Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Behoorlijke koersverliezen op Europese aandelenbeurzen

Behoorlijke koersverliezen op Europese aandelenbeurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag behoorlijk omlaag. In de Amsterdamse AEX-index stonden bijna alle 25 fondsen in het rood. Beleggers op Beursplein 5 verwerkten kwartaalcijfers van onder meer advies- en ingenieursbureau Arcadis en beursintermediair Flow Traders. In Londen stonden de tabaksfabrikanten flink onder druk door berichten dat de Amerikaanse regering overweegt het nicotinegehalte in sigaretten te verminderen.

De AEX-index eindigde met een min van 1,7 procent op 700,19 punten. De MidKap verloor 1,1 procent tot 1030,80 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 2,1 procent in.

Binnen de hoofdfondsen op het Damrak eindigden alleen informatieleverancier Wolters Kluwer en speciaalchemieconcern DSM in het groen met plussen tot 0,6 procent. De grootste dalers waren financieel concern ING, olie- en gasbedrijf Shell, verzekeraar Aegon, winkelvastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco-Westfield en staalproducent ArcelorMittal met minnen tot 4 procent.

Air France-KLM

Arcadis zakte 1,7 procent in de MidKap. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal. Flow Traders klom 1,7 procent. De flitshandelaar deed afgelopen kwartaal goede zaken dankzij de woelige beurshandel en boekte meer inkomsten dan verwacht.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM bungelde onderaan bij de middelgrote fondsen in Amsterdam met een verlies van meer dan 6 procent na afronding van de eerdere aangekondigde aandelenverkoop van ruim 1 miljard euro. IAG, moederbedrijf van onder meer British Airways, ging 7,5 procent onderuit in Londen. In Frankfurt zag Lufthansa de koers met ruim 6 procent dalen.

AMS

British American Tobacco, eigenaar van onder meer Lucky Strike, werd 7 procent lager gezet in Londen en Imperial Brands, het bedrijf achter Davidoff en Gauloises, zakte dik 7 procent. De Amerikaanse regering zou ook van plan zijn om mentholsigaretten te verbieden.

AMS kelderde 13 procent in Zürich na berichten dat de Oostenrijkse chipmaker een groot deel van zijn contract met Apple dreigt te verliezen. In Londen verloor AB Foods 6 procent. De Britse eigenaar van kledingketen Primark zag de winst in de afgelopen zes maanden halveren door de sluiting van de winkels vanwege de pandemie. Ook Danone had last van de crisis. Het Franse voedingsconcern boekte in het eerste kwartaal minder omzet en daalde 2 procent in Parijs.

De euro stond op 1,2037 dollar tegen 1,1983 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent goedkoper op 62,36 dollar. Brentolie daalde 1,3 procent in prijs tot 66,30 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Techinvesteerder Prosus onderaan in rode AEX na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

40 minuten geleden
AEX koerst af op lager begin na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst donderdag af op een lager begin van de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

1 uur geleden
Toshiba verdwijnt na bijna driekwart eeuw van de beurs

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel en technologisch concern Toshiba wordt na 74 jaar van de beurs gehaald. Het concern maakte bekend dat voldoende aandeelhouders een bod op het bedrijf van een Japans consortium steunen. Daarmee is de weg vrijgemaakt om de beursnotering in Tokio te beëindigen.

2 uur geleden
Bedrijven investeren ruim 3 procent meer

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven hebben in juli 3,3 procent meer geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in transportmiddelen zoals personenauto's, overige wegvervoer en vliegtuigen en gebouwen werd meer geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juni namen de bedrijfsinvesteringen nog met 7 procent toe.

2 uur geleden
Werkloosheid blijft ongewijzigd op 3,6 procent

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in augustus onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder. Ondanks dat de Nederlandse economie afgelopen kwartaal in een recessie is beland blijft de arbeidsmarkt nog altijd erg krap. Het aantal WW-uitkeringen nam vorige maand wel licht toe in bijna alle sectoren.

3 uur geleden
Stemming onder consumenten iets minder negatief

DEN HAAG (ANP) - De stemming onder consumenten was in september iets minder negatief dan een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumentenvertrouwen blijft echter al ruim vier jaar onafgebroken negatief. In augustus liet het consumentenvertrouwen nog een lichte verslechtering zien. Het oordeel over het economische klimaat verslechterde in september iets, terwijl de koopbereidheid van consumenten een fractie minder negatief was.

3 uur geleden
Arbodiensten: verzuim verder gedaald, vaker uitval door stress

SON (ANP) - Werkgevers hadden in augustus van dit jaar een stuk minder last van werknemers die uitvielen door ziekte dan eerder dit jaar. Het gemiddelde verzuimpercentage lag vorige maand op 4 procent, berekenden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. Dat was in februari nog 5,1 procent.

4 uur geleden