Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bedreigde leraar Emmauscollege nog niet voor de klas

Bedreigde leraar Emmauscollege nog niet voor de klas

ROTTERDAM (ANP) - De docent van het Rotterdamse Emmauscollege die vanwege bedreigingen onderdook, zit voorlopig nog thuis. Onderwijswethouder Said Kasmi liet donderdag in een commissievergadering weten dat de leraar ‘nog niet voor de klas wil staan.’

De docent dook onder nadat hij werd bedreigd vanwege een spotprent die in de klas hing. Een aantal leerlingen van de school zag er de profeet Mohammed in en eiste dat de tekening zou worden verwijderd, omdat het 'godslastering' zou zijn. Een foto van de tekening in het schoollokaal verscheen op social media, waarna bedreigingen aan het adres van de leraar snel volgden.

Omdat het politieonderzoek nog loopt, is nog niet bekend wie de foto als eerste op internet plaatste en of dit een leerling van de school was. Er zijn volgens Kasmi geen leerlingen van de school in de wijk Oosterflank geschorst, 'maar daar heeft de politiek geen invloed op'. "Het is aan het schoolbestuur om daar actie op te ondernemen." Er hebben zich in Rotterdam geen andere incidenten voorgedaan vergelijkbaar met de gebeurtenissen op het Emmauscollege, aldus Kasmi.

De VVD-fractie opperde een expertmeeting bestaande uit een breed scala van experts, waaronder leraren en schoolbesturen om de vinger erachter te krijgen wat er precies speelt op scholen, maar de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb twijfelde daarover. Hij verwees naar het gezamenlijke statement dat Rotterdamse onderwijsinstellingen begin deze week naar buiten brachten, waarin staat dat het onderwijs een veilige plek moet zijn waar in alle vrijheid van elkaar kan worden geleerd. Volgens Aboutaleb viel eruit op te maken dat de schoolbesturen ook rust en vertrouwen wilden om zelf te organiseren. Wel wil Aboutaleb op alle scholen gesprekken over vrijheid, als de scholen dat zelf willen.

Meer uit Binnenland

Politie Rotterdam: groot onderzoek gaat tijd kosten

ROTTERDAM (ANP) - De politie in Rotterdam verwacht dat het tijd gaat kosten voor er meer gezegd kan worden over de "zeer impactvolle gebeurtenissen" van donderdag, waarbij drie mensen zijn doodgeschoten. De politie is volgens een woordvoerster gestart met een groot onderzoek naar de 32-jarige verdachte, die volgens de politie verantwoordelijk is voor de twee schietpartijen en de brandstichtingen. De politie denkt dat het om een gerichte actie ging.

1 uur geleden
Universiteit Utrecht wilde niet in wereldranglijst universiteiten

UTRECHT (ANP) - Dat de Universiteit Utrecht dit jaar niet voorkomt op een wereldranglijst van universiteiten, was een bewuste keuze van de universiteit zelf. Die zegt geen gegevens te hebben geleverd aan de makers van de World University Rankings van het Britse vakblad Times Higher Education. Zij konden daardoor geen score vaststellen.

1 uur geleden
De Jonge roemt zijn huisarts die omkwam bij schietpartij Erasmus

DEN HAAG (ANP) - Donderdag was "een verschrikkelijk zwarte dag voor heel Rotterdam" zegt demissionair binnenlandminister Hugo de Jonge, zelf Rotterdammer, na de dodelijke schietpartij in en bij het Erasmus MC. Drie mensen kwamen om het leven, onder wie De Jonges eigen huisarts, die doceerde in het EMC. "Een ongelooflijk aimabele en meelevende vent", typeert De Jonge hem.

1 uur geleden
OM vervolgt schipper voor rol bij dood 12-jarige Haagse scholiere

LEEUWARDEN (ANP) - Een 49-jarige schipper uit Harlingen wordt strafrechtelijk vervolgd voor zijn rol bij de dood van de 12-jarige scholiere Tara. De man wordt verweten dat de giek van zijn zeilschip Risico in zodanig slechte staat verkeerde dat die afbrak. Daarbij kwam het meisje uit Den Haag om het leven. Het fatale ongeluk gebeurde tijdens een schoolreisje op de Waddenzee eind augustus vorig jaar. Tijdens een manoeuvre van de boot brak de giek af.

2 uur geleden
Verdachte Rotterdam moest psychologisch onderzoek voor artsenbul

ROTTERDAM (ANP) - De man die ervan wordt verdacht dat hij donderdag in Rotterdam drie mensen heeft doodgeschoten, moest van de Erasmus Universiteit een psychologisch onderzoek laten doen voordat hij eventueel zijn artsenbul zou krijgen. Dat heeft Stefan Sleijfer, voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmus MC en decaan van de faculteit Geneeskunde, vrijdag gezegd. Volgens Sleijfer had het Openbaar Ministerie gewaarschuwd dat er twijfels waren of de man wel geschikt zou zijn om een artsenbul te krijgen. "En dat hebben we serieus genomen", aldus de decaan.

2 uur geleden
Dijkgraaf: stevig gediscussieerd over Hoekstra's Qatar-aanpak

DEN HAAG (ANP) - Er was in het kabinet "discussie" over hoe toenmalig buitenlandminister Wopke Hoekstra Qatar behandelde in aanloop naar het WK voetbal, zegt demissionair minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs). Uit een reconstructie van Trouw blijkt dat Hoekstra en zijn ambtenaren kritiek en adviezen van andere ministeries, waaronder Onderwijs, in de wind sloegen.

2 uur geleden
Vernield monument voor overleden kankerpatiënten herbouwd in 2024

DRONTEN (ANP) - Het monument voor overleden kankerpatiënten in Dronten dat eerder dit jaar werd vernield, wordt in maart 2024 herbouwd. Dat laat KWF Kankerbestrijding vrijdag weten.

3 uur geleden