Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bejaarde Hagenaar fors beboet voor ontduiken belasting

Bejaarde Hagenaar fors beboet voor ontduiken belasting

DEN HAAG (ANP) - Een 81-jarige man uit Den Haag heeft een boete van 170.000 euro gekregen. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie de belasting ontdoken door te doen alsof hij in het buitenland woonde.

De bejaarde man en zijn vrouw deden in 2018 belastingaangifte als buitenlands ingezetenen. Ze zouden op Cyprus wonen. Maar uit onderzoek kwam naar voren dat het paar het merendeel van het jaar in Nederland verbleef en dus ook hier belastingplichtig was. De schatkist liep over het jaar 2018 ongeveer 340.000 euro mis. Waarschijnlijk was dat ook al het geval in de jaren daarvoor. De twee liepen tegen de lamp door de vele betalingen die ze in Nederland hadden gedaan met een betaalkaart die was gekoppeld aan een buitenlandse bankrekening.

Het OM noemt het boetebedrag passend, gezien de hoge leeftijd van de man, en ook omdat het echtpaar een regeling heeft getroffen om het belastingnadeel ongedaan te maken. Ze betalen een omvangrijke fiscale boete over de jaren vóór 2018.

Tegen de echtgenote liep ook een zaak, maar die is geseponeerd omdat ze amper een rol speelde bij de strafbare feiten, aldus het OM.

Meer uit Binnenland

CDA-burgemeester Oskam wordt hoogste ambtenaar Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - CDA-bestuurder en burgemeester van Capelle aan den IJssel Peter Oskam wordt de nieuwe griffier van de Tweede Kamer. Hij volgt interim-griffier Geert Jan Hamilton op als hoogste ambtenaar van de Tweede Kamer.

6 minuten geleden
Organisaties: Staat moet export F-35-onderdelen Israël stoppen

DEN HAAG (ANP) - Oxfam Novib, Amnesty International, PAX en The Rights Forum willen dat de Nederlandse staat stopt met het exporteren van onderdelen voor F-35-gevechtsvliegtuigen naar Israël, zo is naar voren gekomen tijdens een kort geding bij de rechtbank in Den Haag. De Staat moet niet langer bijdragen aan de mensenrechtenschendingen die plaatsvinden in Gaza, vinden de organisaties. De Staat verweert zich hiertegen.

37 minuten geleden
Deel Zomercarnaval voortaan achter hek en zonder sterke drank

ROTTERDAM (ANP) - De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

2 uur geleden
Wekelijkse instroom asielzoekers opnieuw hoger dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Ongeveer 1300 mensen hebben vorige week asiel aangevraagd in Nederland. In dezelfde week vorig jaar registreerde Nederland zo'n duizend asielzoekers. Voor de negende week op rij ligt de instroom hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

3 uur geleden
Hof doet op 14 maart uitspraak in hoger beroep Mallorcazaak

LEEUWARDEN (ANP) - Het gerechtshof in Leeuwarden doet op 14 maart uitspraak in de Mallorcazaak. Dat werd duidelijk bij aanvang van de eerste zittingsdag van het hoger beroep in de zaak. Het hof trekt elf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling.

3 uur geleden
Verkenner Plasterk ontvangt vier leiders in tweede gespreksronde

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk probeert de formatie in beweging te brengen in een tweede gespreksronde met in elk geval de fractieleiders van de VVD, NSC, PVV en BBB. Dit zijn de beoogde coalitiepartners van PVV-leider Geert Wilders. De twee eerstgenoemde partijen reageren evenwel terughoudend op zijn uitgestoken hand. De verkiezingsuitslag en de uiteenlopende posities van partijen maken het moeilijk voor de verkenner om een logische vervolgstap te bedenken.

9 uur geleden
Hof behandelt hoger beroep Mallorcazaak komende drie weken

LEEUWARDEN (ANP) - Het hoger beroep in de Mallorcazaak begint maandag. De zittingen zijn de komende drie weken in het gerechtshof in Leeuwarden. Het hof trekt elf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling. De zaak met zeven verdachten gaat over extreem uitgaansgeweld op het Spaanse eiland Mallorca, waardoor Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen overleed.

9 uur geleden