Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beeld beurzen Azië gemengd in afwachting inflatiecijfer VS

Beeld beurzen Azië gemengd in afwachting inflatiecijfer VS

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in Azië lieten dinsdag een gemengd beeld zien. In Japan, waar beleggers terugkeerden van een lang weekend, sloot de Nikkei-index met een duidelijk verlies. In Hongkong maakte de Hang Seng-index een eerder verlies goed en noteerde hoger. Beleggers zijn voorzichtig in afwachting van het belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten later deze week.

Bij aanhoudend hoge inflatie is de kans groot dat de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve zal besluiten de rente sneller te verhogen om de geldontwaarding te beteugelen. Hogere rentetarieven betekenen dat financieringskosten stijgen voor sommige opkomende economieën die schulden in dollars hebben uitstaan.

Beleggers denken ook na over de gevolgen van het verder afbouwen van de ongekende stimuleringsmaatregelen om economieën door de crisis te helpen. De snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus zet verder de toch al haperende toeleveringsketens onder druk en zorgt ook voor verdere inflatiedruk.

Jerome Powell

Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell zei dat de Amerikaanse economie in rap tempo groeit en dat de centrale bank zal voorkomen dat hogere inflatie blijvend is. In opmerkingen voor zijn hoorzitting in de Senaat waarschuwde hij er ook voor dat de economie na de pandemie er wel eens anders uit zou kunnen zien.

De Nikkei-index sloot de sessie met een verlies van 0,9 procent. In Hongkong stond de leidende graadmeter licht hoger. Shanghai stond 0,5 procent lager. De Kospi sloot iets onder zijn slotstand van maandag. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,8 procent vooral onder druk van bankaandelen die in de uitverkoop gingen.

Meer uit Financieel

Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

14 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

17 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

19 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

23 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden