Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beijing probeert ouderen over te halen tot coronavaccinatie

Beijing probeert ouderen over te halen tot coronavaccinatie

BEIJING (ANP/RTR) - De Chinese hoofdstad Beijing probeert ouderen over te halen zich te laten vaccineren tegen Covid-19 met een speciale door de staat betaalde zorgverzekering. Door die af te sluiten zijn ze verzekerd tegen "medische incidenten" gelinkt aan vaccinatie.

De vaccinatiegraad onder 60-plussers is in Beijing relatief laag. Volgens gegevens van de lokale autoriteiten had in april 80,6 procent van deze kwetsbare groep een eerste coronaprik gehad. In september vorig jaar was 97,7 procent van alle volwassenen volledig ingeënt.

De verzekering moet "de bezorgdheid over vaccinatie bij de groep ouderen en hun familieleden wegnemen", zo meldt de Chinese staatstelevisie. Er kan per persoon tot 500.000 yuan (circa 69.000 euro) per keer worden uitgekeerd.

De stad met 22 miljoen inwoners heeft al weken te maken met een uitbraak van het coronavirus. De autoriteiten proberen met maatregelen een strenge lockdown zoals in Shanghai te voorkomen. Nu Shanghai het aantal besmettingen in de stad ziet afnemen, worden daar de beperkingen langzaam versoepeld.

Meer uit Buitenland

Israël bevestigt plan voor bufferzone langs grens met Gaza

TEL AVIV/GAZA (ANP/DPA/RTR) - De Israëlische regering wil na de oorlog een bufferzone inrichten langs de grens met Gaza. "Israël heeft een 'veiligheidshuls' nodig", zei regeringsadviseur Mark Regev zaterdag op een persconferentie in Tel Aviv. "Er mag nooit meer een situatie ontstaan waarbij leden van Hamas zich kunnen ophouden aan de grens, die oversteken en onze burgers kunnen vermoorden".

1 uur geleden
Aardbeving met een kracht van 7.7 treft Filipijnen

DAVAO (ANP/RTR) - Een aardbeving met een kracht van 7.7 heeft het Zuid-Filipijnse eiland Mindanao getroffen, meldt de National Weather Service (NOAA) van de Verenigde Staten. Ook wordt gewaarschuwd voor mogelijke tsunami's.

4 uur geleden
Macron naar Qatar voor onderhandelingen wapenstilstand Gazastrook

DUBAI (ANP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron zegt zich ernstig zorgen te maken over de hervatte gewelddadigheden in de Gazastrook en naar Qatar af te reizen voor overleg rond een nieuwe wapenstilstand. Sinds vrijdagochtend is de oorlog tussen Israël en Hamas weer verdergegaan na een gevechtspauze van een week.

5 uur geleden
Eerste vrachtwagens met hulp in Gaza sinds aflopen gevechtspauze

RAFAH (ANP/RTR) - De eerste vrachtwagens met noodhulp sinds het aflopen van de gevechtspauze tussen Hamas en Israël zijn vanuit Egypte de grens naar de Gazastrook overgestoken. De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) bevestigt dat de trucks bij de grensovergang bij Rafah het Palestijnse gebied in zijn gereden.

6 uur geleden
Gezondheidsministerie Gaza: bijna 200 doden sinds aflopen bestand

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Palestijnse gezondheidsministerie in de Gazastrook zegt dat er inmiddels 193 doden zijn gevallen sinds het aflopen van de gevechtspauze op vrijdag. Eerder meldde Hamas dat het om 240 doden zou gaan.

6 uur geleden
VS stoppen 3 miljard dollar in klimaatfonds na lang geen bijdrage

DUBAI (ANP/AFP) - De Verenigde Staten doneren 3 miljard dollar (circa 2,7 miljard euro) aan het grote klimaatfonds Green Climate Fund. De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris maakte zaterdag het geldbedrag bekend op de klimaattop in Dubai en zei dat het bedoeld was om ontwikkelingslanden te helpen met investeringen in onder meer schone energie en voorbereidingen op de gevolgen van klimaatverandering. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de VS weer geld in dit fonds stoppen.

7 uur geleden
Erdogan: voor nu geen kans meer op vrede in Gazastrook

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan stelt dat er voor nu geen kans meer is op vrede in de Gazastrook, een dag na het aflopen van een korte wapenstilstand. Israël is hier met zijn "compromisloze aanpak" verantwoordelijk voor, aldus Erdogan volgens omroep NTV en andere Turkse media.

8 uur geleden