Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bekerduel Fortuna - Feyenoord definitief gestaakt wegens mist

Bekerduel Fortuna - Feyenoord definitief gestaakt wegens mist

SITTARD (ANP) - De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker is dinsdag na ruim een uur spelen gestaakt. Wegens dichte mist was het zicht zo slecht dat verder voetballen geen zin had. Scheidsrechter Kevin Blom legde het duel eerst tijdelijk stil, maar besloot over te gaan tot definitief staken toen de situatie niet verbeterde.

Het duel was 63 minuten onderweg. De stand was op dat moment 1-1. De wedstrijd wordt niet in zijn geheel overgespeeld, alleen de laatste 27 minuten (plus mogelijk verlenging en strafschoppen). Wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

Feyenoord kwam kort voor rust op voorsprong door een eigen doelpunt van Amadou Ciss. De spits kopte de bal via ploeggenoot Clint Essers in zijn eigen doel. Aan het begin van de tweede helft maakte de Duitser Felix Passlack gelijk.

Dichte mist

Aan het begin van de avond was het al onduidelijk of de wedstrijd door kon gaan. Soms was er sprake van dichte mist, even daarna was het zicht weer prima. Blom besloot het duel door te laten gaan en dat leek een prima keuze. In de eerste helft trok de mist helemaal weg. Tijdens de rust verslechterde de situatie weer en was het zicht heel snel weer beperkt.

Blom riep eerst de spelers bij zich en vroeg aan hen of ze alles nog goed konden zien. Daarop antwoordden zij bevestigend. De witte bal werd ingeruild voor een oranje en het duel leek uitgespeeld te worden. Na ruim een uur spelen werd het zicht nog minder en besloot Blom de wedstrijd voor maximaal 30 minuten stil te leggen. Toen hij even later het veld opkwam, zag hij al snel dat verder spelen geen zin had.

Meer uit Sport

Barcelona-middenvelder De Jong noemt uitschakeling flinke domper

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong van FC Barcelona wist dat zijn ploeg het met tien man lastig ging krijgen tegen Paris Saint-Germain. Na de rode kaart voor verdediger Ronald Araújo moesten de Spanjaarden nog meer dan een uur met tien man spelen tegen PSG en verloren met 4-1. "Dit is een flinke domper, omdat we volledig overtuigd waren dat we door konden gaan", zei hij tegen Movistar.

1 uur geleden
Bijna 200.000 Nederlanders hebben kaartje voor Spelen in Parijs

ARNHEM (ANP) - Er zijn tot nog toe bijna 200.000 toegangskaartjes voor de Olympische Spelen in Parijs verkocht aan Nederlanders. Dat meldt sportkoepel NOC*NSF honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

1 uur geleden
NOC*NSF heeft volste vertrouwen in veilige Spelen

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF heeft er het volste vertrouwen in dat de Olympische Spelen in Parijs veilig zullen verlopen. Dat zegt hij honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

1 uur geleden
Cats denkt ook honderd dagen voor begin Spelen niet aan medailles

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF spreekt voor de Olympische Spelen in Parijs geen verwachting uit over het aantal medailles dat de Nederlandse ploeg moet halen. "Voor ons telt dat we optimaal voorbereid aan de start willen komen en voor het hoogst haalbare gaan. De ambitie om bij de beste tien landen van de wereld te horen blijft onverkort overeind", zegt topsportdirecteur André Cats honderd dagen voor aanvang van de Spelen.

1 uur geleden
Cats pleit voor bonus voor alle olympische medaillewinnaars

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF juicht een financiële bonus voor olympisch kampioenen toe. Hij zei dat tijdens een persmoment op sportcentrum Papendal. "De atletiek zie ik als wegbereider, want ik vind dat het Internationaal Olympisch Comité het initiatief moet nemen om prijzengeld in alle sporten uit te keren."

1 uur geleden
Frankrijk en Duitsland organiseren WK handbal voor mannen in 2029

BERLIJN (ANP/DPA) - Frankrijk en Duitsland organiseren het WK handbal voor mannen in 2029. Dat heeft de internationale handbalfederatie (IHF) bekendgemaakt. De openingswedstrijd en de finale worden gehouden in Parijs.

6 uur geleden
Nadal maakt succesvolle rentree en verslaat Cobolli in Barcelona

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal heeft een succesvolle rentree gemaakt op de tennisbaan. De 37-jarige Spanjaard rekende in de eerste ronde in Barcelona af met de Italiaan Flavio Cobolli: 6-2 6-3.

8 uur geleden