Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bedrijf achter Vliegtickets.nl failliet verklaard

Bedrijf achter Vliegtickets.nl failliet verklaard

HALFWEG (ANP) - Otravo, het moederbedrijf van onder andere Vliegtickets.nl, is failliet verklaard. Enkele dagen geleden vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Vliegtickets.nl meldde toen op zijn eigen site dat alle activiteiten stil kwamen te liggen.

Otravo organiseert niet zelf reizen, maar bemiddelt in tickets, hotelreserveringen en autoverhuur. Het bedrijf verklaarde vrijdag dat klanten die al een ticket hebben ontvangen zich geen zorgen hoeven te maken en geen actie hoeven te ondernemen. Reizigers die nog geen ticket hadden gekregen, kregen het advies om direct contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Het is niet duidelijk of dit advies nog steeds geldt na het faillissement of hoeveel klanten nog wachten op een al besteld ticket, zegt curator Duco van Dongen. Over de oorzaak van het bankroet kan hij ook nog niets zeggen. "Mijn aandacht gaat nu eerst uit naar de reizigers en waar zij aan toe zijn."

Ontstaan Otravo

Otravo ontstond in 2014 door een fusie van Vliegtickets en WTC. Later kwamen daar meer merken bij, die bij elkaar voor bijna 2 miljard euro aan tickets en vakanties online verkochten. Het bedrijf heeft 26 werknemers, die afhankelijk van de lengte van hun dienstverband nog vier tot zes weken salaris krijgen doorbetaald via uitkeringsinstantie UWV.

In het jaarverslag van het bedrijf over 2021, dat eind november verscheen, stond al dat het erg onzeker was of Otravo zou kunnen voortbestaan. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van bijna 18 miljoen euro . Daarbij had het onlineboekingenbedrijf een negatief eigen vermogen van 117,9 miljoen euro. Dat betekent dat het totaal aan schulden veel hoger was dan de waarde van alle bezittingen van Otravo bij elkaar.

Eerdere afspraken

Met vier banken sprak Otravo af een deel van de leningen te herfinancieren, wat de financiële ademruimte zou moeten bieden om een verbeterplan door te voeren. Het doel was om Otravo uiteindelijk te verkopen en met de opbrengst schulden af te lossen. Dit jaar liepen gesprekken met een geïnteresseerde partij op niets uit, ook al gingen de banken akkoord met een overnamebedrag dat lager was dan de schulden.

Meer uit Financieel

Ondernemersvereniging evofenedex blij met regeerakkoord

ZOETERMEER (ANP) - Het regeerakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB biedt "genoeg aanknopingspunten om de positie van handels- en productiebedrijven te versterken", reageert de ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex.

2 minuten geleden
MKB-Nederland vooral blij met 'wat niet in coalitieakkoord staat'

DEN HAAG (ANP) - MKB-Nederland is vooral tevreden over wat er niet in het coalitieakkoord staat. Dat heeft voorzitter Jacco Vonhof gezegd in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

10 minuten geleden
Europese consumentenbonden klagen Chinese webwinkel Temu aan

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond treedt samen met zestien andere consumentenorganisaties op tegen de Chinese webwinkel Temu. Volgens hen maakt Temu gebruik van verboden technieken om consumenten te beïnvloeden en houdt de webwinkel zich niet aan nieuwe Europese wetgeving.

51 minuten geleden
Werkloosheid loopt licht op tot 3,7 procent in april

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in april licht toegenomen ten opzichte van een maand eerder. In april zat 3,7 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In maart was dat nog 3,6 procent. De toename van de werkloosheid sluit volgens het CBS aan bij het verslechterde economische beeld van Nederland in april. Het aantal WW-uitkeringen nam wel licht af.

1 uur geleden
Aantal vliegtuigpassagiers in Nederland gestegen met 15 procent

DEN HAAG (ANP) - Ruim 16 miljoen mensen reisden in het eerste kwartaal van dit jaar van of naar een Nederlands vliegveld, 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

8 uur geleden
Gemeenten gaven begin dit jaar meer nieuwbouwvergunningen af

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten hebben in het eerste kwartaal 15 procent meer vergunningen afgegeven voor de bouw van nieuwe huizen dan vorig jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunnen daarmee zo'n 16.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Toch kan het volgens het statistiekbureau nog even duren voordat die woningen er staan: gemiddeld duurt dat vanaf de vergunningverlening ongeveer twee jaar.

8 uur geleden
Inflatiecijfers zorgen voor recordstanden op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben een opkikker gekregen van meevallende inflatiecijfers. De brede graadmeter S&P 500 en techbeurs Nasdaq vestigden een nieuw record nu beleggers hopen op meer renteverlagingen dit jaar. De zogeheten meme-aandelen van gamewinkelketen GameStop en bioscoopexploitant AMC gingen hard onderuit.

9 uur geleden