Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Beeld faillissementen nog vlak, wel meer horecazaken bankroet'

'Beeld faillissementen nog vlak, wel meer horecazaken bankroet'

DEN HAAG (ANP) - Het aantal faillissementen in Nederland vertoont nog geen grote piek door de coronacrisis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het trendbeeld als het gaat om bankroeten eigenlijk al vanaf vorig jaar redelijk vlak. Wel gingen er recent relatief meer horecabedrijven op de fles.

In de week van 30 maart tot en met 3 april, de meeste recente week waarvan cijfers beschikbaar zijn, zijn 69 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er wel 25 meer dan een week eerder. Maar dit soort fluctuaties in weekcijfers komen de laatste maanden vaker voor. Enkele weken terug was ook nog sprake van een hoger aantal faillissementen.

Van alle bedrijfstakken had de horeca vorige week het grootste aantal bankroeten, namelijk 15. Dat is veruit het hoogste weekaantal in deze branche tot nu toe dit jaar.

In de eerste veertien weken van 2020 telde het CBS in totaal 836 faillissementen. Dat zijn er 8 minder dan in dezelfde periode van 2019. In de cijfers van het statistiekbureau zijn bankroeten van eenmanszaken overigens niet meegenomen.

Meer uit Binnenland

Verdachte Rotterdam vrijdag voor het eerst voor de rechter

ROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige man uit Rotterdam die is opgepakt na de dodelijke schietpartijen donderdag in Rotterdam, moet vrijdag voor het eerst naar de rechter-commissaris gaan. "En zoals het er nu uitziet zal hij aanstaande maandag of dinsdag worden voorgeleid", zegt hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar.

6 minuten geleden
Aboutaleb: afschuwelijk incident, medeleven aan nabestaanden

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb spreekt van een "afschuwelijk incident" dat zich heeft afgespeeld in zijn stad. Hij sprak tijdens een persconferentie zijn medeleven uit aan de nabestaanden van de omgekomen slachtoffers. Drie mensen, onder wie een 14-jarig meisje, zijn neergeschoten. Twee van hen zijn overleden, een 39-jarige vrouw en een 46-jarige man.

10 minuten geleden
Verdachte schietpartijen Rotterdam is student Erasmus MC

ROTTERDAM (ANP) - De verdachte van de dodelijke schietpartijen in Rotterdam is een student aan het Erasmus MC. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens een persconferentie over de incidenten.

11 minuten geleden
Schietpartijen Rotterdam ook breaking news bij buitenlandse media

ROTTERDAM (ANP) - Ook bij internationale media is er veel aandacht voor de schietpartijen in Rotterdam. De Britse omroep BBC en de Amerikaanse zender CNN brengen de incidenten als 'breaking news' en zenden beelden uit van onder meer rennende mensen buiten het Erasmus MC.

12 minuten geleden
Politiechef Westerbeke: twee dodelijke slachtoffers, meisje (14) zwaargewond

ROTTERDAM (ANP) - Bij de schietincidenten donderdag in Rotterdam zijn op twee verschillende locaties twee mensen omgekomen: een 39-jarige vrouw en een 46-jarige man. De dochter van 14 jaar van de 39-jarige vrouw is zwaargewond geraakt. Dat zei Fred Westerbeke, de hoofdcommissaris van de Regionale Politie Eenheid Rotterdam, tijdens een persconferentie donderdagavond die de gemeente Rotterdam houdt over de twee schietincidenten in de stad. De bijeenkomst is in het stadhuis van Rotterdam.

21 minuten geleden
Verdachte Rotterdam in 2021 veroordeeld voor dierenmishandeling

ROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten donderdag in Rotterdam is een bekende van justitie. In 2021 is hij vervolgd en veroordeeld voor dierenmishandeling, zei hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar.

22 minuten geleden
Politie vraagt om beelden van schietincidenten Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie vraagt mensen om beelden van de schietincidenten donderdag in Rotterdam. Mensen kunnen die uploaden via de site van de politie. "Wij hebben uw hulp nodig voor ons opsporingsonderzoek", zegt de politie.

36 minuten geleden