Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beëdiging Sharon Dijksma met beperkt aantal mensen

Beëdiging Sharon Dijksma met beperkt aantal mensen

UTRECHT (ANP) - Sharon Dijksma wordt woensdagavond beëdigd als de nieuwe burgemeester van Utrecht. Bij deze ceremonie mag door de aangescherpte coronamaatregelen slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Dijksma (PvdA) was de laatste jaren wethouder Verkeer en Vervoer in Amsterdam.

De buitengewone raadsvergadering zou in TivoliVredenburg plaatsvinden, maar is weer verplaatst naar de raadszaal van het stadhuis. Ook staat er voor onder andere media in de hal van het stadhuis een groot scherm. Een breder publiek kan de vergadering digitaal volgen.

Dijksma volgt Jan van Zanen op, die deze zomer naar Den Haag vertrok. Peter den Oudsten nam de functie tijdelijk waar. Hij gaf de gemeenteraad in een afscheidsbrief mee de drugsproblematiek in Utrecht veel hoger op de politieke agenda te zetten. "Neem de georganiseerde criminaliteit serieus. Het is een urgent probleem. Er gaan miljarden in om en Utrecht lijdt er onzichtbaar onder. Zorg dat u de criminele netwerken en verdienmodellen verstoort. Wees niet naïef."

Ook waarschuwt hij de "fijne, warme raad" voor de "bureaucratie die naar binnen sluipt". "U komt aan het uitzetten van beleid nauwelijks toe. Ik heb in Utrecht gezien wat ook in andere steden gebeurt, het systeem dreigt vast te lopen. Ik wens u toe dat u fundamenteel nadenkt over de organisatie van het raadswerk en meer tijd neemt om vanuit de samenleving te opereren", zo schrijft hij.

Meer uit Binnenland

Hof Marengo schuift deel beslissingen kroongetuige voor zich uit

SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof in het omvangrijke liquidatieproces Marengo beslist op een later moment of het de Hoge Raad om een algemeen oordeel vraagt over het gebruik van verklaringen van kroongetuigen. Dat verzoek was gedaan door de advocaten van hoofdverdachte Saïd R. De verdenkingen tegen hem en medeverdachten in dit proces steunen zwaar op de belastende verklaringen van kroongetuige Nabil B. Het hof verwacht hierover eind september te beslissen, dan gaat Marengo verder met opnieuw een reeks voorbereidende zittingen.

5 minuten geleden
Bussen in Almere en provincie Utrecht gaan weer rijden

DEVENTER (ANP) - De bussen van vervoerder Keolis Nederland gaan weer rijden. Het bedrijf werd vrijdagochtend getroffen door de wereldwijde computerstoring, waardoor het busvervoer in Almere en omgeving en in grote delen van de provincie Utrecht stil kwam te liggen.

53 minuten geleden
Eritreeërs veroordeeld tot 4 tot 12 maanden cel voor rellen

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs is vrijdag veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 12 maanden, waarvan 2 tot 4 maanden voorwaardelijk, voor het relschoppen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag in februari van dit jaar. Daarbij raakten tientallen agenten gewond en werd voor ruim 700.000 euro schade aangericht.

58 minuten geleden
Festivals ondervinden geen problemen met tickets door storing

DEN HAAG (ANP) - De grote festivals die vrijdag plaatsvinden ondervinden geen problemen als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Dat melden woordvoerders van Zwarte Cross en De Parade. Op een aantal vliegvelden leidde het scannen van tickets vrijdag tot problemen. Maar dit is niet het geval in Lichtenvoorde en Den Haag, waar Zwarte Cross en De Parade plaatsvinden.

1 uur geleden
Door storing gedupeerde reizigers staan met lege handen

ARNHEM (ANP) - Reizigers die door de wereldwijde computerstoring worden gedupeerd, hoeven niet te rekenen op compensatie. Ze kunnen hooguit extra gemaakte kosten terugkrijgen, zegt EU Claim, een organisatie die gespecialiseerd is in het terugvragen van geld bij luchtvaartmaatschappijen.

1 uur geleden
Drie jaar cel en tbs voor oppas uit Schagen voor kindermisbruik

HAARLEM (ANP) - Julian F. (25) uit de gemeente Schagen is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging voor kindermisbruik in een oppasgezin in de gemeente Hollands Kroon. De rechtbank in Haarlem acht F. daarnaast schuldig aan het maken van kinderporno en seks met dieren.

1 uur geleden
Vertraging op Eindhoven Airport loopt op door storing

EINDHOVEN (ANP) - De drukte en vertraging op Eindhoven Airport als gevolg van de wereldwijde computerstoring lopen op. In de vertrekhal van het vliegveld staan volgens een woordvoerster lange rijen en veel inkomende en uitgaande vluchten hebben ruim een uur vertraging. "De situatie is onder controle, maar nog niet opgelost", klinkt het.

1 uur geleden