Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beckenbauer gaat vrijuit bij fraudezaak WK 2006

Beckenbauer gaat vrijuit bij fraudezaak WK 2006

ZÜRICH (ANP/DPA) - De Duitse voetbalgrootheid Franz Beckenbauer hoeft niet te vrezen voor een straf voor een mogelijke fraudezaak rond het wereldkampioenschap voetbal van 2006. De FIFA meldt donderdag dat de zaak tegen hem en oud-bestuurders Theo Zwanziger en Horst R. Schmidt niet wordt voortgezet omdat de zaak is verjaard, aldus de onafhankelijke ethische commissie van de wereldvoetbalbond.

De voormalige bestuursleden Zwanziger en Schmidt van de Duitse voetbalbond zouden samen met de toenmalige Zwitserse FIFA-official Urs Linsi leden van een toezichthoudend orgaan van de Duitse voetbalbond (DFB) hebben misleid over het werkelijke doel van een betaling van 6,7 miljoen euro. Dat bedrag werd overgemaakt naar de inmiddels overleden zakenman Robert Louis Dreyfus voor een gala rond het WK dat nooit plaatsvond. Hetzelfde bedrag was vier jaar eerder door Dreyfus geleend aan Franz Beckenbauer, die destijds baas was van het organisatiecomité. Dat geld zou bij Mohamed Bin Hammam, zijn beland, een voormalig vicevoorzitter van de FIFA die levenslang is geschorst wegens omkoping.

Meer uit Voetbal

Ten Hag eist excuses Fulham na cynische post op sociale media

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester United-trainer Erik ten Hag eist excuses van Fulham naar aanleiding van een post van de Londense club op sociale media over Bruno Fernandes.

3 minuten geleden
Ritmeester van de Kamp verlengt contract bij Almere City FC

ALMERE (ANP) - Jochem Ritmeester van de Kamp blijft langer verbonden aan Almere City FC. De 20-jarige middenvelder tekende bij en ligt nu tot de zomer van 2027 vast bij de huidige nummer 13 van de Eredivisie.

2 uur geleden
Pogba vecht dopingschorsing aan bij sporttribunaal CAS

TURIJN (ANP) - Paul Pogba gaat niet akkoord met de schorsing van vier jaar die hem is opgelegd door het Italiaanse antidopingtribunaal voor doping. De 30-jarige Franse voetballer van Juventus stapt naar sporttribunaal CAS om zijn straf aan te vechten, meldt hij op Instagram.

3 uur geleden
Bayern München in volgende Europese uitwedstrijd zonder fans

NYON (ANP/DPA) - Bayern München mag het eerstvolgende uitduel in een van de Europese clubtoernooien geen fans meenemen. De Zuid-Duitse club is door de Europese voetbalbond UEFA bestraft omdat aanhangers zich hebben misdragen rond de uitwedstrijd uit de achtste finales van de Champions League tegen Lazio in Rome.

3 uur geleden
Petkovic nieuwe bondscoach Algerije

ALGIERS (ANP) - De Algerijnse voetbalbond heeft Vladimir Petkovic aangesteld als bondscoach. De 60-jarige Bosnische Zwitser volgt de Algerijn Djamel Belmadi op, die verantwoordelijk werd gehouden voor de tegenvallende resultaten op de Afrika Cup. Algerije, waarvoor Feyenoorder Ramiz Zerrouki uitkomt, werd al in de groepsfase uitgeschakeld.

3 uur geleden
Brinkhof volgt Amelink op als trainer voetbalsters PEC Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Jim Brinkhof is vanaf het nieuwe seizoen de trainer van de voetbalsters van PEC Zwolle. De 30-jarige Zwollenaar, die eerder bij de club werkte, volgt Olivier Amelink op. Amelink wordt bondscoach van de vrouwen van Jong Oranje.

4 uur geleden
Vier jaar schorsing voor Franse voetballer Pogba om doping

TURIJN (ANP/AFP) - Voetballer Paul Pogba wordt voor vier jaar geschorst. De 30-jarige Franse middenvelder van Juventus krijgt die straf voor het overtreden van de dopingregels, heeft de Italiaanse club aan persbureau AFP laten weten. De straf is precies zo hoog als het Italiaanse antidopingbureau begin december eiste.

5 uur geleden