Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bekende Nederlanders rouwen om 'mooi mens' Willibrord Frequin

Bekende Nederlanders rouwen om 'mooi mens' Willibrord Frequin

LAREN (ANP) - Op sociale media betuigen bekende Nederlanders donderdag hun medeleven aan de familie van de overleden journalist Willibrord Frequin. Ook roemen zij hem en zijn werk. Donderdag werd bekend dat de 80-jarige journalist en televisiemaker is overleden. Hij leed aan vasculair parkinsonisme en hartfalen.

Barrie Stevens, met wie Frequin meedeed aan het reisprogramma Beter Laat Dan Nooit, bedankt de journalist voor alle mooie momenten. "De herinneringen aan jou zal ik voor altijd koesteren. Mijn medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden. Willibrord, ik zal je nooit vergeten", schrijft Stevens bij een foto waarop hij een hand op het gezicht van Frequin legt. "Dag lieve Willibrord, dit was de laatste foto die ik van je mocht maken. De eeuwige vechter, tot de laatste snik", schrijft fotograaf William Rutten bij de desbetreffende foto. "Heb een mooie reis, en vertel ze maar eens goed de waarheid daarboven."

"Rust zacht lieve Willibrord", schrijft Olcay Gulsen. "Tijdens een van onze bijzondere gesprekken vertelde je mij dat je geloofde in het hiernamaals maar wel van plan was om een goed gesprek te hebben met God over de misstanden in deze wereld. Veel sterkte voor je lieve vrouw, kinderen en kleinkinderen."

Hemelvaartsdag

"Dag ouwe knokker! Wat heb ik altijd genoten van je! Ik koester al die mooie herinneringen met en aan jou!", schrijft Gordon op Instagram bij een foto van hen samen. "Bedankt dat je er was want je maakte het verschil! Rust zacht lieverd X." Chantal Janzen blikt terug op de mediatraining die ze 22 jaar geleden van Frequin kreeg. "Dank je wel voor die herinneringen, met je eeuwige pretogen", schrijft ze.

Journalist Lammert de Bruin noemt het "typisch Willibrord" om op Hemelvaartsdag te overlijden. "Typisch Willibrord om Jezus op deze dag een hak te zetten en hetzelfde te doen." Jan de Hoop schrijft dat "een mooi mens" is overleden.

Fons de Poel

Journalist Fons de Poel, de schrijver van de biografie over Willibrord Frequin, zegt met veel plezier en liefde terug te kijken op de band die hij had met Frequin. Ze kenden elkaar zo'n veertig jaar: vanaf hun tijd bij het KRO-programma Brandpunt tot aan de intensieve samenwerking voor het boek Willibrord, Verlegen Vlegel. "Willibrord was een journalist en televisiemaker zoals er maar eentje was", zegt De Poel. "Hij gaat God daarboven keihard interviewen."

De Poel zegt veel te hebben geleerd van Frequin. "Alles kon altijd beter, dingen zijn nooit goed genoeg en je bent zo goed als je laatste reportage. Dat zijn lessen die ik altijd heb onthouden", vertelt De Poel. "Sommige mensen vonden hem een klootzak, sommige mensen vonden hem een held. Hij heeft hele goede dingen gedaan, maar kon ook heel onaangenaam zijn."

Meer uit Binnenland

Goes wil Cees van den Bos van Urk als burgemeester

GOES (ANP) - De gemeenteraad van Goes wil Cees van den Bos (43) als nieuwe burgemeester. De raad heeft Van den Bos, die nu nog burgervader van Urk is, donderdag voorgedragen. Het is de bedoeling dat hij per 1 februari 2024 wordt benoemd, meldt de gemeente Goes.

6 minuten geleden
Veel dak- en thuislozen maken gebruik van winterkoudeopvang

DEN HAAG (ANP) - Dakloze en thuisloze mensen weten de zogeheten winterkoudeopvang in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag deze week goed te vinden. Vooral in Amsterdam werd veel gebruikgemaakt van de voorziening, die de vier grote steden maandagavond openden om de verwachte lage temperaturen. In de nacht van woensdag op donderdag sliepen in de hoofdstad 303 mensen in de opvang, meer dan de 250 beschikbare plekken. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat bij ruimtegebrek ook plekken van de reguliere winteropvang kunnen worden gebruikt, die vrijdag officieel opengaat.

43 minuten geleden
Opvanglocaties asielzoekers in Assen en Maastricht langer open

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Assen en de provincie Limburg houden een opvanglocatie voor asielzoekers langer open. In de voormalige woonboerderij aan de Graswijk in Assen zijn daardoor tot 1 januari 2025 maximaal 45 plekken beschikbaar. In Maastricht blijft de opvang in 't Lab, een bijgebouw van het provinciehuis, voor veertig vluchtelingen nu tot 1 juli 2024 in gebruik.

1 uur geleden
OM eist 17 jaar cel voor misdrijven lid Syrische militie

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag zeventien jaar cel geëist tegen de 35-jarige Syriër Mustafa A. voor zijn rol bij de gewelddadige arrestatie van twee mannen in een Palestijns vluchtelingenkamp in Syrië, nabij de noordelijke stad Aleppo, in januari 2013. A. kwam in 2020 als asielzoeker naar Nederland en werd in mei 2022 in zijn woonplaats Kerkrade opgepakt.

4 uur geleden
Rechter: activisten Greenpeace moeten van schip in Grote Oceaan

AMSTERDAM (ANP) - Actievoerders van Greenpeace moeten met "onmiddellijke ingang" een schip in de Grote Oceaan verlaten, waarop zij zich hebben verschanst. Dit heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam geoordeeld. Greenpeace voert actie tegen diepzeemijnbouw.

4 uur geleden
Crisisnoodopvang Heumen uit nood langer open, gemeente niet blij

HEUMEN (ANP) - De crisisnoodopvang in Heumen bij Nijmegen blijft twee maanden langer open, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geen andere plek voor de asielzoekers kan vinden. De gemeente Heumen is, aldus een verklaring, niet blij met deze situatie en heeft haar ongenoegen daarover laten weten aan het COA. Heumen wilde dat de noodopvang voor achthonderd asielzoekers zoals afgesproken op 1 december zou sluiten.

4 uur geleden
Utrecht stopt met pogingen wolf te zenderen

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht stopt met de pogingen de wolf te zenderen die een aantal keer is gesignaleerd in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) schrijft aan Provinciale Staten dat daartoe is besloten omdat het in de praktijk lastig is gebleken de wolf te zenderen. Ook is het sinds 10 oktober rustig rond de wolf in de provincie. "Er zijn geen probleemsituaties meer geweest."

5 uur geleden