Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Behandeling rechtszaak over doden Nicky Verstappen uitgesteld

Behandeling rechtszaak over doden Nicky Verstappen uitgesteld

MAASTRICHT (ANP) - De inhoudelijke behandeling van de zaak over de gedode Limburgse jongen Nicky Verstappen gaat voorlopig niet plaatsvinden. Voor de zaak waren vijf dagen in mei uitgetrokken, maar dat gaat waarschijnlijk pas in het najaar worden. De reden voor het uitstel is de huidige crisis rondom het besmettelijke coronavirus. Daardoor zijn alle rechtbanken nagenoeg gesloten en worden zaken indien mogelijk uitgesteld.

"Vooropgesteld moet worden dat in deze zaak een volwaardige behandeling dient plaats te vinden", laat de rechtbank Limburg weten over de zaak tegen verdachte Jos B. "De rechtbank verstaat daaronder dat in ieder geval de beide officieren van justitie, de verdediging, de verdachte, de familie Verstappen, hun woordvoerder en advocaat, fysiek in de zittingzaal aanwezig kunnen zijn. Dat geldt ook voor nog op te roepen deskundigen die ter zitting moeten worden gehoord. Onder de huidige maatregelen gaat dat echter niet. Er zijn dan te veel personen in de zittingszaal aanwezig."

Op 6 mei is er wel een zogeheten pro-formazitting, die is wettelijk verplicht als de verdachte in voorlopige hechtenis zit.

Limburger Jos B. wordt verdacht van het doden, seksueel misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky. De jongen uit Heibloem verdween in augustus 1998 van een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd zijn lichaam iets verderop gevonden. B. bleef lang uit beeld van politie en justitie, maar werd een kleine twee jaar geleden na een klopjacht in Spanje aangehouden.

Meer uit Binnenland

Geluidsproblemen verstoren 'EU-examen' Wopke Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - De hoorzitting waarin Wopke Hoekstra steun van Europarlementariërs moet verzamelen om de klimaatman van de Europese Commissie te worden, is stilgelegd. De geluidsinstallatie haperde keer op keer, tot er niets anders opzat dan naar een andere zaal in het Europees Parlement in Straatsburg te verhuizen.

1 uur geleden
Na invoering statiegeld een derde minder blikjes tussen zwerfvuil

DEN HAAG (ANP) - Het lijkt erop dat er inderdaad minder blikjes bij het zwerfafval belanden sinds deze kunnen worden ingeleverd voor statiegeld. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat op de eerste meting sinds 1 april - toen de statiegeldregels zijn veranderd - een derde minder blikjes in het zwerfafval zijn beland, vergeleken met de drie jaren daarvoor.

3 uur geleden
College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

7 uur geleden
Koning en burgemeester Aboutaleb in wijk schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

8 uur geleden
RIVM na Nobelprijs: doorzettingsvermogen kan grote invloed hebben

BILTHOVEN (ANP) - Dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde dit jaar naar de ontwikkelaars van mRNA-vaccins gaat, is mooi om te zien. Dat vindt Cécile van Els, immunoloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. "Deze prijs markeert dat doorzettingsvermogen en visie in fundamenteel biomedisch onderzoek grote invloed kan hebben op de wereld van volksgezondheid", verklaart Van Els.

8 uur geleden
Dijksma: doorstroom Oekraïners stokt door tekort aan opvangplekken

UTRECHT (ANP) - De doorstroom van Oekraïense vluchtelingen vanuit Utrecht naar opvanglocaties elders in het land stokt. Hierdoor is de 'hub' in de Jaarbeurs - waar veel Oekraïners zich bij aankomst in Nederland als eerste melden - overvol. De zorgen van burgemeester Sharon Dijksma en de veiligheidsregio zijn groot omdat de toestroom van Oekraïners naar Nederland sinds de afgelopen maand flink is toegenomen. "De hub zakt door zijn hoeven", aldus Dijksma maandagmiddag in de opvanglocatie.

8 uur geleden
Verdachte schietpartijen moest huis uit om huurachterstand

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de dodelijke schietpartijen in Rotterdam, heeft op 30 augustus van de rechter in Rotterdam te horen gekregen dat de huurovereenkomst van zijn woning aan het Heiman Dullaertplein zou worden beëindigd vanwege een betalingsachterstand aan verhuurder Woonbron.

9 uur geleden