Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Begroting ADO Den Haag goedgekeurd, club kan seizoen uitspelen

Begroting ADO Den Haag goedgekeurd, club kan seizoen uitspelen

DEN HAAG (ANP) - De licentiecommissie van de KNVB heeft de begroting van ADO Den Haag voor het seizoen 2021-2022 goedgekeurd. Daardoor kan de club uit de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen uitspelen. De nieuwe begroting is met de steun en hulp van de gemeente Den Haag tot stand gekomen. De gemeente heeft de club geholpen met een betalingsregeling.

Met de goedkeuring van de begroting is ook een extra aftrek van 3 punten van de baan. Vanwege de financiële problemen kreeg de Haagse club dit seizoen in totaal al 6 punten in mindering. Die maatregel blijft wel staan. Ook is een voorwaardelijke straf van 3 punten opgelegd indien de begroting voor volgend seizoen niet voor 15 juni is goedgekeurd door de KNVB.

Ondanks alle financiële problemen veroverde ADO onlangs de eerste periodetitel, waardoor de ploeg van trainer Ruud Brood aan het einde van het seizoen mag meedoen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De groen-gele club, die afgelopen seizoen degradeerde uit de hoogste afdeling, dreigde de proflicentie te verliezen. Dankzij hulp van de gemeente is dat gevaar geweken.

Blij

Directeur Edwin Reijntjes van ADO Den Haag is blij met de uitkomst. "De gemeente Den Haag heeft ons met raad en daad geholpen. Wij zien dat als een erkenning van de maatschappelijke betekenis van ADO Den Haag voor de stad en de grote rol die ADO voor onze supporters speelt."

Ook de Haagse sportwethouder Hilbert Bredemeijer reageert opgelucht. "Maandenlang hebben we over de financiële perikelen gesproken. Steeds hebben we als gemeente de ogen op de bal gehouden. Sportief gezien is het belangrijk dat het seizoen is gered." Wethouder Anne Mulder, die onder meer gaat over Financiën en Vastgoed, voegt toe: "er is nu meer tijd om te werken aan een oplossing voor het structurele financiële probleem van ADO Den Haag".

De club is nog altijd in handen van het Chinese bedrijf United Vansen. Hoewel achter de schermen al maandenlang wordt gewerkt aan een verkoop, is het daar vooralsnog niet toe gekomen. "Dit besluit van de licentiecommissie biedt tevens de gelegenheid voor ADO Den Haag om een definitieve oplossing te vinden voor nieuwe eigenaarschap", aldus de club. "Behoud van de licentie was en is een essentiële voorwaarde om tot een weloverwogen oplossing te komen."

Meer uit Voetbal

Burgemeester Arnhem doet oproep aan KNVB om Vitesse te helpen

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft in een brief aan de KNVB een oproep gedaan om voetbalclub Vitesse te helpen met de licentie. "Vitesse heeft een nieuwe kans nodig om de wederopbouw mogelijk te maken. Geef ons die kans", schrijft de burgemeester.

53 minuten geleden
Japanner Sugawara verruilt AZ voor Southampton

SOUTHAMPTON (ANP) - De Japanse international Yukinari Sugawara verruilt AZ voor Southampton in de Premier League. De 24-jarige verdediger tekent een contract voor vier jaar in Southampton.

3 uur geleden
Uruguay derde op Copa América na zege op Canada na strafschoppen

CHARLOTTE (ANP/RTR) - Uruguay is derde geworden op de Copa América. De ploeg van coach Marcelo Bielsa versloeg in de wedstrijd om de derde plaats in het Amerikaanse Charlotte Canada na strafschoppen. Luis Suárez zorgde in de reguliere speeltijd voor de late gelijkmaker: 2-2.

7 uur geleden
Coach De la Fuente wil geschiedenis schrijven met Spanje op EK

BERLIJN (ANP/AFP) - Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje wil zondag met zijn selectie "geschiedenis schrijven" tegen Engeland in de finale van het EK voetbal in Duistland. "Dit is een briljante generatie. Veel spelers waren succesvol in de jeugdelftallen en dat belooft meestal veel goeds", verklaarde de 63-jarige coach een dag voor de eindstrijd in Berlijn.

17 uur geleden
Bondscoach Southgate wil Engelse dromen laten uitkomen in finale

BERLIJN (ANP/DPA) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland hoopt zondag in de finale van het EK voetbal de dromen van zijn ploeg te laten uitkomen. "Ik geloof niet in sprookjes, maar ik geloof wel in dromen", zei de 53-jarige coach een dag voor de eindstrijd tegen Spanje.

18 uur geleden
Middenvelder Land (18) verlengt contract bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft het contract met Tygo Land opengebroken en verlengd. De 18-jarige middenvelder is nu tot de zomer van 2029 aan de landskampioen uit Eindhoven verbonden.

19 uur geleden
Oud-Ajacied Westermann assistent van Flick bij Barcelona

BARCELONA (ANP) - Oud-Ajacied Heiko Westermann wordt een van de assistenten van de nieuwe Barcelona-trainer Hansi Flick. De 40-jarige Duitser gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij de Catalaanse club.

19 uur geleden