Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Begroting ADO Den Haag goedgekeurd, club kan seizoen uitspelen

Begroting ADO Den Haag goedgekeurd, club kan seizoen uitspelen

DEN HAAG (ANP) - De licentiecommissie van de KNVB heeft de begroting van ADO Den Haag voor het seizoen 2021-2022 goedgekeurd. Daardoor kan de club uit de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen uitspelen. De nieuwe begroting is met de steun en hulp van de gemeente Den Haag tot stand gekomen. De gemeente heeft de club geholpen met een betalingsregeling.

Met de goedkeuring van de begroting is ook een extra aftrek van 3 punten van de baan. Vanwege de financiële problemen kreeg de Haagse club dit seizoen in totaal al 6 punten in mindering. Die maatregel blijft wel staan. Ook is een voorwaardelijke straf van 3 punten opgelegd indien de begroting voor volgend seizoen niet voor 15 juni is goedgekeurd door de KNVB.

Ondanks alle financiële problemen veroverde ADO onlangs de eerste periodetitel, waardoor de ploeg van trainer Ruud Brood aan het einde van het seizoen mag meedoen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De groen-gele club, die afgelopen seizoen degradeerde uit de hoogste afdeling, dreigde de proflicentie te verliezen. Dankzij hulp van de gemeente is dat gevaar geweken.

Blij

Directeur Edwin Reijntjes van ADO Den Haag is blij met de uitkomst. "De gemeente Den Haag heeft ons met raad en daad geholpen. Wij zien dat als een erkenning van de maatschappelijke betekenis van ADO Den Haag voor de stad en de grote rol die ADO voor onze supporters speelt."

Ook de Haagse sportwethouder Hilbert Bredemeijer reageert opgelucht. "Maandenlang hebben we over de financiële perikelen gesproken. Steeds hebben we als gemeente de ogen op de bal gehouden. Sportief gezien is het belangrijk dat het seizoen is gered." Wethouder Anne Mulder, die onder meer gaat over Financiën en Vastgoed, voegt toe: "er is nu meer tijd om te werken aan een oplossing voor het structurele financiële probleem van ADO Den Haag".

De club is nog altijd in handen van het Chinese bedrijf United Vansen. Hoewel achter de schermen al maandenlang wordt gewerkt aan een verkoop, is het daar vooralsnog niet toe gekomen. "Dit besluit van de licentiecommissie biedt tevens de gelegenheid voor ADO Den Haag om een definitieve oplossing te vinden voor nieuwe eigenaarschap", aldus de club. "Behoud van de licentie was en is een essentiële voorwaarde om tot een weloverwogen oplossing te komen."

Meer uit Voetbal

Voetballer Sterling terug naar Engeland na inbraak in zijn huis

DAL KHOR (ANP) - Voetballer Raheem Sterling is vanuit Qatar teruggekeerd naar Engeland nadat er zaterdag in zijn huis is ingebroken. Bondscoach Gareth Southgate van Engeland bevestigde na de 3-0-zege op Senegal in de achtste finales van het WK dat de voetballer het trainingskamp van de Engelse ploeg had verlaten.

5 uur geleden
Engelse aanvoerder Kane scoorde en beleefde heerlijke avond

AL KHOR (ANP) - Aanvoerder Harry Kane van Engeland keek terug op een heerlijke avond na de overtuigende zege (3-0) op Senegal in de achtste finales van het WK. "We hebben een goede prestatie neergezet, 3-0 is een heel goede uitslag", zei de spits die zelf zijn eerste WK-doelpunt mocht bijschrijven. "Als doelpuntenmaker ben ik gelukkig."

6 uur geleden
Engeland rekent af met Senegal en treft Frankrijk in kwartfinale

AL KHOR (ANP) - Engeland heeft zich ten koste van Senegal geplaatst bij de laatste acht van het WK voetbal in Qatar. De Engelsen wonnen in Al Khor met 3-0 van de Afrikaans kampioen. In de kwartfinale neemt Engeland het op tegen wereldkampioen Frankrijk, dat eerder op de dag Polen met 3-1 versloeg.

7 uur geleden
Lewandowski weet nog niet of hij bij het volgende WK erbij is

DOHA (ANP/DPA) - Voetballer Robert Lewandowski zei na de uitschakeling op het WK voetbal in Qatar dat hij waarschijnlijk nog niet stopt bij de Poolse nationale ploeg. Of de spits van FC Barcelona ook nog international is bij het volgende WK in 2026, dat liet hij kort na de nederlaag tegen Frankrijk (3-1) in het midden.

8 uur geleden
Poolse bondscoach laat Lewandowski zelf over toekomst beslissen

DOHA (ANP) - De Poolse bondscoach Czeslaw Michniewicz gaat er niet vanuit dat Robert Lewandowski zijn interlandloopbaan beëindigt. Dat zei hij na de uitschakeling in de achtste finales van het WK in Qatar tegen Frankrijk (3-1).

10 uur geleden
Sterling mist duel met Senegal wegens 'familiezaak'

AL KHOR (ANP) - Het Engelse voetbalteam kan niet beschikken over Raheem Sterling in de wedstrijd tegen Senegal in de achtste finales van het WK in Qatar. De aanvaller van Chelsea kan niet meedoen vanwege een 'familieomstandigheid', meldt de Britse bond FA. Er werden geen nadere details verschaft.

10 uur geleden
Mbappé met negen WK-doelpunten op gelijke hoogte met Messi

DOHA (ANP) - Kylian Mbappé heeft een flinke sprong gemaakt op de ranglijst van WK-topscorers aller tijden. De 23-jarige Franse aanvaller was in de achtste finale tegen Polen (3-1) twee keer trefzeker.

10 uur geleden