Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beertema niet meer terug in Kamer uit onvrede over plek op lijst

Beertema niet meer terug in Kamer uit onvrede over plek op lijst

DEN HAAG (ANP) - PVV'er Harm Beertema keert niet terug in de Tweede Kamer na de verkiezingen. Hij vindt dat hij een te lage plek heeft gekregen op de kandidatenlijst. De 71-jarige onderwijsspecialist van de partij van Geert Wilders was naar eigen zeggen op plaats zestien gezet. "Ik trek me daarom terug als kandidaat", laat hij weten.

"Voor mij is de conclusie dat PVV mijn inbreng niet voldoende waardeert, sterker nog, er eigenlijk wel buiten kan. Na dertien jaar ziel en zaligheid te hebben gegeven aan de partij en aan de portefeuilles Europese Zaken, Onderwijs en Emancipatie, betreur ik dat zeer. Op inhoud en op zaken die de partijorganisatie raken zijn we teveel uiteengegroeid", twitterde Beertema.

Mijn inzet wordt kennelijk niet op prijs gesteld, zegt hij in een toelichting. Ook bij de vorige verkiezingen stond hij op plek zestien. "Ik ben twee keer op rij bij de uitgang neergezet." Loyaliteit speelt kennelijk geen grote rol bij het samenstellen van de lijst, aldus Beertema. Hij zal bij komende stemmingen niet meer de partijlijn volgen, maar zijn eigen afwegingen maken.

Het is de tweede oudgediende die vertrekt bij de PVV. Eerder deze maand kondigde Machiel de Graaf al aan niet in de fractie terug te keren na 22 november. Hij heeft zich recentelijk laten omscholen en wil aan de slag als traumatherapeut. De Graaf zat meer dan tien jaar in de Tweede Kamer voor de PVV.

Meer uit Politiek

Scheidend Tweede Kamerlid Kwint voorzitter nieuwe vechtsportbond

ROTTERDAM (ANP) - Scheidend Tweede Kamerlid Peter Kwint (SP) wordt voorzitter van de Nederlandse Vechtsportbond (NVB). De nieuwe bond, waarin alle bestaande Nederlandse vechtsportorganisaties voor kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) samenkomen, gaat op 1 januari officieel van start.

2 uur geleden
NPO verrast door vertrek Uslu: veel succes

HILVERSUM (ANP) - De NPO is verrast door het nieuws van het vertrek van demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur & Media). Dat laat een woordvoerder donderdag desgevraagd weten. "We horen het nieuws ook zojuist", stelt een zegsman. "Wij wensen Gunay Uslu veel succes bij deze stap."

4 uur geleden
Gelderse gemeenten: grens is bereikt in opvang statushouders

ARNHEM (ANP) - Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

5 uur geleden
Zorgen bij GroenLinks-PvdA in Zuid-Holland om vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De fractie van GroenLinks-PvdA in de provincie Zuid-Holland maakt zich zorgen om de gezondheid van omwonenden van het vliegveld in Rotterdam. De grootste partij in de Zuid-Hollandse Staten heeft het college van Gedeputeerde Staten vragen gesteld naar aanleiding van een recent verschenen publicatie van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Daarin staat dat omwonenden van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) afgelopen jaar meer geluidhinder hebben ervaren door het vliegverkeer dan in 2020 voor de coronacrisis, met onder meer slaapproblemen en overgevoeligheid voor licht en geluid tot gevolg.

5 uur geleden
Adviseur van Rutte vervangt zwangere Schreinemacher

DEN HAAG (ANP) - Geoffrey van Leeuwen vervangt Liesje Schreinemacher als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking tijdens haar zwangerschapsverlof, meldt het demissionaire kabinet. Van Leeuwen is een naaste adviseur van minister-president Mark Rutte. De benoeming wordt gezien als een verrassende keuze.

6 uur geleden
Jetten voelt niks voor voorstel Omtzigt voor formatie

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Rob Jetten voelt niets voor het voorstel van Pieter Omtzigt (NSC) om in de formatie met alle partijen te gaan praten over de opgaven voor de komende jaren en dan per thema meerderheden te gaan zoeken. "Ik vind dat nu geen logische stap omdat de kiezer ook een hele duidelijke koers heeft aangegeven", zei Jetten na zijn gesprek met verkenner Ronald Plasterk.

6 uur geleden
Meer tijd nodig voor beoordelen vergoedingen voor aardbevingsleed

GRONINGEN (ANP) - Ongeveer 10.500 Groningers moeten langer wachten op duidelijkheid over hun eventuele vergoeding voor immateriƫle schade als gevolg van de aardbevingen in het gebied. Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) zegt tot uiterlijk eind maart de tijd nodig te hebben om de dossiers te beoordelen.

7 uur geleden