Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bekende Nederlanders rouwen om 'mooi mens' Willibrord Frequin

Bekende Nederlanders rouwen om 'mooi mens' Willibrord Frequin

LAREN (ANP) - Op sociale media betuigen bekende Nederlanders donderdag hun medeleven aan de familie van de overleden journalist Willibrord Frequin. Ook roemen zij hem en zijn werk. Donderdag werd bekend dat de 80-jarige journalist en televisiemaker is overleden. Hij leed aan vasculair parkinsonisme en hartfalen.

Barrie Stevens, met wie Frequin meedeed aan het reisprogramma Beter Laat Dan Nooit, bedankt de journalist voor alle mooie momenten. "De herinneringen aan jou zal ik voor altijd koesteren. Mijn medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden. Willibrord, ik zal je nooit vergeten", schrijft Stevens bij een foto waarop hij een hand op het gezicht van Frequin legt. "Dag lieve Willibrord, dit was de laatste foto die ik van je mocht maken. De eeuwige vechter, tot de laatste snik", schrijft fotograaf William Rutten bij de desbetreffende foto. "Heb een mooie reis, en vertel ze maar eens goed de waarheid daarboven."

"Rust zacht lieve Willibrord", schrijft Olcay Gulsen. "Tijdens een van onze bijzondere gesprekken vertelde je mij dat je geloofde in het hiernamaals maar wel van plan was om een goed gesprek te hebben met God over de misstanden in deze wereld. Veel sterkte voor je lieve vrouw, kinderen en kleinkinderen."

Hemelvaartsdag

"Dag ouwe knokker! Wat heb ik altijd genoten van je! Ik koester al die mooie herinneringen met en aan jou!", schrijft Gordon op Instagram bij een foto van hen samen. "Bedankt dat je er was want je maakte het verschil! Rust zacht lieverd X." Chantal Janzen blikt terug op de mediatraining die ze 22 jaar geleden van Frequin kreeg. "Dank je wel voor die herinneringen, met je eeuwige pretogen", schrijft ze.

Journalist Lammert de Bruin noemt het "typisch Willibrord" om op Hemelvaartsdag te overlijden. "Typisch Willibrord om Jezus op deze dag een hak te zetten en hetzelfde te doen." Jan de Hoop schrijft dat "een mooi mens" is overleden.

Fons de Poel

Journalist Fons de Poel, de schrijver van de biografie over Willibrord Frequin, zegt met veel plezier en liefde terug te kijken op de band die hij had met Frequin. Ze kenden elkaar zo'n veertig jaar: vanaf hun tijd bij het KRO-programma Brandpunt tot aan de intensieve samenwerking voor het boek Willibrord, Verlegen Vlegel. "Willibrord was een journalist en televisiemaker zoals er maar eentje was", zegt De Poel. "Hij gaat God daarboven keihard interviewen."

De Poel zegt veel te hebben geleerd van Frequin. "Alles kon altijd beter, dingen zijn nooit goed genoeg en je bent zo goed als je laatste reportage. Dat zijn lessen die ik altijd heb onthouden", vertelt De Poel. "Sommige mensen vonden hem een klootzak, sommige mensen vonden hem een held. Hij heeft hele goede dingen gedaan, maar kon ook heel onaangenaam zijn."

Meer uit Binnenland

Brandweer noemt protestbranden gevaarlijk voor iedereen

ARNHEM (ANP) - Gebruik nooit vuur om een statement af te geven. Daarmee brengen brandstichters zichzelf, de omgeving en hulpverleners in gevaar. Dat zegt Tijs van Lieshout, voorzitter van Brandweer Nederland over de branden die demonstrerende boeren her en der stichten.

22 minuten geleden
Eis ruim 26 jaar cel tegen hoofdverdachte afpersing fruithandel Hedel

ARNHEM (ANP) - In de afpersingszaak rond fruitbedrijf De Groot in Hedel is woensdag 26 jaar en 7 maanden celstraf geëist tegen hoofdverdachte Ali G. De 37-jarige man uit Naarden heeft volgens de aanklager geprobeerd de fruitimporteur af te persen na de vondst van 400 kilo cocaïne tussen de bananen. Daarna zou hij diverse mannen hebben aangezet tot het veroorzaken van explosies bij woningen van medewerkers van het fruitbedrijf.

23 minuten geleden
Boeren roepen op tot acties bij luchthavens maandag

DEN HAAG (ANP) - Boeren roepen in hun eigen communicatiekanalen op om maandag met een grootschalige actie "heel Nederland plat te leggen." De oproep, die massaal wordt gedeeld en onderschreven, voorziet in acties bij de luchthavens Schiphol, Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport.

27 minuten geleden
Politie: tien aanhoudingen in Oost-Nederland na boerenprotesten

DEN HAAG (ANP) - Er zijn in Oost-Nederland woensdag tien mensen aangehouden na de boerenprotesten die dinsdag op verschillende plekken in de regio escaleerden. De korpsleiding van de politie meldt dit, zonder te specificeren om wat voor vergrijpen het gaat. Wel is duidelijk dat er een groot opsporingsteam aan de slag is en dat de politie meer arrestaties verwacht.

30 minuten geleden
A1 bij Oldenzaal dicht door boerenactie met zeker 50 trekkers

HENGELO (ANP) - Een aantal actievoerders heeft met trekkers het begin van de A1 in de buurt van OIdenzaal geblokkeerd. Het gaat om de weg vanaf de Duitse grens richting Hengelo. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat gaat het om "minimaal vijftig trekkers". Op beeld van RTV Oost is te zien dat op de vluchtstrook ook een voertuig staat en dat in de berm mest is gelegd, waardoor deze ook geblokkeerd is.

1 uur geleden
Logistieke branche: boerenblokkades voor niemand leuk

ZOETERMEER (ANP) - Niemand in de handel en logistiek is gebaat bij blokkades van snelwegen door protesterende boeren. Dat meldt ondernemersvereniging voor de handel en logistiek evofenedex in een reactie op acties die maandag en dinsdag plaatsvonden. Volgens een zegsvrouw is het vooral lastig om onaangekondigde blokkades te omzeilen.

1 uur geleden
Voorzitter politiebond: tientallen bedreigingen bestuurders

BAARN (ANP) - De afgelopen dagen hebben tientallen bedreigingen en intimidaties plaatsgevonden van wethouders, raadsleden en Kamerleden rond de boerenacties. Dat gebeurde onder meer via social media, in persoon door mensen die voor de deur stonden en soms telefonisch, zegt voorzitter van de Nederlandse Politiebond Jan Struijs naar aanleiding van uitspraken die hij eerder woensdagochtend deed in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

3 uur geleden