Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bedrijf achter Strepsils heeft last van mild verkoudheidsseizoen

Bedrijf achter Strepsils heeft last van mild verkoudheidsseizoen

SLOUGH (ANP) - Verzorgingsmiddelenconcern Reckitt Benckiser (RB) heeft last van een mild verkoudheidsseizoen. Doordat minder mensen verkoudheids- of griepklachten kregen, groeide het Britse concern achter de keelpijntabletten van het merk Strepsils trager dan in voorgaande periodes.

In de drie maanden tot en met juni boekte RB een omzet van 3,1 miljard pond, omgerekend 3,6 miljard euro. Op vergelijkbare basis, dus gecorrigeerd voor het effect van wisselkoersen en de verkoop van onderdelen, stegen de opbrengsten met 2,2 procent in het tweede kwartaal. Dat was in de eerste drie maanden van het jaar nog 4,1 procent.

Dat er minder vraag was naar zelfmedicatie tegen verkoudheid komt ook door hamstergedrag vorig jaar. In het voorjaar van 2020 sloegen mensen massaal tabletten en hoestdrank van RB in en die groei is moeilijk te overtreffen. Ook desinfectiemiddel Dettol werd minder vaak verkocht dan tijdens de piek vorig jaar, maar de vraag is nog altijd 40 procent hoger dan twee jaar geleden.

Door de sterke stijging van grondstofprijzen, een probleem dat ook branchegenoot Unilever treft, slonk in het eerste halfjaar de aangepaste winstmarge van het bedrijf. Bij die marge is de recente verkoop van een Chinees dochterbedrijf voor babyvoeding niet meegerekend. Op de verkoop van IFCN China leed RB fors boekverlies, waardoor het concern de eerste zes maanden van het jaar 1,8 miljard pond in het rood afsloot. Over het tweede kwartaal geeft het bedrijf geen winst- of verliescijfers.

Meer uit Financieel

Faillissement dichtbij voor verpakkingsloze super Pieter Pot

ROTTERDAM (ANP) - De al tijden noodlijdende verpakkingsloze onlinesupermarkt Pieter Pot dreigt dinsdag failliet te worden verklaard. De onderneming meldt dat schuldeiser pensioenfonds BPFL het bankroet heeft aangevraagd, waar Pieter Pot het niet mee eens is. "We hadden gehoopt op een coulanceregeling omdat de weg naar herstel succesvol verloopt. Het is afwachten hoe de rechter dinsdag beslist", licht algemeen directeur Jouri Schoemaker toe.

1 uur geleden
Curator verwacht doorstart e-bikemerk Qwic, leveringen al hervat

AMSTERDAM (ANP) - De curator van het failliet verklaarde e-bikemerk Qwic heeft "goede hoop" op een snelle doorstart van het Amsterdamse bedrijf. Daarom kunnen mensen die nog een bestelling hadden uitstaan bij de onderneming, er weer op rekenen dat deze binnenkort wordt geleverd. Advocaat Jeroen van Straaten van Wieringa Advocaten meldt dat het stilgevallen leveringsproces weer wordt opgestart.

2 uur geleden
Betalingsverwerker Adyen helpt AEX-index verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen was maandag wederom de grote uitblinker in de AEX-index op het Damrak. De Nederlandse onderneming zette de winstreeks van de vorige handelsdagen voort met een nieuwe plus van 2,6 procent. Adyen werd afgelopen week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten.

2 uur geleden
Koerssprong Macy's op Wall Street door overnamespeculatie

NEW YORK (ANP) - Macy's werd maandag bijna 16 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal heeft een groep investeerders een voorstel gedaan om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

4 uur geleden
FNV waarschuwt voor spoorstakingen uit onvrede over loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV waarschuwt voor mogelijke stakingsacties in Nederland bij de Nederlandse Spoorwegen, uit onvrede over een loonbod van het spoorbedrijf. Volgens de bond gaan vakbondsleden woensdag naar het hoofdkantoor van de NS in Utrecht, om "nog één laatste waarschuwing" te geven. "Komt er geen beweging, dan volgen er stakingen", meldt de FNV.

5 uur geleden
VN-organisatie ziet minder wereldwijde handel in 2023

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde handel is dit jaar duidelijk kleiner dan vorig jaar, meldt de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) in een nieuw rapport. Dat komt onder meer door gestegen rentes en spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Voor volgend jaar rekent de VN-organisatie nog niet echt op verbetering.

5 uur geleden
Ophef om campagne modeketen Zara door associatie met oorlog Gaza

ARTEIXO (ANP) - Modewinkelketen Zara krijgt online kritiek op een recente campagne. Daarin staan modellen afgebeeld met mannequins die in witte lakens zijn gewikkeld. Op sociale media maken verschillende mensen de vergelijking met dode slachtoffers van de oorlog tussen Israël en Hamas die op bepaalde afbeeldingen ook in witte lakens zijn gewikkeld.

5 uur geleden