Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beëdiging Sharon Dijksma met beperkt aantal mensen

Beëdiging Sharon Dijksma met beperkt aantal mensen

UTRECHT (ANP) - Sharon Dijksma wordt woensdagavond beëdigd als de nieuwe burgemeester van Utrecht. Bij deze ceremonie mag door de aangescherpte coronamaatregelen slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Dijksma (PvdA) was de laatste jaren wethouder Verkeer en Vervoer in Amsterdam.

De buitengewone raadsvergadering zou in TivoliVredenburg plaatsvinden, maar is weer verplaatst naar de raadszaal van het stadhuis. Ook staat er voor onder andere media in de hal van het stadhuis een groot scherm. Een breder publiek kan de vergadering digitaal volgen.

Dijksma volgt Jan van Zanen op, die deze zomer naar Den Haag vertrok. Peter den Oudsten nam de functie tijdelijk waar. Hij gaf de gemeenteraad in een afscheidsbrief mee de drugsproblematiek in Utrecht veel hoger op de politieke agenda te zetten. "Neem de georganiseerde criminaliteit serieus. Het is een urgent probleem. Er gaan miljarden in om en Utrecht lijdt er onzichtbaar onder. Zorg dat u de criminele netwerken en verdienmodellen verstoort. Wees niet naïef."

Ook waarschuwt hij de "fijne, warme raad" voor de "bureaucratie die naar binnen sluipt". "U komt aan het uitzetten van beleid nauwelijks toe. Ik heb in Utrecht gezien wat ook in andere steden gebeurt, het systeem dreigt vast te lopen. Ik wens u toe dat u fundamenteel nadenkt over de organisatie van het raadswerk en meer tijd neemt om vanuit de samenleving te opereren", zo schrijft hij.

Meer uit Binnenland

Rutte na tweede kabinetsberaad: denk dat we eruit kunnen komen

DEN HAAG (ANP) - "Ik dénk dat we hieruit kunnen komen." Met die woorden verliet premier en VVD-leider Mark Rutte in de nacht van donderdag op vrijdag zijn ministerie na opnieuw een beraad van de kabinetstop. "We zijn nog steeds in gesprek", zei D66-vicepremier Sigrid Kaag, die eerder het ministerie van Algemene Zaken verliet.

1 uur geleden
Minister wil maximumstraffen voor drugsdelicten verhogen

DEN HAAG (ANP) - De wettelijke maximumstraffen voor grootschalige in- en uitvoer, productie en bezit van harddrugs worden verhoogd. Justitieminister Dilan Yeşilgöz gaat hiertoe de Opiumwet aanpassen, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Volgens de minister wordt met dit plan om de strafmaat te verhogen vanuit de overheid "een belangrijk signaal afgegeven" dat dit type criminaliteit "niet getolereerd wordt".

1 uur geleden
Top kabinet 'nog steeds in gesprek' over signaal kiezer

DEN HAAG (ANP) - "We zijn nog steeds in gesprek", zegt D66-vicepremier Sigrid Kaag na afloop van een laat overleg op het ministerie van Algemene Zaken. De top van het kabinet was daar bijeen gekomen om opnieuw te spreken over hoe het kabinet gehoor geeft aan het "signaal van de kiezer" bij de provinciale verkiezingen van twee weken geleden.

1 uur geleden
Agractie: beter geen landbouwakkoord dan een slecht akkoord

PUTTEN (ANP) - Boerenactiegroep Agractie is vooralsnog niet van plan om terug te keren naar de onderhandelingen over het landbouwakkoord. Volgens Agractie zit er tot nu toe "nul komma nul beweging" in de standpunten van het kabinet over hoe de landbouw hervormd moet worden. De boerenactiegroep vindt dat het akkoord zo "halfbakken" is en stelt dat er beter geen akkoord kan komen dan een slecht akkoord. Dat heeft voorman Bart Kemp donderdagavond gezegd tijdens een informatieavond van Agractie in Putten.

4 uur geleden
Man uit Apeldoorn schiet met vuurwapen op Apache-helikopter

APELDOORN (ANP) - Een man uit Apeldoorn wordt ervan verdacht donderdagochtend met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter te hebben geschoten. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee, die de verdachte aan het einde van de middag in zijn woning heeft aangehouden.

6 uur geleden
Voorlopig geen einde persalarmeringen politie en brandweer

DEN HAAG (ANP) - Journalisten blijven voorlopig nog meldingen ontvangen als de politie en brandweer uitrukken, laat minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) weten. Media krijgen per 1 april echter geen bericht meer als een ambulance wordt ingezet, omdat het medisch beroepsgeheim hierdoor in het geding zou komen.

8 uur geleden
Blauw start kort geding tegen softwareleverancier om datalek

ROTTERDAM (ANP) - Marktonderzoeksbureau Blauw is een kort geding gestart vanwege het datalek waardoor het bedrijf en klanten mogelijk zijn getroffen. Het lek komt van softwareleverancier Nebu, maar die geeft volgens topman van Blauw Jos Vink nauwelijks informatie. In het kort geding eist het bureau meer informatie van Nebu over het lek. Het kort geding dient komende dinsdag.

9 uur geleden