Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bedrijf superbelegger Buffett verliest door dalende aandelen

Bedrijf superbelegger Buffett verliest door dalende aandelen

OMAHA (ANP/RTR) - Berkshire Hathaway, het bedrijf van de Amerikaanse miljardair Warren Buffett, heeft in het tweede kwartaal een enorm verlies geleden. Door dalende aandelenkoersen werden de bezittingen van de onderneming minder waard. Dat zorgde ervoor dat onder de streep een tekort van 43,8 miljard dollar, omgerekend 43 miljard euro, resteerde.

Berkshire Hathaway is een conglomeraat waar de nodige bedrijven geheel of als meerderheidsdeelneming onder vallen. Daarnaast heeft het concern veel minderheidsbelangen. Die investeringen en derivaten werden in het kwartaal 53 miljard dollar minder waard. Berkshire Hathaway wordt altijd nauwlettend gevolgd, vooral vanwege de reputatie van Buffett. Die staat bekend als 'superbelegger'.

Met de eigen bedrijven ging het Berkshire Hathaway juist beter af. De verzekeringstak en spoorwegbedrijf BNSF zetten bijvoorbeeld betere resultaten neer. De operationele winst van het concern ging met 39 procent omhoog tot 9,3 miljard dollar.

Buffett riep beleggers in een toelichting op niet te veel naar de papieren verliezen te kijken. Hij benadrukte dat als de beurskoersen weer stijgen, Berkshire Hathaway dan ook weer winst zal maken. In het eerste kwartaal van coronajaar 2020 verloor Berkshire Hathaway bijvoorbeeld ook haast 50 miljard dollar. Over heel dat jaar kon er uiteindelijk een winst van 42,5 miljard dollar de boeken in.

Meer uit Financieel

Veel vraag naar Lamborghini's, nu bestelde bolide komt begin 2024

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenmerk Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt, die bolide pas op zijn vroegst begin 2024 krijgt.

1 uur geleden
Gazprom stopt gastoevoer Nord Stream opnieuw vanwege onderhoud

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Gazprom legt eind deze maand de gastoevoer via de Nord Stream-pijplijn opnieuw voor drie dagen stil. Het Russische staatsgasbedrijf geeft onderhoud van de pijplijn als reden aan. De sluiting staat van 31 augustus tot en met 2 september gepland. De stap zal opnieuw tot zorgen leiden of Gazprom na het onderhoud weer gas gaat leveren.

2 uur geleden
Forse stijging moederbedrijf Thuisbezorgd helpt AEX niet aan plus

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met een verliesbeurt de week uitgegaan. Alle aandacht op het Damrak ging uit naar maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, dat na de verkoop van zijn belang in de Braziliaanse branchegenoot iFood ruim een kwart aan waarde won. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ontvangt tot 1,8 miljard euro van techinvesteerder Prosus. Dat bedrijf, dat 1,3 procent daalde, had de rest van iFood al in handen en wordt dus de enige eigenaar.

3 uur geleden
Brancheorganisaties goede doelen teleurgesteld over stap ING

AMSTERDAM (ANP) - Brancheorganisaties voor goede doelen zijn "zeer teleurgesteld" over de aankondiging van ING om tot het einde van dit jaar geen stichtingen en verenigingen meer te accepteren die een rekening willen openen. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) benadrukt de belangrijke rol die goede doelen hebben en roept ING dan ook op "zo spoedig mogelijk op dit besluit terug te komen".

4 uur geleden
Zakenkrant: bioscoopketen Cineworld vraagt faillissement aan

BRENTFORD (ANP) - De Britse bioscoopketen Cineworld, de twee na grootste bioscoopketen ter wereld, vraagt faillissement aan. Dat meldt zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen.

5 uur geleden
Retailer Bed Bath & Beyond keldert op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Retailer Bed Bath & Beyond werd vrijdag 40 procent lager gezet op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse verkoper van huishoudelijke artikelen leverde daarmee de forse koerswinst aan het begin van de week weer in. De koersval volgde op het nieuws dat investeerder en GameStop-voorzitter Ryan Cohen zijn belang in Bed Bath & Beyond heeft verkocht. Cohen verdiende naar verluidt zo'n 68 miljoen dollar met de verkoop.

5 uur geleden
Goede doelen kunnen tijdelijk geen rekening meer openen bij ING

AMSTERDAM (ANP) - Verenigingen en stichtingen, waaronder goede doelen, kunnen zeker tot eind dit jaar geen rekening meer openen bij ING. De bank heeft momenteel niet voldoende personeel om voor deze "complexe rechtsvormen" zorgvuldig klantenonderzoek te doen, terwijl dat wel moet om te voldoen aan de regels voor het voorkomen van witwassen.

6 uur geleden