Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bedroefde Jordan 'voelt iedereens pijn' en wil verandering zien

Bedroefde Jordan 'voelt iedereens pijn' en wil verandering zien

PROTESTEN VSWASHINGTON (ANP) - Michael Jordan heeft via een verklaring opgeroepen tot verandering in de Verenigde Staten. "Het is genoeg geweest", schrijft de basketballegende over de dood van George Floyd. In de VS is het al dagenlang zeer onrustig.

"Ik ben diep bedroefd, boos en gepijnigd. Ik voel iedereens pijn en verontwaardiging", aldus de 57-jarige Jordan. "Ik sta achter de mensen die het ingewortelde racisme tegen donkere mensen willen stoppen."

Jordan vindt dat mensen zich moeten laten horen, maar wel op gepaste wijze. De afgelopen dagen werden er veel winkels geplunderd, politieauto's in brand gestoken en gebouwen vernield. "We moeten op een vredevolle manier doorgaan met het gevecht tegen onrechtvaardigheid en onze verantwoordelijkheid nemen", aldus de Amerikaanse sportheld.

"Onze stem moet de druk op de leiders verhogen om de regels aan te passen en anders moeten we ons stemrecht gebruiken voor rigoureuze veranderingen. Ik heb de antwoorden niet, maar onze collectieve stem laat sterkte zien; we laten ons niet scheiden door anderen."

Serena Williams deelde eerder op de dag een boodschap van haar sponsor Nike, die de slogan 'Just Do It' verving door 'For Once: Don't Do It'. "We moeten niet doen alsof het geen probleem is in de Verenigde Staten", schreef Williams bij het filmpje.

Opvallend genoeg werd het filmpje van Nike gedeeld door concurrent Adidas. "Alleen samen kunnen we dit veranderen", luidde het commentaar van Adidas.

Ook veel andere grote sporters spreken zich uit over de zaak. "George is vermoord. George was geen mens voor die agent, die z'n leven langzaam en met opzet wegnam", schreef basketballer Stephen Curry van Golden State Warriors een paar dagen geleden al op social media.

Meer uit Sport

Topfavoriet Alcaraz na krampaanval kansloos tegen Djokovic

PARIJS (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft door fysiek ongemak aan het begin van de derde set kansloos verloren van Novak Djokovic in de halve finale van Roland Garros. De Spaanse topfavoriet kreeg last van kramp, onder meer in zijn been. Tot dat moment ging zijn partij tegen de nummer 3 van de wereld grotendeels gelijk op, in het vervolg raakte Alcaraz vrijwel geen bal meer, 6-3 5-7 6-1 6-1. Van opgeven wilde hij in een vol stadion in Parijs echter niet weten.

47 minuten geleden
Hockeysters winnen in Pro League ook van Australië

EINDHOVEN (ANP) - De hockeysters van Oranje hebben hun ongeslagen status in de Pro League behouden. De ploeg van bondscoach Paul van Ass versloeg Australië in Eindhoven met 7-2. Halverwege stond het 4-1.

22 uur geleden
Swiatek voor derde keer naar eindstrijd Roland Garros

PARIJS (ANP) - Iga Swiatek heeft zich voor de derde keer in haar loopbaan geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Poolse nummer 1 van de wereld was met 6-2 7-6 (7) te sterk voor de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia, die in de tiebreak een setpunt onbenut liet.

22 uur geleden
Zwemster Schouten scherpt eigen Nederlandse record weer aan

AMERSFOORT (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft voor de derde keer dit jaar het Nederlands record op de 200 meter schoolslag aangescherpt. De 22-jarige zwemster uit Bodegraven kwam bij de NK langebaan in Amersfoort tot een tijd van 2.21,71.

22 uur geleden
Britse justitie houdt vast aan sancties coureur Mazepin

LONDEN (ANP) - Nikita Mazepin kan een terugkeer op korte termijn in de Formule 1 vergeten. De Britse justitie weigert de sancties tegen de Russische coureur, die werden opgelegd vanwege de oorlog in Oekraïne, op te heffen.

1 dag geleden
Williams gearriveerd in Rosmalen, waarschijnlijk geen Svitolina

ROSMALEN (ANP) - Venus Williams heeft haar eerste training afgewerkt op het Autotron in Rosmalen. De Amerikaanse tennisster doet volgende week voor het eerst mee aan het enige WTA-toernooi op Nederlandse bodem.

1 dag geleden
Volleyballers behalen tegen Cuba eerste zege in Nations League

OTTAWA (ANP) - De Nederlandse volleybalmannen hebben hun eerste overwinning van dit jaar in de Nations League binnen. Het team van bondscoach Roberto Piazza was overtuigend te sterk voor Cuba. In Ottawa in Canada werd het 3-0 (28-26 25-23 25-18). Nederland staat twaalfde op de wereldranglijst, Cuba dertiende.

1 dag geleden