Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bedrijfspand Oss geheel uitgebrand, brand nog niet onder controle

Bedrijfspand Oss geheel uitgebrand, brand nog niet onder controle

OSS (ANP) - Het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is tot de grond toe afgebrand, maar de brandweer heeft het vuur nog niet onder controle. Dat meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdagochtend. De naastgelegen panden zijn gespaard gebleven.

De brand brak vrijdagochtend rond 04.30 uur uit. Na het eerste bluswerk leek het vuur bedwongen, maar in de loop van de dag laaide het weer op. Het blussen wordt bemoeilijkt doordat de brandhaard in een grote koelcel zit, waar het 20 graden onder nul is. De brandslangen bevriezen en in het pand is het spekglad door bevroren bluswater.

Omwonenden krijgen het advies om roetdeeltjes in hun tuin niet met de blote handen op te pakken, maar met handschoenen, en hun handen daarna te wassen. Grotere deeltjes moeten worden gemeld bij de gemeente Oss.

Boeren in de buurt is gevraagd hun vee voorlopig binnen te houden. De dieren kunnen bij het grazen roetdeeltjes binnenkrijgen en dat kan schadelijk zijn.

Meer uit Binnenland

TU Delft deelt samenwerking met Israël niet, zorgen om veiligheid

DELFT (ANP) - De Technische Universiteit in Delft wil de samenwerkingen met instellingen in Israël niet openbaar maken. "We hebben besloten om geen lijst te publiceren van samenwerkingen met één individueel land omdat we ons zorgen maken over de sociale veiligheid van betrokken wetenschappers en studenten", laat de universiteit donderdag weten.

4 minuten geleden
Legale goksites: treed op tegen illegale sites om minderjarigen

DEN HAAG (ANP) - De brancheorganisaties van legale gokbedrijven VNLOK en NOGA willen dat de Kansspelautoriteit in actie komt tegen illegale onlinegokbedrijven, omdat minderjarigen daar nog altijd makkelijk terechtkunnen.

38 minuten geleden
Stroom terugleveren mag geen geld meer kosten

DEN HAAG (ANP) - Stroom terugleveren mag huishoudens geen geld meer kosten. Dat staat in een voorstel van NSC-Kamerlid Wytske Postma, dat volgens haar ook steun heeft van de andere coalitiepartijen PVV, VVD en BBB.

56 minuten geleden
Medewerker PI Alphen op staande voet ontslagen om smokkel

DEN HAAG (ANP) - Een medewerker van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn is op staande voet ontslagen, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) donderdag. De reden daarvoor is dat hij betrokken was bij de invoer van smokkelwaar. Ook bleek dat hij ongeoorloofd informatie deelde met gedetineerden.

1 uur geleden
Overijssel maakt afspraken met gemeenten over nieuwe windmolens

ZWOLLE (ANP) - In Overijssel hebben 22 gemeenten met het provinciebestuur afspraken gemaakt over nieuwe windturbines, schrijft de provincie. Overijssel wil daarmee voorkomen dat het landschap "lukraak vol komt te staan" met windmolens, zegt gedeputeerde Tijs de Bree (energietransitie, PvdA).

1 uur geleden
Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

DEN HAAG (ANP) - De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers. Volgens het statistiekbureau leverde de handel in cocaïne bovendien verreweg de hoogste opbrengsten op in vergelijking met andere drugs.

5 uur geleden
Lampe neemt P.C. Hooft-prijs in ontvangst

DEN HAAG (ANP) - Astrid Lampe mag donderdagmiddag in Den Haag de P.C. Hooft-prijs voor poëzie (60.000 euro) in ontvangst nemen. De belangrijke onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse auteur, voor een telkens wisselend genre: verhalend proza, beschouwend proza of poëzie.

5 uur geleden