Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beenhakker en Van den Herik lijstduwers 50PLUS Rotterdam

Beenhakker en Van den Herik lijstduwers 50PLUS Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Oud-voetbaltrainer Leo Beenhakker (79) en voormalig Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik (78) zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart in Rotterdam lijstduwer voor 50PLUS. Lijsttrekker Ellen Verkoelen is blij met de steun van het duo en hoopt met de hulp van de voetbalkopstukken dat haar partij "drie tot vier zetels gaat halen" bij de stembusgang.

De partij, nu nog met een zetel in de raad, is fel tegen de bouw van een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord als onderdeel van het grote stadsvernieuwingsproject Feyenoord City. Rond dat nieuwe stadion moet een nieuw stadsdeel verrijzen met een kleine 4000 woningen. 50PLUS wil dat De Kuip, het huidige onderkomen van de club, verbouwd wordt.

"Ellen Verkoelen verdient grote waardering voor haar inzet als soliste. Ik ben nog onverminderd vaak op reis, maar ik volg haar energie op de voet. Haar visie op Feyenoord City spreekt me aan’’, laat Van den Herik weten via een bericht van de partij.

Verbouwing

Ook hij ziet meer heil in de verbouw van het Stadion Feyenoord, zoals De Kuip officieel heet. Volgens hem wegen de financiële risico's van nieuwbouw niet op tegen de voordelen die Feyenoord uit een nieuw onderkomen kan halen.

Van den Herik was van 1984 tot eind 2006 verbonden aan de club, eerst als geldschieter en bestuurder, en vanaf 1992 als voorzitter. Ook Leo Beenhakker heeft een achtergrond bij Feyenoord. Hij trainde er de jeugd in de jaren zeventig en won als coach van het eerste elftal met de club de landstitel in 1999.

Meer uit Voetbal

Chelsea-verdediger James één duel geschorst na beledigen arbiter

LONDEN (ANP) - De Engelse voetbalbond FA heeft Chelsea-verdediger Reece James voor één wedstrijd geschorst vanwege het beledigen van de scheidsrechter tijdens de 1-0-nederlaag bij Aston Villa. De 23-jarige Engelsman, die niet speelde tijdens het duel, kreeg tevens een boete van 90.000 pond (104.000 euro).

5 minuten geleden
Steijn verdedigt spits Brobbey na botsing met RKC-keeper Vaessen

ATHENE (ANP) - Maurice Steijn heeft het woensdag in aanloop naar de uitwedstrijd tegen AEK Athene in de Europa League opgenomen voor Brian Brobbey. De spits kwam zaterdag in het competitieduel met RKC Waalwijk in aanraking met keeper Etienne Vaessen, die bewusteloos raakte en naar het ziekenhuis moest. Het duel werd daardoor kort voor tijd gestaakt.

9 minuten geleden
Tahirovic vervangt tegen AEK Athene geschorste Vos bij Ajax

ATHENE (ANP) - Middenvelder Benjamin Tahirovic neemt donderdag in de uitwedstrijd van Ajax tegen AEK Athene in de Europa League de plaats in van de geschorste Silvano Vos. Het basiselftal van de Amsterdammers blijft, in vergelijking met het competitieduel met RKC Waalwijk van zaterdag, ongewijzigd. Dat zei trainer Maurice Steijn op een persconferentie in Athene.

31 minuten geleden
Feyenoord start met middenvelder Zerrouki in Madrid

MADRID (ANP) - Ramiz Zerrouki begint met Feyenoord aan de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. De middenvelder krijgt de voorkeur boven Yankuba Minteh, die op de bank zit als het duel om 18.45 uur van start gaat.

1 uur geleden
FIFA laat Russische voetballers toe op WK's onder 17

ZÜRICH (ANP) - Russische voetballers zijn weer welkom op jeugdtoernooien voor de categorie onder 17. Dat maakte wereldvoetbalbond FIFA woensdag bekend. Rusland was uitgesloten van deelname aan internationale voetbaltoernooien sinds de inval in Oekraïne in februari 2022.

1 uur geleden
WK voetbal in 2030 in Marokko, Spanje en Portugal

ZÜRICH (ANP) - Het wereldkampioenschap voetbal is in 2030 in Marokko, Spanje en Portugal. Dat heeft de FIFA woensdag bekendgemaakt. De eerste drie wedstrijden zijn in Uruguay, Argentinië en Paraguay, dit vanwege het 100-jarig bestaan van het WK. De eerste editie van de mondiale voetbalstrijd was in 1930 in Uruguay.

2 uur geleden
KNVB besteedt met online-talkshow aandacht aan Coming Out Day

ZEIST (ANP) - Voetbalbond KNVB staat op woensdag 11 oktober stil bij Coming Out Day, een dag waarop jaarlijks aandacht wordt besteed aan het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. "Voetbal brengt miljoenen mensen met uiteenlopende achtergronden samen. Talent en passie voor voetbal kennen geen onderscheid, maar helaas komt discriminatie in het voetbal nog steeds voor, waaronder richting lhbtiq+'s", stelt de KNVB.

5 uur geleden