakt in verband met explosies Alkmaar

AMSTERDAM (ANP) - Een 19-jarige man uit Amsterdam is vorige week woensdag aangehouden in verband met een reeks explosies in Alkmaar. De politie, die de aanhouding dinsdag bekendmaakte, vermoedt dat hij onder de naam Willem K. uitvoerders van explosies opdracht gaf. Mogelijk fungeerde de verdachte als tussenpersoon.

2 uur geleden