Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bejaarde Duitser voor tonnen opgelicht door 'politiemensen'

Bejaarde Duitser voor tonnen opgelicht door 'politiemensen'

FRIEDBERG (ANP/DPA) - Criminelen die zich voordeden als politiemensen hebben een gepensioneerde man in Duitsland zo ver gekregen dat deze voor tonnen aan juwelen en contant geld voor zijn deur legde. De man was in de veronderstelling dat de politie dit dan zou ophalen om veilig op te bergen.

De criminelen hadden de oude man bestookt met telefoontjes om zijn vertrouwen te winnen en hem kennelijk zo bang gemaakt dat hij zijn spullen via 'de politie' in veiligheid wilde brengen. De man ontdekte pas na enkele weken dat hij bedrogen was en stapte maandag naar de politie om aangifte te doen.

De onbekenden verdwenen uiteindelijk met een buit die volgens de politie rond de 700.000 euro waard is.

Dit soort criminaliteit komt in Duitsland vaker voor. Een bang gemaakte bejaarde vrouw in Dresden bracht vorig jaar voor ongeveer een miljoen aan gouden munten, sieraden en goudstaven naar een afgesproken plek op een begraafplaats. Die verdwenen daarna spoorloos.

Meer uit Buitenland

Hamas: 700 doden in Gaza in afgelopen 24 uur bij aanvallen Israël

GAZA-STAD (ANP/DPA) - In de afgelopen 24 uur zijn zevenhonderd Palestijnen omgekomen bij Israëlische aanvallen op de Gazastrook, stelt de Palestijnse beweging Hamas. De cijfers konden niet worden geverifieerd.

2 uur geleden
Emir Qatar bespreekt met Macron permanent staakt-het-vuren Gaza

DOHA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdagavond in de Qatarese hoofdstad Doha gesproken met de emir, sjeik Tamim bin Hamad al Thani, over onder meer de situatie in de Gazastrook. De leider van de oliestaat benadrukte in dat gesprek "het belang van een permanent staakt-het-vuren", meldt staatspersbureau QNA.

3 uur geleden
Kleine eilandstaten op de klimaattop: we hebben nu actie nodig

DUBAI (ANP) - Het is cruciaal dat landen actie ondernemen om de opwarming van de aarde te beperken, benadrukten afgevaardigden van kleine eilandstaten in de Stille Oceaan tijdens de klimaattop in Dubai. "De tijd is op", zei Grace Malie uit Tuvalu. "Als we ooit de grens van 1,5 graad overschrijden, dan ben ik bang dat we ons land zullen verliezen."

3 uur geleden
Treinverkeer in zuiden Duitsland voorlopig ontregeld door sneeuw

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het treinverkeer in het zuiden van Duitsland blijft nog enkele dagen ontregeld door de grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen. Van en naar München rijdt zondag een beperkt aantal treinen. De situatie op de wegen is in die regio ook verbeterd ten opzichte van zaterdag.

5 uur geleden
Luchthaven München weer open na sluiting om hevige sneeuwval

MÜNCHEN (ANP) - De luchthaven van München is zondag sinds 06.00 uur weer open na een sluiting wegens hevige sneeuwval. Het vliegveld, het op na drukste van Duitsland, ging een dag eerder dicht.

6 uur geleden
VS-defensieminister: Israël riskeert strategische nederlaag

WASHINGTON (ANP) - Als Israël niet meer doet om in de Gazastrook burgerdoden te vermijden of in de Westoever geweld door kolonisten in te perken, dan riskeert het land in zijn oorlog met Hamas een strategische nederlaag. Dat zegt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin.

7 uur geleden
Uitgebreide Israëlische bombardementen gemeld in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - In de nacht van zaterdag op zondag heeft Israël opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, ook in het zuiden waar naar schatting 1,7 miljoen inwoners heen zijn gevlucht.

7 uur geleden